Noël Foré

txirrindulari belgikarra

Noël Foré (Maldegem, 1932ko abenduaren 23a - Gante, 1994ko otsailaren 16a), txirrindulari flandriarra izan zen, profesionala 1956tik 1968ra

Noël Foré

Bizitza
JaiotzaMaldegem1932ko abenduaren 23a
Herrialdea Belgika
HeriotzaGante1994ko otsailaren 16a (61 urte)
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Groene Leeuw 1957-1961
Flandria 1962-1965
Smith's 1966-1966
Flandria 1968-1968
 

Kirol ibilbidea aldatu

Kirol lorpenik aipagarrienak, lasterketa klasikoetan lortu zituen. Txirrindularitzako 5 monumentuetatik, bitan gailendu zen: 1959ko Paris-Roubaixen, Gilbert Desmet eta Marcel Janssens belgikarren aurretik eta 1963ko Flandriako Tourrean, Frans Melckenbeeck eta Tom Simpsoni aurrea hartuz.

Horretaz gain, 1957ko Flandrian Zehar, 1958ko Gante-Wevelgem, 1963ko Kuurne-Brusela-Kuurne eta urte bereko E3 Harelbeke irabazi zituen. Munduko errepideko txapelketan 1959ko ekitaldiko brontzezko domina lortu zuen , André Darrigade frantziarra eta Michele Gismondi italiarraren atzetik.

1959ko Super Prestige Pernod sailkapenean, hirugarren amaiatu zen Rik Van Looy handiarekin berdinduta.[1]

Bere omenez, Eekloko Oostveldstraat herrian oroitarri bat dago.[2]

 

Palmaresa aldatu

1956

1957

1958

1959

1960

1961

1962

1963

1964

1965

1966

1967

1968

Emaitzak lasterketa nagusietan aldatu

Itzuli Handiak aldatu

Itzulia 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968
Italiako Giroa
Frantziako Tourra UT UT
Espainiako Vuelta UT

Klasikoak eta Txapelketak aldatu

Lasterketa 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968
Omloop Het Nieuwsblad 14. 5. 17. 59. 9. 44. 34.
Kuurne-Brusela-Kuurne 1. 15.
Milan-San Remo 30. 15. 31.
Flandrian Zehar 1. 4.
E3 Harelbeke 8. 14. 1. 18.
Gante-Wevelgem 18. 1. 28. 35. 9. 11. 6. 80.
Flandriako Tourra 31. 13. 4. 1. 28. 30. 13. 2.
Scheldeprijs 14.
Paris-Roubaix 37. 51. 1. 15. 19. 12. 14. 9. 44.
Flèche Brabançonne 47. 14.
Flèche Wallonne 11. 10. 38. 14. 13. 37.
Lieja-Bastogne-Lieja 6.
Züricheko txapelketa 12.
Paris-Tours 6. 8.
  Munduko errepideko txapelketa 3. UT
  Belgikako errepideko txapelketa 16. 18. 45. 12. 17.

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu