Ireki menu nagusia
Korać Kopa
Antolatzailea FIBA
Ibilbidea 1971 - 2002
Eremua Europa mailakoa
Garaipen gehien Italia Pallacanestro Cantù (4 Kopa)
Webgune ofiziala
Koparen garaikurra.

Korać Kopa FIBAk urtero antolatzen zuen saskibaloi txapelketa izan zen, 1971-72etik 2001-02ra europar taldeek euren artean jokatu izan zutena. Hirugarren garrantzitsuena zen, Europako txapeldunen kopa (geroago Euroliga deitua) eta Europako saskibaloi errekopa (geroago Saporta Kopa deitua) eta gero.

2002an txapelketa honek eta Europako Errekopak bat eginda Eurocup sortu zuten.

Radivoj Korać jokalari jugoslaviarraren omenez izena hartu zuen.

PalmaresaAldatu

1971 - 1972 Belgrad eta Zagreb    Cibona Zagreb 71-83 , 94-73    OKK Belgrado
1972 - 1973 Cantù eta Malinas   Pallacanestro Cantù 106-75 , 85-94   Racing Basket Antwerp
1973 - 1974 Cantù eta Belgrad   Pallacanestro Cantù 99-86 , 75-68    Partizan Belgrad
1974 - 1975 Bartzelona eta Cantù   Pallacanestro Cantù 71-69 , 110-85   FC Barcelona
1975 - 1976 Split eta Turin    Jugoplastika Split 97-84 , 82-82   Pallacanestro Torino
1976 - 1977 Geneva    Jugoplastika Split 87-84  Fortitudo Bologna
1977 - 1978 Banja Luka    Partizan Belgrad 117-110    Bosna Sarajevo
1978 - 1979 Belgrad    Partizan Belgrad 108-98   AMG Sebastiani Rieti
1979 - 1980 Lieja   AMG Sebastiani Rieti 76-71    Cibona Zagreb
1980 - 1981 Bartzelona   Joventut Badalona 105-104   Pallacanestro Venezia
1981 - 1982 Padua   CSP Limoges 90-84    KK Šibenik
1982 - 1983 Berlin   CSP Limoges 94-86    KK Šibenik
1983 - 1984 Geneva   Pau-Orthez 97-73    Belgradeko Izar Gorria
1984 - 1985 Brusela   Olimpia Milano 91-78   Pallacanestro Varese
1985 - 1986 Caserta eta Erroma   Virtus Roma 84-78 , 73-72   Juvecaserta Basket
1986 - 1987 Bartzelona eta Limoges   FC Barcelona 106-85 , 97-86   CSP Limoges
1987 - 1988 Madril eta Zagreb   Real Madril 102-89 , 93-94    Cibona Zagreb
1988 - 1989 Cantù eta Belgrad    Partizan Belgrad 76-89 , 101-82   Pallacanestro Cantù
1989 - 1990 Pesaro eta Badalona   Joventut Badalona 99-98 , 96-86   Victoria Libertas Pesaro
1990 - 1991 Madril eta Cantù   Pallacanestro Cantù 73-71 , 95-93   Real Madril
1991 - 1992 Erroma eta Pesaro   Virtus Roma 94-94 , 99-86   Victoria Libertas Pesaro
1992 - 1993 Erroma eta Milan   Olimpia Milano 95-90 , 106-91   Virtus Roma
1993 - 1994 Tesalonika eta Trieste   PAOK Salonica BC 75-66 , 100-91   Pallacanestro Trieste
1994 - 1995 Milan eta Berlin   ALBA Berlin 87-87 , 85-79   Olimpia Milano
1995 - 1996 Istanbul eta Milan   Efes Pilsen 76-68 , 70-77   Olimpia Milano
1996 - 1997 Bursa eta Tesalonika   Aris Salonika BC 73–58   Tofaş Bursa SK
1997 - 1998 Verona eta Belgrad   Scaligera Basket Verona 58–44   Belgradeko Izar Gorria
1998 - 1999 Madril eta Bartzelona   FC Barcelona 77-93 , 97-70   CB Estudiantes
1999 - 2000 Limoges eta Málaga   CSP Limoges 80-58 , 51-60   Unicaja Málaga
2000 - 2001 Málaga eta Vršac   Unicaja Málaga 77-47 , 71-69   KK Hemofarm
2001 - 2002 Nancy eta Rostov Don   SLUC Nancy Basket 98-72 , 74-95   Lokomotiv Rostov

GaraipenakAldatu

KlubekaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Pallacanestro Cantù 4 1973, 1974, 1975, 1991
  Partizan Belgrad 3 1978, 1979, 1989
  CSP Limoges 3 1982, 1983, 2000
  Jugoplastika Split 2 1976, 1977
  Joventut Badalona 2 1981, 1990
  Virtus Roma 2 1986, 1992
  Olimpia Milano 2 1985, 1993
  FC Barcelona 2 1987, 1999
  Cibona Zagreb 1 1972
  AMG Sebastiani Rieti 1 1980
  Pau-Orthez 1 1984
  Real Madril 1 1988
  PAOK Salonica BC 1 1994
  ALBA Berlin 1 1995
  Efes Pilsen 1 1996
  Aris Salonika BC 1 1997
  Scaligera Basket Verona 1 1998
  Unicaja Málaga 1 2001
  SLUC Nancy Basket 1 2002

HerrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Italia 8
  Frantzia 5
  Katalunia 4
  Kroazia 3
  Serbia 3
  Grezia 2
  Espainia 2
  Alemania 1
  Turkia 1

Kanpo loturakAldatu