Bizkaiko Itzulia

txirrindularitza lasterketa

Bizkaiko Itzulia etapakako txirrindularitza lasterketa da. 1995ean sortua, urtero uztailean jokatzen da. “Sociedad Ciclista Balmasedana”k antolaturik, txirindulari juniorrek har dezakete parte (19 urtez azpikoek)[1],[2]. Lehen irabazlea Iban Mayo izan zen eta irabazle ospetsuena Mikel Landa izan da.

Bizkaiko Itzulia
2023ko Bizkaiko Itzulia
Ezaugarriak
DataUztaila
Eskualdea Bizkaia
ModalitateaErrepidea
TxapelketaJunior (19 urtez azpikoa)
MotaEtapakako lasterketa
AntolatzaileaSociedad Ciclista Balmasedana
Historia
Lehenengo edizioa1995
Edizio kopurua28 (2023)
Garaipen gehienEuskal Herria Jonathan Castroviejo
Espainia Carlos Rodríguez
(2 garaipen)
Amaierako edizioaJoan Gamundi Espainia

Palmaresa aldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1995   Iban Mayo   Carlos Díez   Igor Díez
1996   Xavier Florencio   Gaizka Lejarreta   Andoni Aranaga
1997   Iker Camaño   Jacinto Ceballos Mentxaka   Asier Bajo
1998   Alfonso Rodríguez   Jon Velasco   Arkaitz Areitio
1999   Juan Carlos Escámez   David López García   Juan Antonio de la Fuente
2000   Aitor Hernández   José Miguel García   Jon Arana
2001   Jon Arana   Iñigo Lariz   Mikel García
2002   Iban Iriondo   Cristian Carreras   Borja Franco
2003   Julen Goikoetxea   Beñat Intxausti   Diego Milán
2004   Jonathan Castroviejo   Arkaitz Durán   Rubén Reig
2005   Jonathan Castroviejo   Sergi Seco   José Ignacio Blanco Arregi
2006   Miguel Mínguez   Pascual Martín   Markel Anton
2007[3]   Mikel Landa   Samuel del Valle   Peio Bilbao
2008[4]   Pedro Macías   Igor Merino   Jordi Simón
2009[5]   Santiago Ramírez   David Diañez   Vincent Henaff
2010[6]   Aleksei Riabkin   Carlos Jiménez   Aleksei Rybalkin
2011[7]   Francisco Medina   Miguel Ángel Benito   Héctor Sáez
2012[8]   Iván García Cortina   Juan Camacho   Óscar González del Campo
2013[9]   Cristian Rodríguez   Enric Mas   Iván García Cortina
2014[10]   Étienne Fabre   Xavier Cañellas   Vitalii Ivshin
2015[11]   Tomeu Gelabert   Alex Braybrooke   Joan Bou
2016[12]   Franklin Chacón   Vicent Roig   João Almeida
2017[13]   Ben Healy   Remco Evenepoel   Oier Lazkano
2018[14]   Carlos Rodríguez   Wessel Krul   Mason Hollyman
2019[15]   Carlos Rodríguez   Oliver Knight   Juan Ayuso
2020 Ez zen jokatu
2021[16]   Gonçalo Tavares   António Morgado   Iván Romeo
2022[17]   Will Smith   Estanislao Calabuig   Markel Beloki
2023[18]   Joan Gamundi   Angus Stoneham   Markel Beloki

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu