Midi Libreren Sari Nagusia

Midi Libre-ko Sari Nagusia» orritik birbideratua)
Midi Libreren Sari Nagusia Cycling (road) pictogram.svg
Lance Armstrong MidiLibre 2002.jpg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1949
Ekitaldi kopurua53 (urtea: 2001)
Aldizkotasunaurterokoa (Aza)
MotaEtapakako lasterketa
HerrialdeaFRA Frantzia
Palmaresa
Azken garaileaUSA Lance Armstrong
Garaipen gehien lortu duenaFRA Jean-René Bernaudeau
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Midi Libreren Sari Nagusia (frantsesez ofizialki GP du Midi Libre, Midi Libre bezala ezagunagoa) Frantziako txirrindularitza proba bat izan zen.

1949an sortua, 2003an nazioarteko egutegitik desagertu zen arazo ekonomikoak zirela medio. 2004an berriro itzuli zen, Tour du Languedoc-Roussillon izenarekin, ondoren behin betiko desagertzeko. Dauphiné Libéréren aurreko astean amaitzen ohi zen Frantziako Tourrarako prestaketa bezala. Azken urteetan 2.1 kategorian sailkatua izan zen.

Lasterketak 5 etapa zituen.

Palmaresean azaltzen diren txirrindulari nabarmenenak Raphael Geminiani, Luis Ocaña, Eddy Merckx, Raymond Poulidor, Francesco Moser, Miguel Induráin eta Laurent Jalabert dira.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapeldun Bigarren Hirugarren
1949   FRA Henri Massal   FRA Marius Bonnet   FRA Raphael Geminiani
1950   FRA Antonin Rolland   FRA Raphael Geminiani   FRA Pierre Fautrier
1951   FRA Raphael Geminiani   FRA Roger Buchonnet   ESP Antonio Gelabert
1952   ITA Siro Bianchi   FRA Louison Bobet   FRA Marius Bonnet
1953   FRA Pierre Nardi   FRA Paul Matteoli   FRA Adolphe Deledda
1954   ESP Jesús Martínez Pérez   ITA Siro Bianchi   FRA Georges Meunier
1955   ESP Miguel Poblet   BEL Lucien Demunster   BEL Albert De Bruyne
1956   FRA Antonin Rolland   FRA René Privat   FRA Ugo Anzile
1957   LUX Jean-Pierre Schmitz   BEL Frans Schoubben   FRA Valentin Huot
1958   FRA Francis Pipelin   FRA Joseph Morvan   FRA François Mahé
1959   BEL Jean Brankart   FRA François Mahé   FRA Raymond Mastrotto
1960   FRA Valentin Huot   FRA Marcel Queheille   FRA Raymond Mastrotto
1961   FRA Joseph Groussard   FRA Jean-Claude Annaert   FRA Raymond Poulidor
1962   NLD Mies Stolker   FRA Edouard Delberghe   FRA Raymond Mastrotto
1963   ESP Fernando Manzaneque   NLD Jan Janssen   FRA Edouard Delberghe
1964   FRA André Foucher   FRA Raymond Mastrotto   BEL Victor Van Schil
1965   FRA André Foucher   FRA Jean Stablinski   GBR Tom Simpson
1966   FRA Jean-Claude Theilliere   FRA Raymond Delisle   BEL Julien Delocht
1967   FRA Michel Grain   FRA Roger Pingeon   FRA Raymond Poulidor
1968 Ez zen egin
1969   ESP Luis Ocaña   BEL Ferdinand Bracke   BEL Remi Van Vreckom
1970   FRA Walter Ricci   ESP José Gómez Lucas   FRA Charly Grosskost
1971   BEL Eddy Merckx   NLD Joop Zoetemelk   BEL André Dierickx
1972   FRA Cyrille Guimard   NLD Joop Zoetemelk   FRA Yves Hezard
1973   FRA Raymond Poulidor   NLD Joop Zoetemelk   FRA Marano Martinez
1974   FRA Jean-Pierre Danguillaume   GBR Barry Hoban   BEL Frans Verbeeck
1975   ITA Francesco Moser   NLD Joop Zoetemelk   FRA Christian Seznec
1976   FRA Alain Meslet   BEL Lucien Van Impe   FRA Bernard Hinault
1977   ITA Wladimiro Panizza   FRA Bernard Thevenet   NLD Joop Zoetemelk
1978   ITA Claudio Bortolotto   FRA Gilbert Le Lay   BEL Ludo Loos
1979   ITA Giuseppe Saronni   POR Joaquim Agostinho   FRA Pierre-Raymond Villemiane
1980   FRA Jean-René Bernaudeau   POR Joaquim Agostinho   NLD Johan Van der Velde
1981   FRA Jean-René Bernaudeau   FRA Christian Levavasseur   BEL Ludo Peeters
1982   FRA Jean-René Bernaudeau   ITA Francesco Moser   DEN Kim Andersen
1983   FRA Jean-René Bernaudeau   NLD Joop Zoetemelk   FRA Patrick Bonnet
1984   FRA Dominique Gard   FRA Marc Durant   FRA Alain Vigneron
1985   ITA Silvano Contini   FRA Eric Caritoux   FRA François Lemarchand
1986   BEL Claude Criquielion   FRA Jean-René Bernaudeau   EH Peio Ruiz Cabestany
1987   FRA Patrice Esnault   EH Julian Gorospe   FRA Marc Madiot
1988   BEL Claude Criquielion   FRA Éric Boyer   BEL Jos Haex
1989   FRA Jerome Simon   FRA Gérard Rué   FRA Jean-Claude Colotti
1990   FRA Gérard Rué   FRA Dominique Arnaud   FRA Jean-Claude Colotti
1991   FRA Gilbert Duclos-Lassalle   FRA Martial Gayant   BEL Frank Van Den Abeele
1992   FRA Luc Leblanc   CZE Ján Svorada   RUS Viacheslav Yekímov
1993   ITA Maurizio Fondriest   FRA Dominique Arnaud   ITA Roberto Pelliconi
1994   CZE Ján Svorada   RUS Pavel Tonkov   ITA Roberto Conti
1995   EH Miguel Induráin   FRA Richard Virenque   FRA Thierry Laurent
1996   FRA Laurent Jalabert   FRA Laurent Brochard   FRA Richard Virenque
1997   ITA Alberto Elli   AUT Georg Totschnig   NLD Bart Voskamp
1998   SUI Laurent Dufaux   FRA Christophe Rinero   FRA Laurent Brochard
1999   FRA Benoît Salmon   KAZ Aleksandr Vinokurov   EH José Alberto Martínez
2000   FRA Didier Rous   AUT Georg Totschnig   SLO Tadej Valjavec
2001   EH Iban Mayo   FRA Benoît Salmon   FRA Christophe Moreau
2002   USA Lance Armstrong[1]   EH Igor González de Galdeano   POR José Azevedo
2003 Ez zen egin
2004   FRA Christophe Moreau   RUS Viacheslav Yekímov   EH Iker Flores

ErreferentziakAldatu

  1. 2012an dusezatatua, US Postal-Armstrong doping kasuaren ondorioz.

Kanpo estekakAldatu