Xavier Tondo

txirrindulari espainiarra

Xavier "Xavi" Tondo Volpini (Valls, Tarragona, Katalunia, 1978ko azaroaren 5a - Monachil, Granada, Espainia, 2011ko maiatzaren 23a) errepideko txirrindulari profesional kataluniarra izan zen.

Xavier Tondo
Xavier-Tondo (cropped).jpg
Bizitza
Jaiotza Valls1978ko azaroaren 5a
Herrialdea  Katalunia
Heriotza Monachil2011ko maiatzaren 23a (32 urte)
Heriotza modua istripua: trafiko-istripua
Hezkuntza
Hizkuntzak katalana
gaztelania
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Movistar Team 2011-2011
Cervélo Test 2010-2010
Costa de Almería (en) Itzuli 2003-2003
Efapel 2004ko uztaila-2004ko abendua
Massi (en) Itzuli 2005-2005
Relax-GAM 2006-2006
União Ciclista da Maia (en) Itzuli 2007-2008
Andalucía-CajaGranada 2009-2009
 
Posizio edo espezialitatea eskalatzailea
Pisua 68 kilogramo
Altuera 183 zentimetro

2003. urtean egin zuen debuta txirrindulari profesional bezala, eta hainbat garaipen lortu zituen. Horien artean, garrantzitsuenak, etapa garaipen bana 2010eko Paris-Nizan eta Kataluniako Voltan.

2011ko maiatzaren 23an hil zen zoritxarreko etxeko istripu baten ondorioz.

PalmaresaAldatu

Urtea Lasterketa
2005 Alentejoko Itzulia eta etapa garaipen bat.
etapa garaipen bat Asturiasko Itzulian.
2007 Joaquim Agostinho Saria eta etapa garaipen bat.
Portugalgo Itzulia.
2008 Narancoko Igoera
2009 etapa garaipen bat San Luisko Itzulian.
etapa garaipen bat Andaluziako Itzulian.
2010 etapa garaipen bat Paris-Nizan.
etapa garaipen bat Kataluniako Voltan.
2011 etapa garaipen bat San Luisko Itzulian.
Gaztela eta Leongo Itzulia.

Kanpo estekakAldatu