Francisco Ventoso

txirrindulari espainiarra

Francisco José "Fran" Ventoso Alberdi (Reinosa, Kantabria, Espainia, 1982ko, maiatzaren 6a-) espainiar txirrindulari ohia da. 2002an, txirrindularitza profesionalean debutatu zuen Saunier Duval-Prodir taldearekin.

Francisco Ventoso

Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakFrancisco José Ventoso Alberdi
JaiotzaReinosa1982ko maiatzaren 6a (42 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Movistar Team 2011-2016
Saunier Duval-Prodir 2004-2007
Andalucía-CajaGranada 2008-2008
Carmiooro NGC (en) Itzuli 2009-2010
CCC Team 2017-
 
Posizio edo espezialitateaEsprinterra
Pisua76 kilogramo
Altuera180 zentimetro

Twitter: franventoso Edit the value on Wikidata

Palmaresa aldatu

Amateurra aldatu

2000

2001

2002

2003

Profesionala aldatu

2004

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2017

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan aldatu

Itzuli Handia 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
  Italiako Giroa UT UT 92 66 125 94 89 87
  Frantziako Tourra 76 UT 139
  Espainiako Vuelta 94 78 81 92 111 97 UT
  Munduko Txapelketa 109 UT UT
Legenda
Ez zuen osatu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi


Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Francisco Ventoso