Óscar Sevilla

txirrindulari espainiarra

Óscar Sevilla Rivera (Ossa de Montiel, 1976ko irailaren 29a) txirrindulari espainiarra da, profesionala 1998tik.

Óscar Sevilla

(2018)
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakÓscar Miguel Sevilla Rivera
JaiotzaAlbacete1976ko irailaren 29a (47 urte)
Herrialdea Espainia
 Kolonbia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
EPM-Tigo-Une-Área Metropolitana 2013-2016
Medellín-Éxito 2017-
Orgullo Antioqueño 2010eko maiatzaren 1a-2011
Kelme 1998-2003
Phonak Hearing Systems 2004-2004
T-Mobile 2005-2006
Relax-GAM 2007-2007
Rock Racing-Murcia (en) Itzuli 2008-2010eko apirilaren 20a
Formesan-Bogotá Humana-ETB (en) Itzuli 2012-2012
 
Posizio edo espezialitateaigotzailea

oscarsevilla.com
Twitter: oscarsevilla76 Edit the value on Wikidata

Eskalatzaile bikaina, 2001ekoa izan zen kirol ibilbideko denboraldirik onena, Kelme taldean, Espainiako Vueltan bigarren amaituz eta Frantziako Tourreko gazteen sailkapeneko elastiko zuria eskuratu zuelarik. 2003ko Munduko txapelketan izandako istripu larriaren ondorioz, hainbat hilabete behar izan zuen guztiz sendatezko. 2005ean, denbora laburrez Phonak taldean egon eta gero, Sevilla T-Mobile Teamarekin fitxatu zen, Jan Ullrich>nowiki/>en laguntzaile lanetan aritzeko, azken honen Frantziako Tourreko garaipena eskuratzeko

2006ean, Sevillaren izena Puerto Operazioan azaldu bazen ere, ez zen zigortua izan. Hala ere, lau urte geroago 2010ean, dopin kontrol batean positibo eman ostean, bi urteko zigorra jaso zuen.

2012etik Aurrera, kolonbiar herritartasuna dauka eta Hegoamerikako lasterketetan hainbat garaipen lortu du .

Palmaresa

aldatu

1999

2000

2001

2002

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2023

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan eta Munduko txapelketan

aldatu
Lasterketa 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005
Italiako Giroa UT 13. 16.
Frantziako Tourra 7. UT 24. 18.
Espainiako Vuelta 14. 2. 4. 12. 22. 7.
  Munduko errepideko txapelketa 54. 157. UT

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu