Sestaoko Bandera

traineru estropada

Sestaoko Bandera 1985etik aurrera Bilboko itsasadarrean antolatzen den estropada da. Iberia Arraun Elkartea eta Kaiku Arraunaren Kirol Elkartea klubak izan ohi dira antolatzaileak.

Sestaoko Bandera
Sorrera 1980
Herria Sestao, Bizkaia
Antolatzailea Kaiku A.K.E.
Iberia Arraun Elkartea
Parte-hartzaileak Gizonezkoak:
TKE Liga
Emakumezkoak:
Euskotren, ETE
Modalitatea lerrokatua
Errekorra 19:04:13 (Astillero, 2010)
(Ambilamp Banderan)
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Euskal Herria San Juan (4)
Emakumezkoak:
hainbat (1)
Azken ekitaldia 2023
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Euskal Herria Bermeo Urdaibai
Emakumezkoak:
Zarautz

Historia aldatu

1985tik aurrera jokatu izan den bandera da. 1994 eta 1998 artean Babcok & Wilcox Bandera izan zuen. 2008 eta 2016 artean ez zen jokatu, Kaikuk Ambilamp Bandera antolatu baitzuen Portugaleteko uretan. Horretaz gain Kaikuk eta Ibeian haien bandera propioak ere antolatu izan dituzte.

Palmaresa aldatu

Edizioa Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
I 1985 Zumaia Orio Santurtzi
II 1986 Zumaia Kaiku Zierbena
III 1987 San Juan Orio Mundaka
IV 1988 San Pedro Zierbena Zumaia
V 1989 Zumaia Santurtzi Hondarribia
VI 1990 San Juan Hondarribia Zierbena
VII 1991 Arraun Lagunak Santurtzi Kaiku
Babcok & Wilcox Bandera
VIII 1994 San Pedro Hondarribia Arraun Lagunak
IX 1995 Santurtzi Koxtape (S.Juan) Kalparra (San Pedro B)
X 1996 Koxtape (S.Juan) Raspas del Embarcadero Orio B
XI 1997 Koxtape (S.Juan) San Pedro Hondarribia
Sestaoko Bandera
XII 2001 Bateratze (Elantxobe-Arkote) Ciudad de Santander Isuntza
XIII 2006 Kaiku Colindres Ur-Kirolak
XIV 2007 Getaria San Juan Isuntza
XV 2008 Kaiku Camargo Isuntza
2009-
2016
Ambilamp Bandera*
XVI 2017 Orio Tirán Urdaibai
XVII 2018 Urdaibai Zierbena Hondarribia
XVIII 2019 Santurtzi Zierbena Orio
XIX 2020 Hondarribia Donostiarra Ondarroa
XX 2021 Pedreña Kaiku Getaria
XXI 2022 Hondarribia Urdaibai Donostiarra
XXII 2023 Bermeo Urdaibai Zierbena Hondarribia

Garaipenak aldatu

Taldea Garaipenak Urteak
San Juan 4 1987, 1990, 1996, 1997
Zumaia 3 1985, 1986, 1989
San Pedro 2 1988, 1994
Kaiku 2 2006, 2008
Santurtzi 2 1995, 2019
Hondarribia 2 2020, 2022
Bermeo Urdaibai 2 2018, 2023
Arraun Lagunak 1 1991
Bateratze (Elantxobe-Arkote) 1 2001
Getaria 1 2007
Orio 1 2017
Pedreña 1 2021

Emakumezkoen Bandera aldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2018* San Juan Orio Hondarribia
2019 (Euskotren) Orio Arraun Lagunak Hondarribia
2019 (ETE Liga) Deustu Hibaika Zumaia
2020 ez zen jokatu
2021 (ETE Liga) Tolosaldea Deustu Hibaika
2022 ez zen jokatu
2023 (ETE Liga) Zarautz Kaiku Zumaia

Beste Bandera batzuk aldatu

TKE Ligari begira 2008 eta 2016 artean, Portugaleteko uretan jokatu zen Ambilamp Bandera antolatu zuen Kaikuk.

1999tik aurrera talde bakoitzak bere banderak antolatu izan ditu zegokien ligarako puntuagarriak zirenak. Jarraitasun handirik ez dute izan ordea.

Azkenik Kaikuren urteurreneko estropadak antolatu izan dira:

Kanpo estekak aldatu