Mendebaldeko Flandriako Hiru Egunak

Mendebaldeko Flandriako Hiru Egunak (ofizialki eta flandrieraz Driedaagse van West-Vlaanderen) Mendebaldeko Flandria probintzian martxoan ospatzen den belgiar etapakako txirrindularitza itzuli profesional bat da.

Itzuli hau 1945ean sortu zen Flandriar Ardena-Ichtegemeko Zirkuitua izenarekin (Omloop der Vlaamse Ardennen - Ichtegem). Ondoren, Éperons d'orreko Bi Egunak (Guldensporentweedaagse) izena jaso zuen 1999 eta 2002 artean. 1999tik Flandriar Ardena-Ichtegemeko Zirkuitua probako azken etapa da.

1999an proba 2.4 mailakoa zen, 2002an 2.3 mailara igo zelarik. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourreko zati da, 2.1 mailan.

Lehiaketa etapakako itzuli modalitatean ospatzen da, hiru egunetan zehar banatuta.

UCI ProTour mailako txirrindularitza talde batzuk parte hartzen dute, proba hau pabes gaineko klasiko handiak prestatzeko erabiliz: Gante-Wevelgem (honekin Kemmelerako igoera konpartitzen duelarik), eta, bereziki, Flandriako Tourra eta Paris-Roubaix monumentuak.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
Flandriar Ardena-Ichtegemeko Zirkuitua 1945 eta 1998 artean
1945   Belgika Marcel Kint   Belgika Prosper Depredomme   Belgika Maurice Desimpelaere
1946   Belgika Joseph Somers   Belgika Albert Decin   Belgika Achiel Buysse
1947   Belgika Michel Remue   Belgika Albert Anutchin   Belgika André Maelbrancke
1948   Belgika Raymond Impanis   Belgika Stan Ockers   Belgika François De Donder
1949   Belgika Norbert Callens   Belgika René Janssens   Belgika André Maelbrancke
1950   Belgika Arseen Ryckaert   Luxenburgo Marcel Dierkens   Belgika Gilbert Caupain
1951   Belgika Valère Ollivier   Belgika Joseph Van Staeyen   Belgika Lucien Mathys
1952   Belgika Kwik Van Kerckhove   Belgika Karel De Baere   Belgika Gerard Buyl
1953   Luxenburgo Marcel Dierckens   Belgika Roger Decock   Belgika André Maelbrancke
1954   Belgika Maurice Blomme   Belgika Arthur Mommerency   Belgika Hilaire Couvreur
1955   Belgika René Mertens   Belgika Buddy-Camilius Demunster   Belgika Lucien Mathys
1956   Belgika Frans Van Looveren   Belgika Arthur Mommerency   Belgika Willy Truye
1957   Belgika Noël Foré   Belgika André Messelis   Belgika Lucien Mathys
1958   Belgika Cyriel Vanbossel   Belgika Gabriel Borra   Belgika Willy Truye
1959   Belgika Daniel Denys   Belgika Arthur Decabooter   Austria Richard Durlacher
1960   Belgika Florent Vanpollaert   Herbehereak Bas Maliepaard   Belgika Kamiel Lamote
1961   Belgika Gabriël Borra   Belgika Kamiel Buysse   Belgika Lucien Demunster
1962   Belgika Staf Vanvaerenbergh   Herbehereak Piet Rentmeester   Belgika Georges Decraeye
1963   Belgika Gustaaf De Smet   Belgika Armand Desmet   Belgika René Van Meenen
1964   Belgika Lucien Gaelens   Belgika Gilbert Maes   Belgika René Van Meenen
1965   Belgika Bernard Van De Kerckhove   Belgika André Messelis   Belgika Benoni Beheyt
1966   Belgika Noël Van Clooster   Belgika Guido Reybrouck   Belgika Norbert Kerckhove
1967   Belgika Gustaaf De Smet   Belgika Theo Mertens   Belgika André Planckaert
1968   Belgika Willy Vanneste   Belgika Roger Rosiers   Belgika Romain De Loof
1969   Belgika Eric De Vlaeminck   Herbehereak Wim du Bois   Belgika Joseph Mathy
1970 Elur metaketagatik bertan behera utzia
1971   Belgika Eric Leman   Belgika André Dierickx   Belgika Roger Rosiers
1972   Herbehereak Tino Tabak   Belgika Aimé Delaere   Belgika Noël Vantyghem
