Edwig Van Hooydonck

txirrindulari belgikarra

Edwig Van Hooydonck (Ekeren, Belgika, 1966ko abuztuak 4) txirrindulari ohi belgikar bat da, 1986 eta 1996 artean profesionala. Klasikomano ona zen. Zenbait klasikoa garrantzitsu irabazi zituen, bi aldiz Flandriako Tourra eta lau aldiz Flèche Brabançonne.

Edwig Van Hooydonck
Bizitza
JaiotzaEkeren (en) Itzuli1966ko abuztuaren 4a (56 urte)
Herrialdea Belgika
Familia
Anai-arrebak
Familia
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
LottoNL–Jumbo 1986ko iraila-1996ko apirila
 
Pisua61 kilogramo
Altuera178 zentimetro

PalmaresaAldatu

1987

1988

1989

1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

Emaitzak Klasikoetan eta TxapelketetanAldatu

Lasterketa 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996
Omloop Het Nieuwsblad 12. 67. 2. 3. 52. 47. 25. 2. 5.
Kuurne-Brusela-Kuurne 1. 84. X 66.
Milan-San Remo 13. 11. 33. 93.
Flandrian Zehar 23. 1. 49. 2.
Gante-Wevelgem 72. 162. 93. 35. 69.
Flandriako Tourra 27. 22. 1. 1. 3. 7. 9. 42. 26.
Scheldeprijs 103. 102.
Paris-Roubaix 5. 19. 3. 3. 17. 18. 6. 40. 13.
Flèche Brabançonne 1. 4. 7. 7. 1. 4. 1. 5. 1. 2.
Amstel Gold Race 25. 39. 66. 14. 45. 79. 47. 30.
Lieja-Bastogne-Lieja 32. 108. 9. 10. 32. 47. 60.
Wincanton Classic 12. 18 25.
Donostia Klasikoa 25. 28. 18. 147. 35. 61. 64.
Züricheko txapelketa 5. 19. 27. 5. 59.
Ameriketako Sari Nagusia 9.
Paris-Tours 14. 12. 110. 106. 119. 10. 59. 55. 105.
  Munduko txapelketa 77. UT 49. UT
  Belgikako txapelketa 28. 5. 12. 2. 42. 6. 10. 4. 59.

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu
X: ez zen jokatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu