Ireki menu nagusia

Rolf Sørensen (Kopenhage, 1965eko apirilak 20) daniar txirrindulari ohi bat da, profesionala 1986 eta 2002 artean.

Rolf Sørensen
Rolf Sørensen (Paris-Tours 1998).jpg
Bizitza
Jaiotza Helsinge Itzuli1965eko apirilaren 20a (54 urte)
Herrialdea  Danimarka
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
MG Maglificio Itzuli 1994-1995
Ariostea Itzuli 1988-1992
Carrera Itzuli 1993-1993
Saxo Bank-Sungard 2001-2001
LottoNL–Jumbo 1996-2000
Crelan-Euphony 2002-2002
 

Espezialista handia zen Tirreno-Adriatiko itzulian, bi aldiz irabazi zuena eta zenbait etapa garaipen ere lortuz. Profesional bezala lortu zituen garaipenik handienak 1993ko Liège-Bastogne-Liège eta zilarrezko domina 1996ko Atlantako Olinpiar Jokoetako iraupen proban izan ziren, azken hau Pascal Richard suitzarraren atzetik, Italiako Giroan eta Frantziako Tourrean lortutako etapa garaipen ugariez gain.

PalmaresaAldatu

1986

1987

1988

1989

1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

  • 2. Munduko Kopan
  • Etapa 1 Tirreno-Adriatikon
  • 3. Danimarkako errepide txirrindularitzako txapelketan
  • Flandriako Tourra

1998

  • Herbehereetako Itzulia
  • Etapa 1 Tirreno-Adriatikon

1999

2000

  • Danimarkako Itzulia
  • 3. Danimarkako errepide txirrindularitzako txapelketa

TaldeakAldatu