Éric Caritoux

txirrindulari frantziarra
Eric Caritoux» orritik birbideratua)

Éric Caritoux (Carpentràs, 1960ko abuztuaren 16a -) 1983tik 1994 arte izandako txirrindulari frantziarra da. 23 garaipen lortu zituen.

Éric Caritoux
Éric Caritoux 1983.jpg
Bizitza
JaiotzaCarpentràs1960ko abuztuaren 16a (61 urte)
Herrialdea Frantzia
Hezkuntza
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta vigneron (en) Itzuli
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Jean de Gribaldy profesionaletara eraman zuen. Bere garaipen handiena 1984ko Espainiako Vuelta izan zen, bigarren sailkatuarekiko sei segundoko aldearekin bakarrik.


PalmaresaAldatu

1982

1983

1984

1985

1986

1988

1989

1990

1991

1993

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994
  Italiako Giroa 21.
  Frantziako Tourra 24. 14. 24. 20. 23. 18. 12. UT 17. 37. 37. 22.
  Espainiako Vuelta 1. 6. 11. UT
  Munduko Txapelketa 7. 27.
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kirol ibilbideaAldatu

  • SEM-France Loire (1983)
  • SKIL (1984-1985)
  • Fagor (1986-1987)
  • KAS (1988)
  • RMO (1989-1992)
  • Chazal (1993-1994)

Kanpo estekakAldatu