Ireki menu nagusia

Arabako mendien zerrendan Gorbeia (1.481 m), Larrasa (1.453 m), Palomares (1.446 m), Aratz (1.443 m) eta Peña del Castillo (1.432 m) nabarmentzen dira altuenen artean.

Eduki-taula

MendilerroakAldatu

 
Bidegurutzea Arabako mendietan.

Iparraldean Gorbeiako mendilerroak Zuia-Gorbeialdea eskualdea bereizten du Arratiako ibar bizkaitarretik eta Arangiokoak Aramaio eta Otxandio banatzen ditu.

Ipar-mendebaldean, Gorobelek Aiaraldea eta Losako ibarra (Burgos) bereizten ditu eta Nerbioi ibarrean Ganekogortakoa dago, Laudio Bilbo, Arrigorriaga, Ugao, Arrankudiaga eta Gueñes udalerri bizkaitarrekin banatzen duena.

Iparraldean eta ekialderantz Elgea eta Urkilla eta Altzania daude Debagoiena eta Goierri eskualde gipuzkoarrak eta Arabako lautada artean, hurrenez hurren. Ipar-ekialdean, Entzia dugu Urbasaren jarraipena eta Nafarroako mugakide.

Erdialdean, Toloñokoak Arabako Mendialdea eta Arabako Errioxa bereizten ditu. Bestela, Gasteiz inguruan Gasteiz mendiak daude.

Mendebaldean Arkamo eta Badaia ditugu bata bestearen ondoan, Tetxa edo Subillako lepoak banaturik.

Azkenik, hego-ekialdean Kodesko mendilerroa Mendialdea eta Lizarrerriaren artean dago kokatuta.

MendiakAldatu

 
Purón ibaiaren haitzartea.


izena itsas mailaren gainetiko altuera honako erakunde administratiboan dago koordenatuak irudia
Gorbeia 1481 Araba
Bizkaia
43° 02′ 06″ N, 2° 46′ 48″ W / 43.035°N,2.7798805555556°W / 43.035; -2.7798805555556
Larrasa 1453 Araba 42° 35′ 58″ N, 2° 35′ 26″ W / 42.59944444°N,2.59055556°W / 42.59944444; -2.59055556
Palomares 1446 Araba 42° 36′ 12″ N, 2° 36′ 06″ W / 42.60333333°N,2.60166667°W / 42.60333333; -2.60166667
Aratz 1443 Araba 42° 55′ 19″ N, 2° 18′ 13″ W / 42.92203889°N,2.30365833°W / 42.92203889; -2.30365833
Cruz del Castillo 1432 Araba 42° 36′ 02″ N, 2° 35′ 19″ W / 42.60067222°N,2.58853056°W / 42.60067222; -2.58853056
Elurzuloak 1431 Araba 42° 55′ 26″ N, 2° 18′ 20″ W / 42.92380556°N,2.305525°W / 42.92380556; -2.305525
Joar 1419 Araba
Nafarroa Garaia
42° 38′ 07″ N, 2° 20′ 49″ W / 42.635277777778°N,2.3469444444444°W / 42.635277777778; -2.3469444444444
Peña del Leon 1389 Araba 42° 36′ 20″ N, 2° 33′ 30″ W / 42.6056148°N,2.5584179°W / 42.6056148; -2.5584179
Recilla 1384 Araba 42° 36′ 21″ N, 2° 37′ 15″ W / 42.6057119°N,2.620701°W / 42.6057119; -2.620701
Cervera (mendia) 1384 Araba 42° 36′ 14″ N, 2° 37′ 51″ W / 42.6038721°N,2.6309401°W / 42.6038721; -2.6309401
Arroriano 1341 Araba 43° 01′ 24″ N, 2° 46′ 25″ W / 43.0233443°N,2.7736553°W / 43.0233443; -2.7736553
San Tirso 1334 Araba 42° 36′ 44″ N, 2° 32′ 29″ W / 42.61222222°N,2.54138889°W / 42.61222222; -2.54138889
Maillukate 1322 Araba 42° 55′ 43″ N, 2° 18′ 14″ W / 42.92855833°N,2.30386667°W / 42.92855833; -2.30386667
Imeleku 1319 Araba 42° 55′ 00″ N, 2° 18′ 04″ W / 42.91659167°N,2.30104722°W / 42.91659167; -2.30104722
Pagazuri 1307 Araba 43° 01′ 11″ N, 2° 46′ 35″ W / 43.0197388°N,2.776479°W / 43.0197388; -2.776479
Argorri 1301 Araba 42° 55′ 41″ N, 2° 18′ 28″ W / 42.92794444°N,2.30769722°W / 42.92794444; -2.30769722
Eskamelo 1292 Araba 42° 35′ 40″ N, 2° 39′ 27″ W / 42.59444444°N,2.6575°W / 42.59444444; -2.6575
Milpiribil 1279 Araba
Gipuzkoa
42° 56′ 28″ N, 2° 20′ 51″ W / 42.94105278°N,2.34746944°W / 42.94105278; -2.34746944
Toloño 1263 Araba
Errioxa
42° 37′ 26″ N, 2° 45′ 46″ W / 42.62388889°N,2.76277778°W / 42.62388889; -2.76277778
Peña Alta 1249 Araba
Nafarroa Garaia
42° 36′ 56″ N, 2° 29′ 25″ W / 42.61555556°N,2.49027778°W / 42.61555556; -2.49027778
Arnaba 1248 Araba 42° 44′ 35″ N, 2° 16′ 29″ W / 42.743055555556°N,2.2747222222222°W / 42.743055555556; -2.2747222222222
Malkorra 1245 Araba
Oburu 1240 Araba 42° 56′ 53″ N, 2° 21′ 42″ W / 42.94798611°N,2.36158889°W / 42.94798611; -2.36158889
Costalera 1234 Araba 42° 38′ 07″ N, 2° 20′ 49″ W / 42.6352778°N,2.3469444°W / 42.6352778; -2.3469444
Allaitz 1231 Araba 42° 54′ 40″ N, 2° 17′ 43″ W / 42.91111111°N,2.29527778°W / 42.91111111; -2.29527778
Vallegrull 1226 Araba 42° 52′ 01″ N, 3° 15′ 13″ W / 42.86694444°N,3.25361111°W / 42.86694444; -3.25361111
Napar Basoko Punta 1225 Araba
Umandia 1224 Araba 42° 54′ 11″ N, 2° 17′ 20″ W / 42.90305556°N,2.28888889°W / 42.90305556; -2.28888889
Hagineta 1223 Araba 42° 55′ 23″ N, 2° 18′ 43″ W / 42.92308889°N,2.31203889°W / 42.92308889; -2.31203889
Berretin 1221 Araba 43° 00′ 30″ N, 2° 47′ 40″ W / 43.008333333333°N,2.7944444444444°W / 43.008333333333; -2.7944444444444
San Leon 1221 Araba 42° 35′ 45″ N, 2° 41′ 04″ W / 42.59583333°N,2.68444444°W / 42.59583333; -2.68444444
Petrinaitz 1217 Araba 42° 57′ 03″ N, 2° 21′ 14″ W / 42.95089722°N,2.35398333°W / 42.95089722; -2.35398333
Zurkuntz 1212 Araba 42° 57′ 06″ N, 2° 22′ 57″ W / 42.951766666667°N,2.382575°W / 42.951766666667; -2.382575
Askiola I 1204 Araba 42° 56′ 05″ N, 2° 19′ 58″ W / 42.93463889°N,2.33269444°W / 42.93463889; -2.33269444
Arboligaina 1201 Araba
Bachicabo 1200 Araba 42° 47′ 42″ N, 3° 05′ 20″ W / 42.7951068°N,3.0889352°W / 42.7951068; -3.0889352
Ballo 1197 Araba 42° 50′ 33″ N, 2° 18′ 24″ W / 42.842608333333°N,2.306625°W / 42.842608333333; -2.306625
Aumategi 1191 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 57″ N, 2° 28′ 52″ W / 42.96583333°N,2.48111111°W / 42.96583333; -2.48111111
Repico 1188 Kuartango 42° 53′ 25″ N, 3° 01′ 18″ W / 42.8902°N,3.0215305555556°W / 42.8902; -3.0215305555556
Trango 1182 Araba 42° 57′ 13″ N, 2° 23′ 23″ W / 42.95354167°N,2.38969167°W / 42.95354167; -2.38969167
Eskutxi 1180 Araba 43° 02′ 23″ N, 3° 07′ 18″ W / 43.0398115°N,3.1217103°W / 43.0398115; -3.1217103
Kapildui 1177 Araba 42° 46′ 02″ N, 2° 32′ 10″ W / 42.76722222°N,2.53611111°W / 42.76722222; -2.53611111
Gaboño 1175 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 27″ N, 2° 25′ 27″ W / 42.9575°N,2.42416667°W / 42.9575; -2.42416667
Atxabal 1172 Araba
Errioxa
42° 36′ 25″ N, 2° 43′ 02″ W / 42.60694444°N,2.71722222°W / 42.60694444; -2.71722222
Allaitz Txiki 1171 Araba 42° 54′ 30″ N, 2° 17′ 39″ W / 42.90821944°N,2.2941°W / 42.90821944; -2.2941
Urkitza (Urkilla) 1169 Araba 42° 57′ 00″ N, 2° 22′ 12″ W / 42.95010556°N,2.370075°W / 42.95010556; -2.370075
Abitigarra 1169 Araba 42° 45′ 36″ N, 2° 22′ 09″ W / 42.75990556°N,2.36925556°W / 42.75990556; -2.36925556
Atxuintxa 1169 Araba
Mirutegi 1166 Araba 42° 48′ 35″ N, 2° 20′ 39″ W / 42.809680555556°N,2.3442472222222°W / 42.809680555556; -2.3442472222222
Sekillaga 1152 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 34″ N, 2° 26′ 09″ W / 42.95944444°N,2.43583333°W / 42.95944444; -2.43583333
Arrigorrista 1151 Araba 42° 48′ 11″ N, 2° 23′ 02″ W / 42.803°N,2.384°W / 42.803; -2.384
Araza 1139 Araba 43° 00′ 12″ N, 2° 46′ 35″ W / 43.0034487°N,2.7765135°W / 43.0034487; -2.7765135
Murube 1134 Araba 42° 47′ 05″ N, 2° 16′ 58″ W / 42.784836111111°N,2.2828416666667°W / 42.784836111111; -2.2828416666667
Keixtui-Gaña 1132 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 33″ N, 2° 24′ 53″ W / 42.9590894°N,2.414584°W / 42.9590894; -2.414584
Carrias 1130 Araba
Burgosko probintzia
42° 51′ 39″ N, 3° 10′ 35″ W / 42.860744444444°N,3.1764805555556°W / 42.860744444444; -3.1764805555556
Legunbe 1129 Araba
Nafarroa Garaia
42° 51′ 03″ N, 2° 14′ 09″ W / 42.850955555556°N,2.2357027777778°W / 42.850955555556; -2.2357027777778
Oriol 1128 Araba 43° 03′ 28″ N, 2° 35′ 59″ W / 43.057778°N,2.599722°W / 43.057778; -2.599722
Larrangoiti 1126 Araba
Lazkueta 1124 Araba 42° 49′ 23″ N, 2° 17′ 37″ W / 42.823175°N,2.29352778°W / 42.823175; -2.29352778
Perriain 1122 Araba 42° 44′ 59″ N, 2° 19′ 41″ W / 42.749722222222°N,2.3280555555556°W / 42.749722222222; -2.3280555555556
Illarragorri 1118 Nafarroa Garaia
Gipuzkoa
Araba
42° 53′ 47″ N, 2° 14′ 57″ W / 42.89639167°N,2.249175°W / 42.89639167; -2.249175
Mugarriluze (Elgea) 1109 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 49″ N, 2° 30′ 31″ W / 42.96361111°N,2.50861111°W / 42.96361111; -2.50861111
Ungino 1105 Araba 43° 01′ 58″ N, 3° 06′ 05″ W / 43.03289°N,3.10144°W / 43.03289; -3.10144
43° 01′ 57″ N, 3° 06′ 04″ W / 43.03254°N,3.10119°W / 43.03254; -3.10119
Indiagana 1101 Araba 42° 47′ 15″ N, 2° 28′ 55″ W / 42.78759444°N,2.48191944°W / 42.78759444; -2.48191944
Gainlabur 1089 Araba
Burgamendi 1081 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 27″ N, 2° 26′ 49″ W / 42.9575°N,2.44694444°W / 42.9575; -2.44694444
Tologorri 1068 Araba
Bizkaia
43° 01′ 04″ N, 3° 04′ 24″ W / 43.0179°N,3.07334°W / 43.0179; -3.07334
Itxogana 1063 Araba 42° 47′ 53″ N, 2° 29′ 31″ W / 42.79812222°N,2.49201667°W / 42.79812222; -2.49201667
Ipizte 1062 Araba 43° 04′ 40″ N, 2° 35′ 22″ W / 43.077778°N,2.589444°W / 43.077778; -2.589444
Muela 1055 Araba 42° 40′ 21″ N, 2° 25′ 40″ W / 42.6725°N,2.42777778°W / 42.6725; -2.42777778
Arburuko mendilerroa 1048 Araba 42° 43′ 55″ N, 2° 24′ 43″ W / 42.732°N,2.412°W / 42.732; -2.412
Mirubixkar 1048 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 30″ N, 2° 27′ 24″ W / 42.9584233°N,2.4566434°W / 42.9584233; -2.4566434
Oteros 1038 Araba 42° 50′ 50″ N, 2° 51′ 33″ W / 42.84722222°N,2.85916667°W / 42.84722222; -2.85916667
Harrobigana 1032 Araba 42° 54′ 00″ N, 2° 15′ 53″ W / 42.89993056°N,2.26479722°W / 42.89993056; -2.26479722
Oketa 1031 Araba 43° 00′ 39″ N, 2° 43′ 23″ W / 43.01070833°N,2.72304722°W / 43.01070833; -2.72304722
San Justi 1028 Araba 42° 43′ 25″ N, 2° 31′ 19″ W / 42.72361111°N,2.52194444°W / 42.72361111; -2.52194444
Lorritxo 1025 Araba 42° 51′ 21″ N, 2° 51′ 05″ W / 42.85583333°N,2.85138889°W / 42.85583333; -2.85138889
Nafarkorta 1014 Araba 43° 03′ 00″ N, 2° 51′ 48″ W / 43.05°N,2.86333333°W / 43.05; -2.86333333
Pititurri 1013 Araba 42° 51′ 50″ N, 2° 52′ 13″ W / 42.86388889°N,2.87027778°W / 42.86388889; -2.87027778
Albeiz (mendia) 1012 Araba 42° 53′ 31″ N, 2° 17′ 07″ W / 42.89201944°N,2.28522222°W / 42.89201944; -2.28522222
Arrieta 1001 Araba
Trebiñuko barrendegia
42° 47′ 07″ N, 2° 42′ 14″ W / 42.78527778°N,2.70388889°W / 42.78527778; -2.70388889
Ganekogorta 998 Laudio
Araba
Bizkaia
43° 12′ 12″ N, 2° 58′ 41″ W / 43.203333333333°N,2.9780555555556°W / 43.203333333333; -2.9780555555556
Soila 993 Araba 42° 41′ 32″ N, 2° 24′ 58″ W / 42.69222222°N,2.41611111°W / 42.69222222; -2.41611111
Urdingain 992 Araba
Gipuzkoa
42° 58′ 18″ N, 2° 32′ 06″ W / 42.9717984°N,2.5348865°W / 42.9717984; -2.5348865
Arrabatxu 987 Araba
Bizkaia
43° 12′ 05″ N, 2° 58′ 52″ W / 43.20138889°N,2.98111111°W / 43.20138889; -2.98111111
Artzanegi 981 Araba 42° 53′ 15″ N, 2° 16′ 30″ W / 42.88738889°N,2.27505°W / 42.88738889; -2.27505
Zaldiaran 978 Araba 42° 47′ 45″ N, 2° 44′ 07″ W / 42.7958°N,2.73528°W / 42.7958; -2.73528
Belabia 973 Araba 42° 41′ 07″ N, 2° 32′ 39″ W / 42.68527778°N,2.54416667°W / 42.68527778; -2.54416667
Pagero 963 Araba
Bizkaia
43° 12′ 04″ N, 2° 59′ 20″ W / 43.20111111°N,2.98888889°W / 43.20111111; -2.98888889
Atxipi 952 Araba 42° 53′ 21″ N, 2° 16′ 47″ W / 42.88921944°N,2.27961944°W / 42.88921944; -2.27961944
Elgeamendi 943 Araba 42° 57′ 04″ N, 2° 32′ 13″ W / 42.95111111°N,2.53694444°W / 42.95111111; -2.53694444
Txarlazo 927 Araba
Bizkaia
Burgosko probintzia
42° 59′ 00″ N, 3° 02′ 10″ W / 42.98333056°N,3.03605833°W / 42.98333056; -3.03605833
Urkitza (Elgea) 915 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 54″ N, 2° 32′ 25″ W / 42.9650669°N,2.5404059°W / 42.9650669; -2.5404059
Gallarraga 902 Araba
Bizkaia
Ganalto 900 Araba 42° 54′ 52″ N, 2° 50′ 23″ W / 42.91444444°N,2.83972222°W / 42.91444444; -2.83972222
Jarindo 896 Araba 42° 59′ 56″ N, 2° 36′ 15″ W / 42.99888889°N,2.60416667°W / 42.99888889; -2.60416667
Atxabal-Oro 892 Araba 42° 55′ 54″ N, 2° 49′ 16″ W / 42.9315669°N,2.8210144°W / 42.9315669; -2.8210144
Miritxa 885 Araba 42° 56′ 53″ N, 2° 32′ 48″ W / 42.9479642°N,2.5467114°W / 42.9479642; -2.5467114
Olazar (Badaia) 883 Araba 42° 54′ 42″ N, 2° 48′ 04″ W / 42.91166667°N,2.80111111°W / 42.91166667; -2.80111111
Almurrain 879 Araba 42° 48′ 01″ N, 2° 33′ 41″ W / 42.80024444°N,2.56128611°W / 42.80024444; -2.56128611
Arkamo 875 Araba
Gipuzkoa
42° 57′ 16″ N, 2° 32′ 50″ W / 42.95444444°N,2.54722222°W / 42.95444444; -2.54722222
