Route d'Occitanie

txirrindularitza lasterketa
Tour du Tarn» orritik birbideratua)

Route d’Occitanie, aurrez Route du Sud, Tour Midi-Pyrénées eta Tour du Tarn deitua, Frantziako hego-mendebaldeko Okzitania eskualdean jokatzen den etapakako txirrindularitza lasterketa da.

Route d'Occitanie
Izen ofizialak
1977-1981Tour du Tarn
1982-1987Tour Midi-Pyrénées
1988-2017Route du Sud
2018-La Route d'Occitanie
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1977
Ekitaldi kopurua47 (urtea: 2023)
Aldizkotasunaurterokoa (Eka)
MotaEtapakako lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundFRA Frantzia
LekuaHegoaldeko Frantzia
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Maila2.1 (2005-)
Palmaresa
Azken garaileaCAN Michael Woods
Garaipen gehien lortu duenaFRA Gilbert Duclos-Lassalle
(3 garaipen)
Dokumentazioa

1977tik aurrera urtero jokatu izan da, ekainean, Frantziako Tourra baino apur bat lehenago. Gaur egungo lasterketa, lau mendiko etapatan banatzen da.

Palmaresa aldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Tour du Tarn
1977  Jacques Esclassan  Bernard Hinault  Jean-Pierre Danguillaume
1978  Pierre-Raymond Villemiane  Roger Legeay  Dominique Sanders
1979  Yvon Bertin  Jacques Bossis  Bernard Hinault
1980  Gilbert Duclos-Lassalle  Patrick Bonnet  Patrick Friou
1981  Jean-René Bernaudeau  Marc Madiot  Greg LeMond
Tour Midi-Pyrénées
1982  Francesco Moser  Jean-René Bernaudeau  Michel Laurent
1983  Gilbert Duclos-Lassalle  Charly Mottet  Stephen Roche
1984  Pascal Simon  Michel Laurent  Edgar Corredor
1985  Stephen Roche  Laurent Fignon  Frédéric Vichot
1986  Niki Rüttimann  Charly Mottet  Claude Criquielion
1987  Régis Clère  Éric Boyer  Yvon Madiot
Route du Sud
1988  Ronan Pensec  Gilbert Duclos-Lassalle  Robert Millar
1989  Gilbert Duclos-Lassalle  Éric Boyer  Jesús Montoya[1]
1990  Yves Bonnamour  Frédéric Vichot  Luc Suykerbuyk
1991  Laurent Dufaux  Philippe Louviot  Carlos Galarreta
1992  Artūras Kasputis  Fabian Jeker  Laurent Biondi
1993  Éric Boyer  Laurent Brochard  Eric Van Lancker
1994  Álvaro Mejía  Richard Virenque  Charly Mottet
1995  Laurent Dufaux  Carmelo Miranda González  Laurent Madouas
1996  Laurent Jalabert  Giuseppe Guerini  Joona Laukka
1997  Patrick Jonker  Massimo Donati  François Simon
1998  Armand de las Cuevas  Michael Boogerd  Santiago Blanco
1999  Jonathan Vaughters  Patrick Jonker  Mario Aerts
2000  Tomasz Brożyna  Francisco Mancebo  Patrice Halgand
2001  Andrei Kivilev  Jens Voigt  Raimondas Rumšas
2002  Levi Leipheimer  Aitor Kintana  Andrei Kivilev
2003  Michael Rogers  Pietro Caucchioli  Nicolas Vogondy
2004  Bradley McGee  Sandy Casar  Torsten Hiekmann
2005  Sandy Casar  Przemysław Niemiec  Benoît Salmon
2006  Thomas Voeckler  Pierrick Fédrigo  Julien Mazet
2007  Óscar Sevilla  Massimo Giunti  Markus Eibegger
2008  Daniel Martin   Christophe Moreau  Luca Pierfelici
2009  Przemysław Niemiec  Julien Loubet  Giampaolo Caruso
2010  David Moncoutié  Alexandre Geniez  Fortunato Baliani
2011  Vasil Kiryienka  Davide Rebellin  Peter Kennaugh
2012  Nairo Quintana  Hubert Dupont  Anthony Charteau
2013  Thomas Voeckler  Franco Pellizotti  John Gadret
2014  Nicolas Roche  Alejandro Valverde  Michael Rogers
2015  Alberto Contador  Nairo Quintana  Pierre Latour
2016  Nairo Quintana  Marc Soler  Nicolas Edet
2017  Silvan Dillier  Richard Carapaz  Kenny Elissonde
Route d’Occitanie
2018  Alejandro Valverde  Daniel Navarro  Kenny Elissonde
2019  Alejandro Valverde  Iván Sosa  Rigoberto Urán
2020  Egan Bernal  Pavel Sivakov  Aleksandr Vlasov
2021  Antonio Pedrero  Jesús Herrada  Óscar Rodríguez Garaikoetxea
2022  Michael Woods  Carlos Rodríguez Cano  Jesús Herrada
2023  Michael Woods  Cristian Rodríguez  Georg Steinhauser

Oharra: 2002ko edizioan Levi Leipheimer garaile izan zen, baina Lance Armstrongen dopin kasua zela eta, 2012an zigortua izan zen, beraz Leipheimerren emaitza guztiak deuseztatuak izan ziren 1999ko urtarrilaren 1etik 2006ko ekainaren 30era alde batetik eta bestetik 2007ko uztailaren 7tik 27ra.[2][3]

Palmaresa herrialdeka aldatu

Herrialdea Garaipenak
  FRA 18
  ESP 5
  SUI 4
  COL 4
  AUS 3
  IRL 3
  POL 2
  AEB 1
  LTU 1
  BLR 1
  KAZ 1
  ITA 1
  CAN 1

Erreferentziak aldatu

  1. [1], hemeroteca.mundodeportivo.com.
  2. Leipheimerren aitorpena diariovasco.com
  3. Leipheimerren zigorrari buruzko agiri ofiziala United States Anti-Doping Agency

Kanpo estekak aldatu