Pello Bilbao

txirrindulari bizkaitarra

Pello Bilbao Lopez de Armentia (Gernika-Lumo, Bizkaia, 1990eko otsailaren 25a) txirrindularia da, 2010az geroztik profesionala.[1] 2017az geroztik Astana taldean dago.

Pello Bilbao
Peio Bilbao - Critérium du Dauphiné 2012 - Prologue.jpg
Bizitza
Izen osoaPeio Bilbao López de Armentia
JaiotzaGernika-Lumo1990eko otsailaren 25a (31 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Euskaltel-Euskadi 2009-2010
Orbea Continental 2011ko urtarrilaren 1a-2011ko martxoaren 20a
Euskaltel-Euskadi 2011ko martxoaren 21a-2013ko abenduaren 31
Caja Rural-Seguros RGA 2014-2016
Astana 2017-2019
Bahrain-Merida 2020-
 
Pisua56 kilogramo
Altuera169 zentimetro

Twitter: PelloBilbao1990 Instagram: pello.bilbao Edit the value on Wikidata

Gernikako Txirrindulari Elkartean hazia, Orbean debutatu zuen kontinental mailan.

PalmaresaAldatu

2011

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

TaldeakAldatu

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Itzuli Handia 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
  Italiako Giroa 66. 6. 31. 5. 13.
  Frantziako Tourra 54. 16. 9.
  Espainiako Vuelta 60. 97. 78. 23. 27.
  Munduko Txapelketa 20.
  Munduko Erlojupeko Tx 26.
Legenda
Ez zuen osatu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

ErreferentziakAldatu