Xavier Tondo

txirrindulari kataluniarra

Xavier "Xavi" Tondo Volpini (Valls, Tarragona, Katalunia, 1978ko azaroaren 5a - Monachil, Granada, Espainia, 2011ko maiatzaren 23a) errepideko txirrindulari profesional kataluniarra izan zen.

Xavier Tondo

Bizitza
JaiotzaValls1978ko azaroaren 5a
Herrialdea Katalunia
HeriotzaMonachil2011ko maiatzaren 23a (32 urte)
Heriotza moduaistripuzko heriotza: trafiko-istripua
Hezkuntza
Hizkuntzakkatalana
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Movistar Team 2011-2011
Cervélo Test 2010-2010
Costa de Almería (en) Itzuli 2003-2003
Efapel 2004ko uztaila-2004ko abendua
Massi (en) Itzuli 2005-2005
Relax-GAM 2006-2006
União Ciclista da Maia (en) Itzuli 2007-2008
Andalucía-CajaGranada 2009-2009
 
Posizio edo espezialitateaigotzailea
Pisua68 kilogramo
Altuera183 zentimetro

2003. urtean egin zuen debuta txirrindulari profesional bezala, eta hainbat garaipen lortu zituen. Horien artean, garrantzitsuenak, etapa garaipen bana 2010eko Paris-Nizan eta Kataluniako Voltan.

2011ko maiatzaren 23an hil zen zoritxarreko etxeko istripu baten ondorioz [1], Frantziako Tourra prestatzeko entrenatzera zihoanean.

Palmaresa aldatu

1999

2000

2001

2002

2005

2007

2008

2009

2010

2011

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu