Ireki menu nagusia


Castro Urdiales Hiriko Bandera (espainieraz Bandera Ciudad de Castro Urdiales) Urdialaitzeko arraun klubak antolatzen dituen banderen artean zaharrena da. Abuztuaren erdialdean jokatzen da, herriko jaietan. Azken urteetan KAE 2. mailako estropada izan da.

Castro Urdialesko Bandera
Sorrera 1973
Herria Castro Urdiales, Kantabria
Antolatzailea S.D.R. Castreña
Partehartzaileak KAE Liga
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Euskal Herria Zumaia (7)
Emakumezkoak:
Euskal Herria San Juan (1)
Euskal Herria Hibaika (1)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) KAE: Euskal Herria Getaria
ETE: Euskal Herria Hibaika

2019 urtean esperimentu berezia egin zuten. ETE Ligako eta KAE Ligako multzo bietako estropadak jokatu ziren batera, sei kaletara eta guztiak bi luzetara, hau da distantzia erdira. KAE Ligan bandera bakarra jarri zen jokoan eta 23 traineruren artean sailkapen bateratua egin zen, puntuak liga bakoitzari bereak banatu zitzaizkien arren. KAE 2 Ligako ontzirik onena etxekoa izan zen, 5. postuan.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1973 Orio Getaria Santander
1974 Orio Hondarribia Hernani
1975 Astillero Kaiku Hernani
1976 Pedreña Astillero Castro Urdiales
1977 Santurtzi Hernani Orio
1978 Kaiku Santurtzi Lasarte Michelin
1979 Santurtzi Kaiku Orio
1980 Santurtzi Kaiku Orio
1981 Kaiku Santurtzi Zumaia
1982 Kaiku Zumaia Algorta
1983 Zumaia Kaiku Orio
1984 Zumaia Orio Zierbena
1985 Zumaia Santurtzi Orio
1986 Kaiku Santurtzi Zumaia
1987 Zumaia Santurtzi Hondarribia
1988 Hondarribia Ciudad de Santander Mundaka
1989 Zumaia Hondarribia Santoña
1990 Zierbena Hondarribia Zumaia
1991 Arraun Lagunak Zierbena Kaiku
1992 Zumaia Santurtzi Zierbena
1993 Kaiku Camargo Ciudad de Santander
1994 Ondarroa Zierbena Santoña
1995 Castropol Orio Santoña
1996 Castro Urdiales Orio Zierbena
1997 Ondarroa Zierbena Santurtzi
1998 Castro Urdiales Getxo (Raspas-Algorta) Pedreña
1999 Castropol Castro Urdiales Ondarroa
2000 Castro Urdiales Santurtzi Urdaibai
2001 Ondarroa Pedreña Arkote
2002 Castro Urdiales Pedreña Ondarroa
2003 Astillero San Juan Urdaibai
2004 Orio Hondarribia Pedreña
2005 Orio Castro Urdiales Hondarribia
2006 Castro Urdiales Hondarribia Orio
2007 Orio Castro Urdiales Hondarribia
2008 Kaiku Isuntza San Juan
2009 Astillero San Juan Santurtzi
2010 Santoña Portugalete Getaria
2011 Busturialdea Getaria Ondarroa
2012 Trintxerpe Orio B Getxo
2013 Deustu San Pedro B Hondarribia B
2014 Zumaia Getaria Ondarroa
2015 Hondarribia B Castreña San Pedro B
2016 Ondarroa Getaria Deustu
2017 San Juan B Lapurdi Hibaika
2018 Donostiarra B Hondarribia B Camargo
2019 Getaria San Juan Deustu

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Zumaia 7 1983, 1984, 1985, 1987, 1989, 1992, 2014
Kaiku 6 1978, 1981, 1982, 1986, 1993, 2008
Castro Urdiales 5 1996, 1998, 2000, 2002, 2006
Orio 5 1973, 1974, 2004, 2005, 2007
Ondarroa 4 1994, 1997, 2001, 2016
Santurtzi 3 1977, 1979, 1980
Astillero 3 1975, 2003, 2009
Castropol 2 1995, 1999
Hondarribia 2 1988, 2015
Pedreña 1 1976
Zierbena 1 1990
Arraun Lagunak 1 1991
Santoña 1 2010
Busturialdea 1 2011
Trintxerpe 1 2012
Deustu 1 2013
San Juan B 1 2017
Donostiarra B 1 2018
Getaria 1 2019

Emakumezkoen estropadaAldatu

Emakumezkoen Gipuzkoako Traineru Ligarako puntuagarria zen bandera antolatu zuen Castreñak.

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2017 San Juan Hibaika Orio
2018 ez zen jokatu
2019 Hibaika San Juan Zumaia