1973   Belgika Frans Verbeeck   Belgika Freddy Maertens   Belgika Jean-Pierre Berckmans
1974   Belgika Patrick Sercu   Belgika Walter Planckaert   Belgika Raymond Steegmans
1975   Belgika Patrick Sercu   Belgika Frans Verbeeck   Belgika Rik Van Linden
1976   Belgika Christian De Buysschere   Belgika Marcel Van der Slagmolen   Belgika Carlos Cuyle
1977   Belgika Herman Beysens   Belgika Walter Naegels   Belgika Eric De Vlaeminck
1978   Belgika Leo Van Thielen   Belgika Rudy Pevenage   Herbehereak Fons van Katwijk
1979   Herbehereak Piet van Katwijk   Belgika Eddy Vanhaerens   Alemania Hans-Peter Jakst
1980   Belgika Johan Wellens   Suitza Daniel Gisiger   Belgika Ronny Van de Vijver
1981   Belgika Ferdi Van Den Haute   Belgika Jan Bogaert   Herbehereak Bert Oosterbosch
1982   Belgika Dirk Heirweg   Belgika Alain De Roo   Frantzia Marc Madiot
1983   Belgika Ludo Peeters   Herbehereak Johan van der Velde   Herbehereak Adri Schipper
1984   Belgika William Tackaert   Belgika Alain De Roo   Belgika Dirk Durant
1985   Herbehereak Hans Daams   Belgika Erik Stevens   Belgika Herman Frison
1986   Belgika Jozef Lieckens   Belgika Frank Verleyen   Belgika Carlo Bomans
1987   Belgika Franky Van Oyen   Belgika Hendrik Redant   Belgika Patrick Onnockx
1988   Herbehereak Michel Cornelisse   Herbehereak Rob Kleinsman   Herbehereak Frank Pirard
1989   Belgika Luc Colyn   Australia Dean Woods   Belgika Ronny Vlassaks
1990   Belgika Dirk Demol   Herbehereak Peter Pieters   Belgika Patrick Deneut
1991   Belgika Hendrik Redant   Belgika Edwig Van Hooydonck   Belgika Frank Van Den Abeele
1992   Herbehereak Nico Verhoeven   Belgika Edwig Van Hooydonck   Herbehereak Jans Koerts
1993   Belgika Nico Eeckhout   Herbehereak Michel Cornelisse   Belgika Hans De Meester
1994   DEN Bo Hamburger   Herbehereak Léon van Bon   Belgika Philip De Baets
1995   Belgika Johan Museeuw   DEN Frank Hoj   Belgika Robbie Vandaele
1996   Belgika Wilfried Peeters   Belgika Johan Museeuw   Belgika Hendrik Redant
1997   Herbehereak Léon van Bon   Herbehereak Erik Dekker   Belgika Tom Desmet
1998   DEN Jesper Skibby   DEN Lars Michaelsen   Belgika Hans De Meester
Éperons d'orreko Bi Egunak 1999 eta 2002 artean
1999   Belgika Wilfried Peeters   DEN Michael Danielson   Herbehereak Steven de Jongh
2000   Herbehereak Servais Knaven   DEN Lars Michaelsen   DEN Jacob Rasmussen
2001   Herbehereak Erik Dekker   Herbehereak Michael Boogerd   Herbehereak Steven de Jongh
2002   Herbehereak Erik Dekker   Belgika Steven Van Malderghem   Alemania Olaf Pollack
Mendebaldeko Flandriako Hiru Egunak 2003tik
2003   Estonia Jaan Kirsipuu   Frantzia Jimmy Casper   Estonia Lauri Aus
2004   Alemania Robert Bartko   Estonia Jaan Kirsipuu   Norvegia Kurt-Asle Arvesen
2005 Ez zen ospatu
2006   Belgika Niko Eeckhout   Australia Robbie McEwen   DEN Matti Breschel
2007   Frantzia Jimmy Casper   Belgika Wouter Weylandt   Herbehereak Stefan van Dijk
2008   Herbehereak Robbie Traksel   Belgika Niko Eeckhout   Errusia Sergej Ivanov
2009   Herbehereak Johnny Hoogerland   Belgika Kevin Ista   Herbehereak Jens Mouris
2010   Belgika Jens Keukeleire   Belgika Kris Boeckmans   Herbehereak Bobbie Traksel
2011   Zeelanda Berria Jesse Sergent   Belgika Sébastien Rosseler   Polonia Michał Kwiatkowski
2012   Belgika Julien Vermote   Zeelanda Berria Jesse Sergent   Errusia Mikhail Ignatiev

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  5
  4
  1
  1
  1
  1

Kanpo estekakAldatu