Walter Planckaert

txirrindulari belgikarra

Walter Planckaert, (Nevele, 1948ko apirilaren 8a) txirrindulari belgikarra izan zen, profesionala 1969 eta 1985 artean.

Walter Planckaert

Bizitza
JaiotzaNevele1948ko apirilaren 8a (76 urte)
Herrialdea Belgika
Familia
Anai-arrebak
Familia
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Vermeer-Thijs 1979-1980
Maes Pils-Mini Flat 1972-1977
C&A 1978-1978
Vermeer-Thijs 1979-1980
Panasonic 1984-1985
 
Jasotako sariak

Erretiratu ostean, 1986an, Panasonic taldeko kirol zuzendaria izan zen. Geroztik, beste taldeetan ere aritu zen Novemail-Histor-Laser Computer (1993-1994), Palmans (1997-2000) eta Lotto-Adecco (2001-2002), besteak beste. Anaiak Willy eta Eddy ere txirrindulari profesionalak izan ziren, baita iloba Jo ere.

Palmaresa aldatu

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1984

1985

Emaitzak lasterketa nagusietan aldatu

Itzuli handiak aldatu

Itzulia 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985
Italiako Giroa - - - - - - - - - - - - - - - - -
Frantziako Tourra - - - UT UT - - - - UT - - UT UT - - -
Espainiako Vuelta - - UT UT - - - - - - - - - 52. - - UT

Klasikoak, Txapelketak eta Olinpiar Jokoak aldatu

Lasterketa 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985
Omloop Het Nieuwsblad 27. 16. 8. 8. 9. 13. 4. 17. 18. 2. 8. 4. 7.
Kuurne-Brusela-Kuurne 7. 1. 5. 4. 2. 3. 1. 13. 12. 2.
Milan-San Remo 65. 19. 10. 5. 7. 17. 35 108. 38.
Flandrian Zehar 6. 7. 5. 12. 3. 1. 6. 2. 4. 10. 1.
E3 Harelbeke 3. 11. 1. 4. 5. 15. 5. 9.
Gante-Wevelgem 95. 7. 3. 7. 12. 5. 36. 2. 11. 40. 89. 20.
Flandriako Tourra 10. 4. 1. 3. 9. 14. 11. 27. 8.
Scheldeprijs 21. 32. 22. 35. 9. 40.
Paris-Roubaix 20. 45. 4. 21. 11. 22. 7.
Amstel Gold Race 1. 2.
La Flèche Wallonne 4. 7. 10. 5. 21.
Lieja-Bastogne-Lieja 2. 33.
Paris-Tours 10. 18. 58. 15. 93.
  Munduko txapelketa 25.
  Belgikako txapelketa 20. 12. 2. 6. 6.

—: Ez zuen parte hartu
UT: Utzi, ez zuen amaitu
X: Ez zen jokatu

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu