Carlos Rodríguez Cano

txirrindulari espainiarra

Carlos Rodríguez Cano (Almuñecar, 2001eko otsailaren 2a), txirrindulari espainiarra da, UCI WorldTeam mailako Ineos Grenadiers taldean ari dena.[1]

Carlos Rodríguez Cano

(2019)
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakCarlos Rodríguez Cano
JaiotzaAlmuñécar2001eko otsailaren 2a (23 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Team Sky 2020-
 
Pisua67 kilogramo
Altuera183 zentimetro

Twitter: _rccarlos Instagram: _carlosrc Edit the value on Wikidata

Kirol ibilbidea

aldatu

2020an, 19 urte besterik ez zituelarik, Ineos Grenadiers taldearekin lau urteko kontratua sinatu zuen, 23 urtez azpiko mailatik pasatu gabe. 2021eko Etorkizuneko Tourrean etapa bat irabazi zuen eta sailkapen orokorreko bigarren postuan amaitu zen.[2]

2022an Espainiako errepideko txapelketa irabazi zuen, eta bere lehen Itzuli handian parte hartu zuen, 2022ko Espainiako Itzulian, non zazpigarren amaitu zuen sailkapen orokorrean, nahiz eta eroriko larri bat izan laugarren postuan sailkaturik zegoenean, azken etapetan bere errendimendua kaltetu zuena.[3]

2023ko denboraldia istripu batekin hasi zen, Strade Bianchen erorikoa izan eta lepauztaia hautsi baitzuen. Uztailean, bere lehen Frantziako Tourrean parte hartu zuen, non 14. etapa irabazi zuen, Morzinen amaitu zena, faboritoak gainditu ondoren.[4] Horretaz gain, sailkapen orokorreko bosgarren postuan amaitu zen.[5]

Palmaresa

aldatu

2018 (junior)

2019 (junior)

2021

2022

2023

2024

Emaitzak lasterketa nagusietan

aldatu

Itzuli Handiak

aldatu
Itzulia 2020 2021 2022 2023 2024
Italiako Giroa
Frantziako Tourra 5.
Espainiako Vuelta 7.

Beste Itzuliak

aldatu
Itzulia 2020 2021 2022 2023 2024
Paris-Niza 28.
Kataluniako Volta 15.
Euskal Herriko Itzulia 26. 2.
Romandiako Tourra X 1.
Dauphiné Libéré 33. 9.
Beneluxeko Itzulia 53. X

Klasikoak eta Txapelketak

aldatu
Lasterketa 2020 2021 2022 2023 2024
Strade Bianche 20. UT
Flèche Wallonne 37.
Lieja-Bastogne-Lieja UT
Donostia Klasikoa X 54. 5. 15.
Lombardiako Giroa 5. 7.
  Munduko errepideko txapelketa 53.
  Munduko erlojupeko txapelketa 25.
  Espainiako errepideko txapelketa 28. 8. 1.
  Espainiako erlojupeko txapelketa 3. 4.

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu
X: ez zen jokatu

Taldeak

aldatu

Erreferentziak

aldatu
  1. (Gaztelaniaz) Ciclismoafondo.es 2019/11/20.
  2. (Gaztelaniaz) El País 2021/08/22.
  3. (Gaztelaniaz) «LA SECUENCIA COMPLETA DE LAS DURAS HERIDAS Y ABRASIONES DE CARLOS RODRÍGUEZ TRAS SU CAÍDA» Eurosport 2022/09/08.
  4. (Gaztelaniaz) «Carlos Rodríguez se doctora en el Tour: ¡vence en Morzine ante Pogacar y Vingegaard!» Marca 2023/07/15.
  5. (Gaztelaniaz) «Pogacar 'vuelve' en Los Vosgos antes del paseo triunfal de Vingegaard por París» Marca.com 2023/07/22.

Kanpo estekak

aldatu