Albertia 868 Araba 42° 59′ 04″ N, 2° 36′ 50″ W / 42.98444444°N,2.61388889°W / 42.98444444; -2.61388889
San Migel Haitza 867 Araba 42° 54′ 13″ N, 2° 18′ 52″ W / 42.90348056°N,2.31431389°W / 42.90348056; -2.31431389
Pikatxo 865 Araba 42° 53′ 24″ N, 2° 52′ 46″ W / 42.89001944°N,2.87934722°W / 42.89001944; -2.87934722
Marutegi 863 Araba 42° 54′ 21″ N, 2° 19′ 05″ W / 42.90588889°N,2.31801111°W / 42.90588889; -2.31801111
Fraideburu 853 Araba
Bizkaia
42° 58′ 26″ N, 3° 02′ 32″ W / 42.97382°N,3.04226°W / 42.97382; -3.04226
Lendiz 852 Araba 42° 47′ 30″ N, 2° 40′ 10″ W / 42.79171111°N,2.66937222°W / 42.79171111; -2.66937222
Tellamendi 835 Araba 43° 04′ 05″ N, 2° 33′ 33″ W / 43.068056°N,2.559167°W / 43.068056; -2.559167
Eskibelgo atxa 815 Araba 42° 49′ 00″ N, 2° 43′ 40″ W / 42.81666667°N,2.72777778°W / 42.81666667; -2.72777778
Kamaraka 800 Araba
Bizkaia
43° 10′ 35″ N, 2° 57′ 34″ W / 43.17638889°N,2.95944444°W / 43.17638889; -2.95944444
Zabala 794 Araba
Trebiñuko barrendegia
42° 40′ 16″ N, 2° 40′ 50″ W / 42.6711312°N,2.6805047°W / 42.6711312; -2.6805047
Carasta 790 Erriberagoitia 42° 46′ 48″ N, 2° 55′ 14″ W / 42.78°N,2.92055556°W / 42.78; -2.92055556
Lurgorri 782 Araba 43° 04′ 12″ N, 2° 33′ 14″ W / 43.07°N,2.5538888888889°W / 43.07; -2.5538888888889
Murugain 778 Araba
Gipuzkoa
43° 03′ 12″ N, 2° 31′ 41″ W / 43.053333333333°N,2.5280555555556°W / 43.053333333333; -2.5280555555556
Mendizabal (Badaia) 759 Araba 42° 55′ 17″ N, 2° 52′ 40″ W / 42.92138889°N,2.87777778°W / 42.92138889; -2.87777778
Mugarriluze (Ganekogorta) 735 Araba
Bizkaia
43° 10′ 24″ N, 2° 57′ 12″ W / 43.17333333°N,2.95333333°W / 43.17333333; -2.95333333
Kutzemendi 709 Araba 42° 49′ 01″ N, 2° 39′ 46″ W / 42.81690833°N,2.66271944°W / 42.81690833; -2.66271944
Goikogane 702 Araba
Bizkaia
43° 10′ 18″ N, 2° 56′ 45″ W / 43.17166667°N,2.94583333°W / 43.17166667; -2.94583333
Aiala 699 Araba 42° 51′ 38″ N, 2° 30′ 13″ W / 42.8604616°N,2.5035538°W / 42.8604616; -2.5035538
Zaimendi 649 Araba 42° 54′ 11″ N, 2° 23′ 45″ W / 42.903097°N,2.3958457°W / 42.903097; -2.3958457
Zaballa 643 Araba 43° 06′ 18″ N, 3° 06′ 53″ W / 43.1050868°N,3.1146993°W / 43.1050868; -3.1146993
Valdeibañez 608 Nafarroa Garaia
Araba
42° 32′ 51″ N, 2° 23′ 26″ W / 42.5475144°N,2.3905293°W / 42.5475144; -2.3905293
Vallovera 589 Araba 42° 31′ 37″ N, 2° 33′ 39″ W / 42.5268332°N,2.5609456°W / 42.5268332; -2.5609456
Atalaya 568 Araba 42° 41′ 22″ N, 2° 52′ 21″ W / 42.6895261°N,2.8726036°W / 42.6895261; -2.8726036
Betsaide 564 Araba
Bizkaia
Gipuzkoa
43° 05′ 20″ N, 2° 32′ 41″ W / 43.088889°N,2.544722°W / 43.088889; -2.544722

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu