Lucien Van Impe

txirrindulari belgikarra

Lucien Van Impe (Mere, Ekialdeko Flandria, 1946ko urriaren 20a ) flandriar txirrindulari ohia da. 1969 eta 1987 artean profesionala izan zen.

Lucien Van Impe
Lucien van Impe, Acht van Chaam 1975.jpg
Bizitza
JaiotzaErpe-Mere1946ko urriaren 20a (76 urte)
Herrialdea Belgika
Familia
Anai-arrebak
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Sonolor-Gitane 1969ko ekainaren 26a-1974
Kas 1979-1979
Sonolor-Gitane 1975-1976
Lejeune-BP 1977-1977
C&A 1978-1978
Marc-Carlos-V.R.D.-Woningbouw 1980-1980
Boston-Mavic 1981-1981
Vini Ricordi–Pinarello–Sidermec (en) Itzuli 1982-1984
Bardiani CSF 1985-1985
Relax-GAM 1986-1987
 
Posizio edo espezialitateaigotzailea

Kirol ibilbideaAldatu

Igotzaile bikaina izan zen, bere garaiko hoberena eta historiako onenetako bat. Itzuli handietan eta, batez ere, Frantziako Tourrean nabarmendu zen. 15 aldiz parte hartu zuen Tourrean 1969-1985 bitartean, eta guztiak amaitu zituen. 1976ko edizioa irabazteaz gain, beste zortzi aldiz sailkatu zen sei lehenbizikoen artean. Mendiko sailkapena sei aldiz irabazi zuen.

Mendiko Sari Nagusia sei aldiz irabazirik (1971, 1972, 1975, 1977, 1981 eta 1983an), Federico Martín Bahamontes espainiarraren errekorra berdindu zuen. Hirugarren geratu zen 1971 eta 1975eko ekitaldietan, baina Eddy Merckxen gainbeherak eta Bernard Thévenetek lasterketa bertan behera uzteak 1976ko sailkapen nagusia irabazteko aukera eman zioten, berak mendiko beste sari bat besterik espero ez zuenean. Frantziako sari horiez gainera, hiru aldiz irabazi zuen Italiako Giroan mendiko sailkapenean (1982-1984), eta 1983an, Belgikako Errepide Txapelketa.

2008tik Veranda's Willems-Accent taldeko zuzendaria da.

PalmaresaAldatu

1968

1969

1970

1971

1972

1973

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1981

1982

1983

1984

1986

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986
  Italiako Giroa 4. 9. 7. 13.
  Frantziako Tourra 12. 6. 3. 4. 5. 18. 3. 1. 3. 9. 11. 16. 2. 4. 27.
  Espainiako Vuelta 5. 11.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu



Aurrekoa
Bernard Thévenet
Frantziako Tourraren irabazlea
1976
Ondorengoa
Bernard Thévenet