Ireki menu nagusia

Europako Saskibaloi Errekopa

FIBA Saporta Kopa
Antolatzailea FIBA
Ibilbidea 1966 - 2002
Eremua Europa mailakoa
Garaipen gehien Italia Pallacanestro Cantù (4 Kopa)
Espainia Real Madril (4 Kopa)
Webgune ofiziala

Europako Saskibaloi Errekopa edo Saporta Kopa herrialde bakoitzeko Koparen irabazleek jokatzen zuten saskibaloi txapelketa izan zen. 1966-67 denboraldian jokatu zen lehenengo ekitaldia eta 2001-02an azkena, izan ere urte horretan Korać Koparekin bat egin eta Eurocup sortu baitzen. FIBAk antolatu izan zuen.

Pallacanestro Cantù eta Real Madril launa garaipenekin izan ziren garaipen gehien lortu zituztenak. Bestalde aipatzekoa da Gasteizko Saski Baskonia taldeak hiru final jokatu zituela eta 1996an txapelduna izan zela.

PalmaresaAldatu

Denboraldia Egoitza Irabazlea Emaitza Finalista
1966 - 1677 Varese eta Tel Aviv   Pallacanestro Varese 77-67, 68-67  Maccabi Tel Aviv
1967 - 1968 Atenas   AEK Atenas B.C. 89-82   Slavia Praga
1968 - 1969 Viena   Slavia Praga 80-74    Dinamo Tbilisi
1969 - 1970 Lyon eta Napoli   Partenope Napoli Basket 60-64, 87-65   Jeanne d'Arc Vichy
1970 - 1971 Leningrado eta Milan   Olimpia Milano 66-56, 71-52    Spartak Leningrado
1971 - 1972 Tesalonika   Olimpia Milano 74-70    Belgradeko Izar Gorria
1972 - 1973 Tesalonika    Spartak Leningrado 77-62    Jugoplastika Split
1973 - 1974 Udine    Belgradeko Izar Gorria 63-62   Spartak Brno
1974 - 1975 Nantes    Spartak Leningrado 88-83    Belgradeko Izar Gorria
1975 - 1976 Turin   Olimpia Milano 88-83   ASPO Tours
1976 - 1977 Palma Mallorcakoa   Pallacanestro Cantù 87-86    KK Radnicki
1977 - 1978 Milan   Pallacanestro Cantù 84-82   Virtus Bologna
1978 - 1979 Poreč   Pallacanestro Cantù 83-73   EBBC Den Bosch
1979 - 1980 Milan   Pallacanestro Varese 90-88   Pallacanestro Cantù
1980 - 1981 Erroma   Pallacanestro Cantù 86-82   FC Barcelona
1981 - 1982 Brusela    Cibona Zagreb 96-95   Real Madril
1982 - 1983 Palma Mallorcakoa   Victoria Libertas Pesaro 111-99   ASVEL Lyon-Villeurbanne
1983 - 1984 Ostende   Real Madril 82-81   Olimpia Milano
1984 - 1985 Grenoble   FC Barcelona 77-73   Zalgiris Kaunas
1985 - 1986 Caserta   FC Barcelona 101-86   Victoria Libertas Pesaro
1986 - 1987 Novi Sad    Cibona Zagreb 89-74   Victoria Libertas Pesaro
1987 - 1988 Grenoble   CSP Limoges 96-89   Joventut Badalona
1988 - 1989 Pireo   Real Madril 117-113   Juvecaserta Basket
1989 - 1990 Florentzia   Virtus Bologna 79-74   Real Madril
1990 - 1991 Geneva   PAOK Salonica BC 76-72   CB Zaragoza
1991 - 1992 Nantes   Real Madril 65-63   PAOK Salonica BC
1992 - 1993 Turin   Aris Salonika BC 50-48   Efes Pilsen
1993 - 1994 Lausana   Olimpia Ljubljana 91-81   Saski Baskonia
1994 - 1995 Istanbul   Benetton Treviso 94-86   Saski Baskonia
1995 - 1996 Gasteiz   Saski Baskonia 88-81   PAOK Salonica BC
1996 - 1997 Nikosia   Real Madril 78-64   Scaligera Basket Verona
1997 - 1998 Belgrad   Zalgiris kaunas 82-67   Olimpia Milano
1998 - 1999 Zaragoza   Benetton Treviso 64-60   Valencia BC
1999 - 2000 Lausana   AEK Atenas B.C. 83-76   Virtus Bologna
2000 - 2001 Varsovia   Maroussi BC 74-72   Élan Sportif Chalonnais
2001 - 2002 Lyon   Mens Sana Basket Siena 81-71   Valencia BC

GaraipenakAldatu

TaldekaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Pallacanestro Cantù 4 1977, 1978, 1979, 1981
  Real Madril 4 1984, 1989, 1992, 1997
  Olimpia Milano 3 1971, 1972, 1976
  Spartak Leningrado 2 1973, 1975
  Pallacanestro Varese 2 1967, 1980
  FC Barcelona 2 1985, 1986
  Cibona Zagreb 2 1982, 1987
  Benetton Treviso 2 1995, 1999
  AEK Atenas B.C. 2 1968, 2000
  Slavia Praga 1 1969
  Partenope Napoli Basket 1 1970
  Belgradeko Izar Gorria 1 1974
  Victoria Libertas Pesaro 1 1983
  CSP Limoges 1 1988
  Virtus Bologna 1 1990
  PAOK Salonica BC 1 1991
  Aris Salonika BC 1 1993
  Olimpia Ljubljana 1 1994
  Saski Baskonia 1 1996
  Zalgiris kaunas 1 1998
  Maroussi BC 1 2001
  Mens Sana Basket Siena 1 2002

HerrialdekaAldatu

Herrialdeak Garaipenak
  Italia 15
  Grezia 5
  Espainia 4
  Errusia 3
  Katalan Herriak 2
  Kroazia 2
  Txekia 1
  Serbia 1
  Frantzia 1
  Eslovenia 1
  Euskal Herria 1
  Lituania 1

Kanpo loturakAldatu