Ireki menu nagusia

Nafarroako errege-erreginen ezkontideen zerrenda

Wikimediako zerrenda artikulua

Aritza leinua (824 inguru-905)Aldatu

Izena Leinua Jaioteguna Ezkontza data Ezkontekide bihurtu Koroatze Ezkontekide
izateari utzi
Heriotza Senar/emaztea
Oneka Belaskez Eneko Aritza
Leodegundia Ordoñez Perez leinua Ezezaguna
Urraka Gartzia I.a Eneko Nafarroakoa
Auria 845 882 Fortun I.a Gartzia Nafarroakoa

Semeno leinua (905-1234)Aldatu

Xanpania leinua (1234-1284)Aldatu

Izena Leinua Jaioteguna Ezkontza data Ezkontekide bihurtu Koroatze Ezkontekide
izateari utzi
Heriotza Senar/emaztea
Margarita Borboikoa Borboi 1234 1253 Tibalt I.a Nafarroakoa
Ixabel Frantziakoa Kapeto 1241eko martxoaren 2 1255eko apirilaren 6 1270eko abenduaren 4 1271ko urtarrilaren 28 Tibalt II.a Nafarroakoa
Zuria Artoiskoa Artoiseko kondeak 1248 inguru 1269 1270eko abenduaren 4 1274ko uztaila 1300eko maiatzaren 2 Henrike I.a Nafarroakoa

Kapeto leinua (1284-1349)Aldatu

Evreux leinua (1328-1441)Aldatu

Izena Leinua Jaioteguna Ezkontza data Ezkontekide bihurtu Koroatze Ezkontekide
izateari utzi
Heriotza Senar/emaztea
Joana Frantziakoa Valois 1343ko ekainaren 24 1352ko otsaila 1373ko azaroaren 3 Karlos II.a Nafarroakoa
Leonor Gaztelakoa Trastamara (Gaztelako Erresuma) 1363 inguru ? ? 1416 Karlos III.a Nafarroakoa

Trastamara leinua (1425-1479)Aldatu

Izena Leinua Jaioteguna Ezkontza data Ezkontekide bihurtu Koroatze Ezkontekide
izateari utzi
Heriotza Senar/emaztea
Ines Clevesekoa Cleves 1422 1439ko irailaren 30 1441eko apirilaren 3 De Jure Ez 1448ko apirilaren 6 Karlos IV.a Nafarroakoa, De Jure
Joana Enrikez Enrikez 1425 1447 De Facto 1468 Joanes II.a Aragoikoa, De Facto

Albreteko leinua (1483-1572)Aldatu

Izena Leinua Jaioteguna Ezkontza data Ezkontekide bihurtu Koroatze Ezkontekide
izateari utzi
Heriotza Senar/emaztea
Margarita Angulemakoa Valois-Angulema 1492ko apirilaren 11 1526 1526 De Jure 1549ko abenduaren 21 Henrike II.a Nafarroakoa
Antonio Borboikoa Borboi 1518ko apirilaren 22 1548ko urriaren 20 1555eko maiatzaren 25 De Jure 1562ko azaroaren 17 Joana III.a Albretekoa

Borboi leinua (1572-1620)Aldatu

Izena Leinua Jaioteguna Ezkontza data Ezkontekide bihurtu Koroatze Ezkontekide
izateari utzi
Heriotza Senar/emaztea
Margarita Frantziakoa Valois-Angulema 1553ko maiatzaren 14 1572ko abuztuaren 18 1572ko abuztuaren 18 De Jure 1599 Baliogabetua 1615eko maiatzaren 27 Henrike III.a Nafarroakoa
Maria Medici Medici 1573ko apirilaren 23 1600eko urria 1600eko urria De Jure 1610eko maiatzaren 14 1642ko uztailaren 3
Ana Austriakoa Habsburgo (Espainiakoak) 1601eko irailaren 22 1615eko azaroaren 24 1615eko azaroaren 24 De Jure 1620 Titulua Frantziako koroari lotua 1666ko urtarrilaren 20 Louis XIII.a Frantziakoa

Hortik aurrera, Frantziako koroari lotu zen.

Ikus, gaineraAldatu