Pino Cerami Sari Nagusia

Pino Cerami Sari Nagusia urtero 1964tik Belgikako Hainaut probintzian ospatzen den egun bakarreko txirrindularitza lasterketa bat da.

Lasterketa, Wasmuellois txirrindularitza klubak sortua, bere izena Pino Cerami txirrindulari italiarragandik jaso zuen, belgiar nazionalizatu zena. 1995 arte Wasmuel udalerri inguruan ospatu zen, diru zailtasunek, jada 1993ko edizioa bertan behera utzi behar izatera behartu zutenak, Saint-Ghislainera eramatea behartu zutelarik. 1997an ere lasterketa ez zen ospatu, bere ibilbidean aldaketa berri bat eragin zuena, probaren helmuga Grand-Hornun jarriz.

2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik, UCI Europe Tourren zati da 1.1 mailan. Aurretik 1.3 mailan zegoen.

2009an lasterketa ez zen ospatu.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1964  André Noyelle  Jozef Schils  Willy Bocklant
1965  Jan Boonen  Jan Nolmans  Willy Van Den Eynde
1966  Eddy Merckx  Robert Lelangue  Frans Brands
1967  Willy Planckaert  Carmine Preziosi  Willy Monty
1968  Julien Stevens  Willy Planckaert  Jan Harings
1969  Frans Mintjens  Herman Van Springel  Harry Steevens
1970  André Dierickx  Pol Mahieu  Willy Monty
1971  Georges Van Coningsloo  Antoon Houbrechts  Marian Polansky
1972  Christian Callens  Ludo Van Staeyen  Roger De Vlaeminck
1973  Ferdinand Bracke  Rik Van Linden  Herman Vrijders
1974  Marc Demeyer  Dirk Baert  Rik Van Linden
1975  Eddy Verstraeten  Rik Van Linden  Frans Verbeeck
1976  Willy Teirlinck  Frans Verbeeck  Guido Van Sweevelt
1977  Jos Jacobs  Bert Pronk  Jos Schipper
1978  Gerrie Knetemann  Barry Hoban  Wilfried Wesemael
1979  Daniel Verplancke  Mario Mariotti  Rik Van Linden
1980  Joop Zoetemelk  Paul Wellens  Willy Maessen
1981  Joop Zoetemelk  Ad Wijnands  Ronny Claes
1982  Ronny Van Holen  John Herety  Benjamin Vermeulen
1983  Bernard Hinault  Jostein Wilmann  Guido Van Calster
1984  Gerrie Knetemann  Bert Van Ende  William Tackaert
1985  Paul Haghedooren  Marc Madiot  Ronny Van Holen
1986  Urs Freuler  Heinz Imboden  Federico Ghiotto
1987  Rolf Sørensen  Luciano Boffo  Alfred Achermann
1988  John Talen  Stephan Joho  Rolf Sørensen
1989  Stephan Joho  Teun van Vliet  Benjamin Van Itterbeeck
1990  Maximilian Sciandri  Andrei Txmil  Søren Lilholt
1991  Andrei Txmil  Maurizio Fondriest  Frans Maassen
1992  Laurent Dufaux  Frans Maassen  Maurizio Fondriest
1993 ez zen jokatu
1994  Michele Bartoli  Luca Scinto  Silvio Martinello
1995  Fabiano Fontanelli  Francesco Casagrande  Felice Puttini
1996  Marco Serpellini  Beat Zberg  Felice Puttini
1997 ez zen jokatu
1998  Marco Serpellini  Biagio Conte  Scott Sunderland
1999  Fabrizio Guidi  Biagio Conte  Miguel Van Kessel
2000  Jan Bratkowski  Michel Vanhaecke  Miguel Van Kessel
2001  Scott Sunderland  Roger Hammond  Fred Rodriguez
2002  Kirk O'Bee  Dave Bruylandts  Serge Baguet
2003  Bart Voskamp  Stefano Casagranda  Gabriele Balducci
2004  Nico Sijmens  Martin Elmiger  Thomas Dekker
2005  Kai Reus  Bert De Waele  Carlos Barredo
2006  Sebastian Langeveld  Johan Coenen  Bart Dockx
2007  Luca Solari  Marco Marcato  Bert De Waele
2008  Patrick Calcagni  Giovanni Visconti   James Vanlandschoot
2009 ez zen jokatu
2010  Jure Kocjan  Stefan van Dijk  Marco Marcato
2011  Bert Scheirlinckx  Marco Marcato  Ben Hermans
2012  Gaëtan Bille  Romain Feillu  Jonas Van Genechten
2013  Jonas Van Genechten  Romain Feillu  Andris Smirnovs
2014  Alessandro Petacchi  Jonas Van Genechten  Daniele Colli
2015  Philippe Gilbert  Danny van Poppel  Tom Devriendt
2016  Jelle Wallays  Jérôme Baugnies  Christopher Latham
2017  Wout van Aert  Jempy Drucker  Dries Devenyns
2018  Peter Kennaugh  Jérôme Baugnies  Benjamin Declercq
2019  Bryan Coquard  Benjamin Declercq  Jakub Mareczko
2020baliogabe
2021

Kanpo estekakAldatu