Ignacio Orbaizeta

Ignacio Orbaizeta Zabaltza (Eguesibar, 1923ko apirilaren 4a - Iruñea, 2011ko apirilaren 20a), euskal txirrindulari profesionala eta enpresaburua izan zen, 1939 eta 1949 artean profesionala izandakoa. Bere ibilbidean hainbat garaipen lortu zituen[1].

Ignacio Orbaizeta
Ignacio Orbaiceta.jpg
Bizitza
Izen osoa Ignacio Orbaiceta Zabalza
Jaiotza Eguesibar1923ko apirilaren 4a
Herrialdea  Nafarroa Garaia, Euskal Herria
Heriotza Iruñea2011ko apirilaren 20a (88 urte)
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia, enpresaburua eta general manager of a cycling team (en) Itzuli

Erretiratu zenean, etxetresna elektrikoak saltzeari ekin zion, SuperSer enpresa sortuz[2].

PalmaresaAldatu

1942

1943

1944

1945

1946

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
Italiako Giroa - - X X X X X - - - -
Frantziako Tourra - X X X X X X X - - -
Espainiako Vuelta X X - - X X - Err. - - X
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   X X X X X X X Err. - - -

-: Ez zuen parte hartu
Err.: Erretiratu zen
X: Ez zuten egin

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu