Loinaz Proba

Loinaz Proba urtero Beasainen antolatutako lasterketa da[1]. Lehendabizikoz, 1926an egin zuten. Hasieran profesionala bazen ere, 1963tik aurrera amateurrek soilik parte hartzen dute.

Loinaz Proba
2021eko Loinaz Proba
Ezaugarriak
DataUztaila
EskualdeaBeasain
ModalitateaErrepidea
TxapelketaAmateur
MotaEgun bateko lasterketa
AntolatzaileaLoinaz Txirrindulari Elkartea
Historia
Lehenengo edizioa1926
Edizio kopurua93 (2021)
Lehenengo irabazleaRicardo Montero Euskal Herria
Garaipen gehienLuciano Montero Euskal Herria
(4 garaipen)
Amaierako edizioaPablo García Espainia

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
Profesionalentzako proba
1926   Ricardo Montero   Sebastián Etxaniz   Nicasio Urdangarin
1927   Alfredo Nájera
1928   Ricardo Montero   Benito Urdanotz   Luciano Montero
1929   Luciano Montero   Francisco Cepeda   Ricardo Montero
1930   Luciano Montero   Mariano Cañardo   Ramón Oñaederra
1931   Luciano Montero   Ricardo Montero   Joaquín Iturri
1932   Salvador Cardona   Francisco Cepeda   José Urdangarin
1933   Alejandro Fombellida   Vicente Carretero   Ezequiel Sáez
1934   Luciano Montero   Fermín Trueba   Salvador Cardona
1935   Fermín Apalategi   Jesús Dermit   Luciano Montero
1936   Federico Ezkerra   Juan Larrinaga   Jesús Dermit
1937-1938 Gerra Zibila zela eta, ez zuten egin
1939   Antonio Ugarteburu   Manuel Garin   Fermín Trueba
1940   Miguel de Diego
1941   Claudio Leturiaga
1942   Enrique Torres
1943   Miguel Lizarazu
1944   Cipriano Agirrezabal   Dalmacio Langarika   Ampelio Renedo
1945   José López Gandara   Miguel Lizarazu   José Antonio Landa
1946   Ignacio Orbaizeta   Miguel Lizarazu   José Antonio Landa
1947   Julián Agirrezabal   Ángel Puente   Hortensio Bidaurreta
1948   Juan Cruz Gantzarain   José Maria Lopetegi   Francisco Expósito
1949   Hortensio Bidaurreta   Cipriano Agirrezabal   Félix Bidaurreta
1950   Francisco Mitxelena   Julián Agirrezabal   Eduardo Pascual
1951   Óscar Elgezabal   Jesús Loroño   Manuel Aizpuru
1952   Martín Mancisidor   Joaquín Aizpuru   Tomás Oñaederra
1953   Joaquín Aizpuru   Manuel Aizpuru   José Manuel Apalategi
1954   Antonio Ferraz   Felipe Alberdi   Adolfo Cruz
1955   Carmelo Morales Erostarbe   Cosme Barrutia   Tomás Oñaederra
1956   Felipe Alberdi   Vicente Aranburu   Hortensio Bidaurreta
1957   Cosme Barrutia   Antonio Barrutia   Emilio Cruz
1958   Jesús Davoz Gorrotxategi   Luis Otaño   José Luis Talamillo
1959   Luciano Montero Rechou   Antonio Barrutia   Roberto Torres
1960   Carmelo Morales Erostarbe   Luciano Montero Rechou   Julio Jiménez
1961   José Bernárdez   Jorge Nicolau   Roberto Morales Erostarbe
1962   José Antonio Momeñe   Sebastian Elortza   Antonio Barrutia
Amateurrentzako proba
1963   A. Blanco
1964   Txomin Perurena
1965   Vicente López Carril
1966   Gabriel Mascaró
1967   Santiago Lazkano
1968   Fernando Iragorri
1969   Santiago Lazkano
1970   J. Izagirre
1971   J. Aizpuru
1972   J. Arrospide
1973   Jose Nazabal
1974   Julián Andiano
1975   Carlos Valencia
1976   José Luis Rodriguez Inguanzo
1977   Carlos Machín
1978   José Luis Rodriguez Inguanzo
1979   Carlos Machín
1980   Eduardo González Salvador
1981   Julián Gorospe
1982   Iñaki López
1983   Pello Ruiz Cabestany
1984   Juan Tomás Martínez
1985   Marino Alonso
1986   José Antonio Maestre
1987   Iñaki Murua
1988   Jesús Ángel García
1989   Francisco Ignacio San Román
1990   Roberto Lezaun
1991   Óscar López Uriarte
1992   Abraham Olano
1993   Salvador Ruiz
1994   Aitor Osa
1995   Iker Zabaleta
1996   Unai Osa
1997   Carlos Sastre
1998   Igor Astarloa   Juan Antonio Flecha   Esteban Sueskun
1999   Gorka Arrizabalaga   Patxi Vila   José Manuel Vázquez
2000   Patxi Vila   Xabier Zandio   Luke Weir
2001   Jon Bru   Rubén Lobato   Dionisio Galparsoro
2002   Aitor Pérez Arrieta   Dionisio Galparsoro   David López García
2003   Aitor Pérez Arrieta   Mikel Elgezabal   Iban Uberuaga
2004   Beñat Albizuri   Francisco Terciado   Imanol Erbiti
2005   Iván Gilmartín   Alberto Fernández Sainz   Eder Salas
2006   Francisco Gutiérrez   Juan Francisco Mourón   Eder Salas
2007   Carlos Oyarzún   Jaume Rovira   Óscar Pujol
2008   Eneko Etxebertz   Manuel Lloret   Gorka Izagirre
2009   Guillermo Lana   Enrique Salgueiro   Paul Kneppers
2010   Daniel Díaz   Markel Anton   Haritz Orbe
2011   José Belda   José David Martínez   Haritz Orbe
2012   Marcos Jurado   Jon Larrinaga   Alberto Gallego
2013   Jordi Simón   Miguel Ángel Benito   Ibai Salas
2014   Aritz Bagües   Mikel Bizkarra   Iván Martínez
2015   Jorge Arcas   Mikel Iturria   Miguel Ángel Ballesteros
2016   Gonzalo Serrano   Daniel Sánchez   Edwin Torres
2017   Jorge Bueno   Bernat Font   Juan Antonio López-Cózar
2018   Sebastián Mora   Unai Cuadrado   Jaume Sureda
2019[2]   Unai Iribar   Alessandro Fancellu   Alejandro Ropero
2020 Ez zen jokatu COVID-19 pandemiaren ondorioz
2021[3]   Pablo García   Xabier Berasategi   Unai Esparza

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu