Dunkerqueko Lau Egunak

Dunkerqueko Lau Egunak Cycling (road) pictogram.svg
4JDD 2008.jpg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1955
Ekitaldi kopurua65 (urtea: 2019)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaEtapakako lasterketa
HerrialdeaFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaNED Mike Teunissen
Garaipen gehien lortu duenaBEL Freddy Maertens
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Dunkerqueko Lau Egunak (frantsesez: Les Quatre Jours de Dunkerque) 1955ean sortu zen txirrindularitza lasterketa bat da, Frantziako ipar muturrean dagoen Nord-Pas-de-Calais eskualdean ospatzen dena. Bere izena gora-behera, bost eta sei egun bitartean irauten du (hasieran Dunkerqueko Bost Egunak ere deitua izan zen). UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourreko egutegian dago, 2.HC mailan, maila gorena.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1955  Louis Déprez  Roland Callebout  Roger Callewaert
1956  Jan Adriaensens  Gilbert Desmet  Albert Bouvet
1957  Jef Planckaert  Pierre Everaert  Jean Stablinski
1958  Jacques Anquetil  Jean Brankart  André Darrigade
1959  Jacques Anquetil  Joseph Morvan  Frans Aerenhouts
1960  Jef Planckaert  Jean Stablinski  Pierre Everaert
1961  Albertus Geldermans  Raymond Poulidor  Pierre Beuffeuil
1962  Joseph Groussard  Jean-Baptiste Claes  Piet Rentmeester
1963  Jef Planckaert  Hennes Junkermann  André Messelis
1964  Gilbert Desmet  Yvo Molenaers  Jos Huysmans
1965  Gustaaf De Smet  Pierre Everaert  Arie den Hartog
1966  Theo Mertens  Jan Janssen  Pierre Beuffeuil
1967  Lucien Aimar  Jean-Baptiste Claes  Bernard Guyot
1968  Jean Jourden  Remi Van Vreckom  Raymond Poulidor
1969  Alain Vasseur  Marinus Wagtmans  Willy In 't Ven
1970  Willy Van Neste  Jean-Marie Leblanc  Henri Heintz
1971  Roger De Vlaeminck  Willy Van Malderghem  Jürgen Tschan
1972  Yves Hézard  Luis Ocaña  Ferdinand Bracke
1973  Freddy Maertens  Frans Verbeeck  Joop Zoetemelk
1974  Walter Godefroot  Michael Wright  Freddy Maertens
1975  Freddy Maertens  Jean-Pierre Danguillaume  Bernard Thévenet
1976  Freddy Maertens  Jean-Pierre Danguillaume  Roger Legeay
1977  Gerrie Knetemann  Jos Jacobs  Jean-Luc Vandenbroucke
1978  Freddy Maertens  Jean-Pierre Danguillaume  Gerrie Knetemann
1979  Daniel Willems  Bert Oosterbosch  Jean-Luc Vandenbroucke
1980  Jean-Luc Vandenbroucke  Hubert Linard  Joaquim Agostinho
1981  Bert Oosterbosch  Seán Kelly  Jacques Bossis
1982  Frank Hoste  Ferdi Van Den Haute  Stephen Roche
1983  Leo van Vliet  Paul Sherwen  William Tackaert
1984  Bernard Hinault  Jean-Luc Vandenbroucke  Bruno Cornillet
1985  Jean-Luc Vandenbroucke  Bruno Wojtinek  Rudy Matthijs
1986  Dirk De Wolf  Régis Simon  Gilbert Duclos-Lassalle
1987  Herman Frison  Patrice Esnault  Charly Mottet
1988  Pascal Poisson  Charly Mottet  Eric Vanderaerden
1989  Charly Mottet  Thierry Marie  Stephen Roche
1990  Stephen Roche  François Lemarchand  Thierry Marie
1991  Charly Mottet  Laurent Jalabert  Johan Museeuw
1992  Olaf Ludwig  Frans Maassen  Viatcheslav Ekimov
1993  Laurent Desbiens  Viatcheslav Ekimov  Eddy Seigneur
1994  Eddy Seigneur  Olaf Ludwig  Andrei Txmil
1995  Johan Museeuw  François Simon  Erik Zabel
1996  Philippe Gaumont  Thierry Laurent  Olaf Ludwig
1997  Johan Museeuw  Frank Vandenbroucke  Daniele Contrini
1998  Alexander Vinokurov  Artūras Kasputis  Evgeni Berzin
1999  Michael Sandstød  Enrico Cassani  Christian Vande Velde
2000  Martin Rittsel  Artūras Kasputis  Robert Hunter
2001  Didier Rous  Laurent Jalabert  Stéphane Heulot
2002  Sylvain Chavanel  Didier Rous  Laurent Brochard
2003  Christophe Moreau  Didier Rous  Laurent Brochard
2004  Sylvain Chavanel  Laurent Brochard  Didier Rous
2005  Pierrick Fédrigo  Vladimir Efimkin  Christophe Moreau
2006  Roberto Petito  Stéphane Pétilleau  Didier Rous
2007  Matthieu Ladagnous  Laurent Lefèvre  Dominique Cornu
2008  Stéphane Augé  Clément Lhotellerie  Pierrick Fédrigo
2009  Rui Costa  David Le Lay  Cyril Lemoine
2010  Martin Elmiger  Rui Costa  José Joaquín Rojas
2011  Thomas Voeckler  Laurent Pichon  Zdeněk Štybar
2012  Jimmy Engoulvent  Zdeněk Štybar  John Degenkolb
2013  Arnaud Démare  Florian Vachon  Ramon Sinkeldam
2014  Arnaud Démare  Sylvain Chavanel  Michael Valgren
2015  Ignatas Konovalovas  Bryan Coquard  Alo Jakin
2016  Bryan Coquard  Marco Frapporti  Xandro Meurisse
2017  Clément Venturini  Sander Armée  Oliver Naesen
2018  Dimitri Claeys  André Greipel  Oscar Riesebeek
2019  Mike Teunissen  Amund Grøndahl Jansen  Jens Keukeleire
2020baliogabe
2021baliogabe

Kanpo estekakAldatu