Pello Bilbao

txirrindulari bizkaitarra
Artikulu hau Pello Bilbao López de Armentiari buruzkoa da; beste esanahietarako, ikus «Armentia (argipena)».

Pello Bilbao López de Armentia (Gernika-Lumo, Bizkaia, 1990eko otsailaren 25a) txirrindularia da, 2010az geroztik profesionala.[1] 2020az geroztik Team Bahrain Victorious taldean dihardu.

Pello Bilbao

(2022)
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakPeio Bilbao López de Armentia
JaiotzaGernika-Lumo1990eko otsailaren 25a (34 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
ingelesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Euskaltel-Euskadi 2009-2010
Orbea Continental 2011ko urtarrilaren 1a-2011ko martxoaren 20a
Euskaltel-Euskadi 2011ko martxoaren 21a-2013ko abenduaren 31
Caja Rural-Seguros RGA 2014-2016
Astana 2017-2019
Bahrain Victorious 2020-
 
Pisua56 kilogramo
Altuera169 zentimetro

Twitter: PelloBilbao1990 Instagram: pello.bilbao Edit the value on Wikidata
Maitane Azurmendiren irudia, 2023.07.11

Gernikako Txirrindulari Elkartean hazia, Orbean debutatu zuen maila kontinentalean.

Palmaresa aldatu

Amateurra aldatu

2007

2008

2009

2010

Profesionala aldatu

2011

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2024

Taldeak aldatu

Emaitzak lasterketa nagusietan aldatu

Itzuli Handiak eta Munduko txapelketak aldatu

Itzuli Handia 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
  Italiako Giroa 66. 6. 31. 5. 13. 5.
  Frantziako Tourra 54. 16. 9. 6.
  Espainiako Vuelta 60. 97. 78. 23. 27.
  Munduko Txapelketa 20.
  Munduko Erlojupeko Tx 26.

Beste Itzuliak aldatu

Itzulia 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Down Under Tour 3.
Paris-Niza UT UT 23.
Tirreno-Adriatiko 89. 61. 9.
Kataluniako Volta KON 48. 28. X
Euskal Herriko Itzulia 56. 17. 110. 8. 53. X 6. 5. UT 6.
Romandiako Tourra 103. 24. X
Dauphiné Libéré 95. 146. 73. 27. 33.
Suitzako Itzulia 10. X UT
Poloniako Itzulia 3.
Legenda
Ez zuen osatu
KON Kontrolez kanpo
UT Utzi

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu