Ireki menu nagusia

Reggio Calabriako Giroa

Reggio Calabriako Giroa (ofizialki Giro della Provincia di Reggio Calabria/Challenge Calabria) Italia hegoaldeko Calabriako probintzian ospatzen den etapakako txirrindularitza lasterketa bat da.

2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da .1 mailan (2.1 zenbait egunetakoa baldin bada eta 1.1 egun bakarrekoen kasuan).

HistoriaAldatu

1920tik 1926 arte hiru eguneko lasterketa bat izan zen. 1928tik 1949ra bi etapakoa. 1950etik aurrera egun bakarreko iraupen lasterketa bat da (klasikoa eran). 2006 eta 2007an ez zen ospatu eta 2008an hiru eguneko iraupena zuen etapakako lasterketa bat izan zen.

2009ko edizioa egun bakarreko iraupen lasterketa bat izan zen berriz, eta garaipena CSF Group-Navigare taldeko Fortunato Balianirentzat izan zen. Bigarren Fabio Taborri eta hirugarren Francesco Failla izan zen.

2010ean lasterketa lau etapatan banatu zen eta Matteo Montagutik irabazi zuen.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1920   Italia Mario Giorgianni   Italia Luigi Velona   Italia Giacomo Ragusa
1921 Ez zen ospatu
1922   Italia Angelo De Francesco   Italia Marzio Germoni   Italia Angiolo Marchi
1923   Italia Nello Ciaccheri   Italia Enea Dal Fiume   Italia Guido Messeri
1924-25 Ez zen ospatu
1926   Italia Nello Ciaccheri   Italia Marino Pomposi   Italia Antonio Liguori
1927 Ez zen ospatu
1928   Italia Felice Gremo   Italia Settimo Innocenti   Italia Leonida Frascarelli
1929   Italia Felice Gremo   Italia Pietro Mori   Italia Allegro Grandi
1930   Italia Luigi Marchisio   Italia Marco Giuntelli   Italia Aleardo Simoni
1931   Italia Learco Guerra   Italia Pio Caimmi   Italia Domenico Piemontesi
1932-44 Ez zen ospatu
1945   Italia Giovanni Corrieri   Italia Mario Fazio   Italia Arturo De Lorenzo
1946-48 Ez zen ospatu
1949   Italia Sergio Pagliazzi   Italia Angelo Fumagalli   Italia Danilo Barozzi
1950   Italia Fausto Coppi   Italia Gino Bartali   Italia Vito Ortelli
1951   Italia Luciano Maggini   Italia Arrigo Padovan   Italia Waldemaro Bartolozzi
1952   Italia Gino Bartali   Italia Fiorenzo Magni   Italia Giuseppe Minardi
1953   Italia Luciano Maggini   Italia Dante Rivola   Italia Annibale Brasola
1954   Italia Giuseppe Minardi   Italia Fausto Coppi   Italia Bruno Monti
1955   Italia Rino Benedetti   Italia Giancarlo Astrua   Italia Angelo Conterno
1956   Italia Giuseppe Minardi   Italia Cleto Maule   Italia Adriano Zamboni
1957   Italia Gastone Nencini   Italia Aldo Moser   Italia Ercole Baldini
1958   Italia Angelo Conterno   Italia Ercole Baldini   Italia Silvano Ciampi
1959   Italia Waldemaro Bartolozzi   Italia Rino Benedetti   Italia Angelo Conterno
1960   Italia Guido Carlesi   Italia Gastone Nencini   Italia Pierino Baffi
1961   Italia Dino Bruni   Italia Vito Favero   Italia Noè Conti
1962   Italia Luigi Sarti   Espainia Antonio Suárez   Italia Livio Trape
1963   Italia Ercole Baldini   Italia Carlo Brugnami   Italia Graziano Battistini
1964   Italia Diego Ronchini   Italia Guido Carlesi   Italia Aldo Pifferi
1965   Italia Adriano Durante   Italia Vito Taccone   Italia Franco Bitossi
1966   Italia Michele Dancelli   Italia Gianni Motta   Italia Dino Zandegù
1967   Italia Michele Dancelli   Italia Vittorio Adorni   Italia Bruno Mealli
1968   Italia Michele Dancelli   Danimarka Ole Ritter   Italia Franco Bitossi
1969   Italia Vittorio Adorni   Italia Vito Taccone   Italia Italo Zilioli
1970   Belgika Walter Godefroot   Italia Luigi Sgarbozza   Belgika Patrick Sercu
1971   Italia Gianni Motta   Italia Marcello Bergamo   DanimarkaOle Ritter
1972   Italia Franco Bitossi   Belgika Albert Van Vlierberghe   Italia Enrico Paolini
1973   Italia Wladimiro Panizza   Italia Davide Boifava   Italia Francesco Moser
1974   Italia Francesco Moser   Belgika Roger De Vlaeminck   Italia Constantino Conti
1975   Italia Giuseppe Perletto   Italia Francesco Moser   Italia Constantino Conti
1976   Italia Enrico Paolini   Italia Franco Bitossi   Australia Gary Clively
1977   Italia Constantino Conti   Italia Pierino Gavazzi   Italia Giuseppe Saronni
1978   Norvegia Knut Knudsen   Italia Gianbattista Baronchelli   Italia Leonardo Mazzantini
1979   Italia Giovanni Battaglin   Suedia Bernt Jehansson   Italia Wladimiro Panizza
1980   Italia Gianbattista Baronchelli   Italia Claudio Bortolotto   Italia Simone Fraccaro
1981   Italia Alfio Vandi   Suedia Bernt Jehansson   Italia Claudio Bortolotto
1982   Italia Riccardo Magrini   Australia Michael Wilson   Italia Giuseppe Martinelli
1983   Italia Pierino Gavazzi   Italia Giuseppe Petito   Italia Francesco Moser
1984   Italia Alfredo Chinetti   Italia Daniele Caroli   Belgika Roger De Vlaeminck
1985   Italia Silvano Riccò   Italia Palmiro Masciarelli   Italia Ennio Salvador
1986   Italia Guido Bontempi   Italia Francesco Moser   Italia Moreno Argentin
1987   Suitza Tony Rominger   Suedia Stefan Brykt   Italia Franco Chioccioli
1988   Italia Moreno Argentin   Italia Gianni Bugno   Italia Emanuele Bombini
1989   Italia Adriano Baffi   Italia Silvio Martinello   Italia Paolo Cimini
1990   Italia Giuseppe Saronni   UK Maximilian Sciandri   Italia Alberto Elli
1991   Italia Andrea Ferrigato   AlemaniaRolf Aldag   Italia Germano Pierdomenico
1992   Italia Davide Cassani   Italia Giorgio Furlan   Kolonbia Oliverio Rincon
1993   Italia Fabiano Fontanelli   Italia Stefano Allochio   Italia Silvio Martinello
1994 Ez zen ospatu
1995   Suitza Pascal Richard   Italia Riccardo Forconi   Italia Davide Rebellin
1996   Italia Michele Bartoli   Italia Alessandro Baronti   Suitza Beat Zberg
1997 Ez zen ospatu
1998   Italia Michele Bartoli   Italia Mirko Celestino   Italia Eddy Mazzoleni
1999-2002 Ez zen ospatu
2003   Euskadi Aitor González   Italia Filippo Pozzato   Italia Fabio Baldato
2004   Letonia Andris Nauduzs   Italia Mauro Zinetti   Errusia Dimitri Konyshev
2005   Argentina Guillermo Rubén Bongiorno   Italia Samuele Marzoli   Italia Fabio Borghesi
2006-07 Ez zen ospatu
2008   Italia Daniele Pietropolli   UK Steve Cummings   Italia Francesco Failli
2009   Italia Fortunato Baliani   Italia Fabio Taborre   Italia Francesco Failli
2010   Italia Matteo Montaguti   Espainia Francisco Ventoso   Italia Daniele Pietropolli
2011   Italia Daniele Pietropolli   Kolonbia José Serpa   Italia Daniel Oss
2012   Italia Elia Viviani   Italia Daniele Colli   Italia Elia Favilli

Kanpo estekakAldatu