Urkiola Igoera

Urkiola igoera egun bakarreko txirrindularitza-lasterketa zen, Durangon egiten zena Urkiolara igotzeko. 1931ko lasterketa Bilboko Txirrindulari Elkarteak antolatu zuen lehen aldiz, eta 1936tik aurrera Durangoko Txirrindulari Elkarteak.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena Km. Denbora
1931   Ricardo Montero   Vicente Trueba   Federico Ezkerra 5 21:01
1936   Claudio Leturiaga   Manuel Trueba   Federico Ezkerra 5 20:13
1961   Antonio Karmany   Juan Jose Sagardui   Jesús Loroño 5 17:47
1962   Julio Jiménez   Juan Jose Sagardui   Antonio Karmany 5 18:15
1964   Julio Jiménez   Juan Jose Sagardui   Manuel Galera 5 18:01
1965   Julio Jiménez   Juan Jose Sagardui   Federico Martín Bahamontes 5 18:36
1966   Eusebio Vélez   Francisco Gabikagogeaskoa   Gregorio San Miguel 9 25:36
1969   Gabriel Mascaró   Mingo Fernández   Ventura Diaz 9 27:50
1984   Vicente Belda   Carlos Hernández   Iñaki Gastón 130 3:33:02
1985   José Rodríguez Magro   Vicente Belda   Alirio Chizabas 148 3:55:00
1986   Oscar de Jesus Vargas   Alirio Chizabas   Jokin Mujika 156 3:58:46
1987   Marino Lejarreta   Jérôme Simon   Jesús Rodríguez Magro 166 4:05:33
1988   Marino Lejarreta   Miguel Angel Martínez   Álvaro Pino 166 3:59:15
1989   Andrew Hampsten   Santos Hernandez   Fernando Quevedo 167 4:17:03
1990   Andrew Hampsten   Tony Rominger   Marino Lejarreta 167 4:24:50
1991   Pedro Delgado   Marino Lejarreta   Jesús Montoya 166 3:59:34
1992   Claudio Chiappucci   Pedro Delgado   Ivan Gotti 166 4:14:28
1993   Tony Rominger   Claudio Chiappucci   Andrew Hampsten 160 4:03:23
1994   José María Jiménez   Claudio Chiappucci   Ramón González Arrieta 160 4:02:02
1995   Leonardo Piepoli   Erik Breukink   Claudio Chiappucci 160 3:47:25
1996   José María Jiménez   Marco Fincato   Oscar Pelliciole 160 3:49:25
1997   Beat Zberg   José María Jiménez   Jon Odriozola 160 3:53:28
1998   Simone Bhorgheresi   Axel Merckx   Ángel Casero 160 3:58:12
1999   Leonardo Piepoli   Francisco Garcia Rodriguez   José María Jiménez 160 3:58:33
2000   Francesco Casagrande   Leonardo Piepoli   Davide Rebellin 160 3:50:52
2001   Jon Odriozola   José María Jiménez   Joaquim Rodríguez 160 3:55:47
2002   Dario Frigo   Carlos García Quesada   Danilo Di Luca 160 3:47:18
2003   Leonardo Piepoli   Dave Bruylandts   Haimar Zubeldia 160 3:53:59
2004   Leonardo Piepoli   Francesco Casagrande   Carlos García Quesada 160 3:51:26
2005   Joaquim Rodríguez   Alberto Benitez   Matteo Carrara 169 4:08:33
2006   Iban Mayo   Ricardo Serrano   Igor Anton 161 3:48:25
2007   J.Á.Gómez Marchante   David Lopez   Juan José Cobo 161'5 3:50:38
2008   David Arroyo   Juan José Cobo   Sergio Padilla 161'5 3:50.12
2009   Igor Anton   Xavier Tondo   Freddy Montaña 161'5 3:48:58

Kanpo estekakAldatu