Fred de Bruyne

txirrindulari belgikarra
Fred De Bruyne» orritik birbideratua)

Alfred «Fred» de Bruyne (Berlare, 1930eko urriaren 21a - Seillans, 1994ko otsailaren 4a) belgikar txirrindulari bat izan zen, profesionala 1953tik 1961 arte.

Fred de Bruyne

(1956)
Bizitza
JaiotzaBerlare1930eko urriaren 21a
Herrialdea Belgika
HeriotzaSeillans1994ko otsailaren 4a (63 urte)
Jarduerak
Jarduerakidazlea, txirrindularia eta kazetaria

Tarte horretan 25 garaipen lortu zituen eta bost monumentuetatik lau irabazi zituen. Gainera, Lieja-Bastogne-Lieja hirutan irabazi zuen.

Taldeak

aldatu
  • Mercier (1953-1956).
  • Carpano Coppi (1957).

Palmaresa

aldatu

1954

1955

1956

1957

1958

1959

1961

Emaitzak lasterketa nagusietan

aldatu

Itzuli handiak

aldatu
Itzuli handia 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961
Italiako Giroa 16.
Frantziako Tourra 52. 36. 17. 20. UT 30.
Espainiako Vuelta

Klasikoak, Txapelketak eta Olinpiar Jokoak

aldatu
Lasterketa 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961
Omloop Het Nieuwsblad 21. 34. 2.
Kuurne-Brusela-Kuurne 1.
Milan-San Remo 1. 2. 6. 33. 13. 59.
Flandrian Zehar 2.
Gante-Wevelgem 28. 3. 51.
Flandriako Tourra 36. 1. 10. 18. 12.
Paris-Roubaix 29. 2. 1. 6. 6. 35.
Flèche Wallonne 4. 21. 29.
Lieja-Bastogne-Lieja 1. 1. 1. 48.
Paris-Tours 6. 2. 4. 1. 2. 81.
Lombardiako Giroa 2. 9. 27. 21.
  Munduko txapelketa 9. UT 5. 5. UT
  Belgikako txapelketa 34. 44.

—: ez zuen parte
UT: utzi, ez zuen amaitu
X: ez zen jokatu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu