Eurocup
Antolatzailea FIBA
Sorrera 2002 (ULEB Kopa)
2009 (Eurocup)
Eremua Europa mailakoa
Parte hartzaileak 36 taldekako fasean
44 guztira
Garaipen gehien Espainia Valencia BC (3 Kopa)
2017ko Txapelduna Espainia Unicaja Málaga
Webgune ofiziala

Eurocup (2002 eta 2008 artean ULEB Kopa izenaz ezaguna[1]) Europako bigarren nazioarteko lehiaketarik inportanteena da, Euroliga eta gero. ULEBen parte hartzen diren ligen klubak osatzen dute lehiaketa. ULEB Kopa 2002an sortu zuten FIBAren Korać eta Saporta Kopak bat egiten.

PalmaresaAldatu

Denboraldia Txapelduna Emaitza Txapeldunordea MVPa
2002-03   Valencia BC 90 - 78, 78 - 76   Krka Novo Mesto   Dejan Tomašević
2003-04   Hapoel Jerusalem 83 - 72   Real Madrid   Kelly McCarty
2004-05   Lietuvos Rytas Vilnius 78 - 74   Makedonikos Kozani   Robertas Javtokas
2005-06   Dynamo Mosku 73 - 60   Aris BSA   Ruben Douglas
2006-07   Real Madrid 87 - 75   Lietuvos Rytas Vilnius   Charles Smith
2007-08   DKV Joventut 79 - 54   Akasvayu Girona   Rudy Fernández
2008-09   Lietuvos Rytas Vilnius 80 - 74   Khimki   Marijonas Petravičius
2009-10   Valencia BC 67 - 44   ALBA Berlin   Matt Nielsen
2010-11   UNICS Kazan 67 - 44   CB Sevilla   Marko Popovic
2011-12   BC Khimki 77 - 68   Valencia BC   Zoran Planinić
2012-13   Lokomotiv Kuban 77 - 68   Bilbao Basket   Richard Hendrix
2013-14   Valencia BC 80-67, 73-85   UNICS Kazan   Justin Doellman
2014-15   BC Khimki 91-66, 83–64   CB Gran Canaria   Tyrese Rice
2015-16   Galatasaray 66-62, 78-67   Strasbourg   Stéphane Lasme
2016-17   Unicaja Málaga 62-68, 79-71, 63-58   Valencia BC   Alexey Shved

GaraipenakAldatu

Taldearen araberaAldatu

# Taldea Irabazi Bigarren Urtea(k)
1   Valencia BC 3 2 2003, 2010, 2014
2   Lietuvos Rytas 2 1 2005, 2009
  BC Khimki (Mosku) 2 1 2012, 2015
4   Real Madrid 1 1 2007
  UNICS Kazan 1 1 2011
6   Hapoel Jerusalem 1 0 2004
  Dynamo Mosku 1 0 2006
  DKV Joventut 1 0 2008
  Lokomotiv Kuban 1 0 2013
  Galatasaray 1 0 2016
  Unicaja Málaga 1 0 2017
12   Krka Novo Mesto 0 1
  Makedonikos Kozani 0 1
  Aris Thessaloniki 0 1
  Akasvayu Girona 0 1
  ALBA Berlin 0 1
  CB Sevilla 0 1
  Bilbao Basket 0 1
  CB Gran Canaria 0 1

Ligaren araberaAldatu

# Taldea Irabazi Bigarren Urtea(k)
1   ACB Liga 6 6 2002-03, 2006-07, 2007-08, 2009-10, 2013-14, 2016-17
2   Errusiar Superliga A 4 3 2005-06, 2010-11, 2011-12, 2012-13
3   Lituaniar LKL 2 1 2004-05, 2008-09
4   Israeldar BSL 1 0 2003-04
  Turkiar BL1 1 0 2015-16
6   A1 Ethniki 0 2 -
7   Alemaniar BBL 0 1 -
  Esloveniar SKL 0 1 -

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu