Tirreno-Adriatiko

Tirreno-Adriatiko etapatan banatutako txirrindularitza lasterketa italiar bat da. 1966an sortu zen eta Tirreniar itsasoaren kostaldetik Adriatiko itsasoaren kostalderanzko ibilbide bat egiten du, zehazki San Benedetto del Trontoranzkoa. Bi Itsasoen Lasterketa bezala ezagutzen da.

2005 eta 2007 artean, UCI ProTour egutegiaren zati izan zen, ondoren, Europako zirkuitu kontinentalean egon zen 2008an, eta 2009an UCI World Calendarren (ondoren UCI World Tour) egutegian sartu zen.

PalmaresaAldatu

 UrteaIrabazleaBigarrenaHirugarrena
1966  Dino Zandegù  Vito Taccone  Rolf Maurer
1967  Franco Bitossi  Carmine Preziosi  Vito Taccone
1968  Claudio Michelotto  Italo Zilioli  Rudi Altig
1969  Carlo Chiappano  Albert Van Vlierberghe  Giuseppe Fezzardi
1970  Antoon Houbrechts  Italo Zilioli  Felice Gimondi
1971  Italo Zilioli  Georges Pintens  Marcello Bergamo
1972  Roger De Vlaeminck  Josef Fuchs  Tomas Pettersson
1973  Roger De Vlaeminck  Frans Verbeeck  Gösta Pettersson
1974  Roger De Vlaeminck  Knut Knudsen  Simone Fraccaro
1975  Roger De Vlaeminck  Knut Knudsen  Wladimiro Panizza
1976  Roger De Vlaeminck  Eddy Merckx  Gianbattista Baronchelli
1977  Roger De Vlaeminck  Francesco Moser  Giuseppe Saronni
1978  Giuseppe Saronni  Knut Knudsen  Francesco Moser
1979  Knut Knudsen  Giuseppe Saronni  Giovanni Battaglin
1980  Francesco Moser  Alfons De Wolf  Dante Morandi
1981  Francesco Moser  Raniero Gradi  Marino Amadori
1982  Giuseppe Saronni  Gerrie Knetemann  Greg LeMond
1983  Roberto Visentini  Gerrie Knetemann  Francesco Moser
1984  Tommy Prim  Erich Maechler  Roberto Visentini
1985  Joop Zoetemelk  Acácio da Silva  Stefan Mutter
1986  Luciano Rabottini  Francesco Moser  Giuseppe Petito
1987  Rolf Sørensen  Giuseppe Calcaterra  Tony Rominger
1988  Erich Maechler  Tony Rominger  Rolf Sørensen
1989  Tony Rominger  Rolf Gölz  Charly Mottet
1990  Tony Rominger  Zenon Jaskuła  Gilles Delion
1991  Herminio Díaz Zabala  Federico Ghiotto  Raúl Alcalá
1992  Rolf Sørensen  Raúl Alcalá  Fabian Jeker
1993  Maurizio Fondriest  Andrei Txmil  Stefano Della Santa
1994  Giorgio Furlan  Evgeni Berzin  Stefano Colagè
1995  Stefano Colagè  Maurizio Fondriest  Dmitrij Konisev
1996  Francesco Casagrande  Oleksandr Honchenkov  Gianluca Pianegonda
1997  Roberto Petito  Gianluca Pianegonda  Beat Zberg
1998  Rolf Järmann  Franco Ballerini  Jens Heppner
1999  Michele Bartoli  Davide Rebellin  Stefano Garzelli
2000  Abraham Olano  Jan Hruška  Juan Carlos Domínguez
2001  Davide Rebellin  Gabriele Colombo  Michael Boogerd
2002  Erik Dekker  Danilo Di Luca  Óscar Freire
2003  Filippo Pozzato  Danilo Di Luca  Ruggero Marzoli
2004  Paolo Bettini  Óscar Freire  Erik Zabel
2005  Óscar Freire  Alessandro Petacchi  Danilo Hondo
2006  Thomas Dekker  Jörg Jaksche  Alessandro Ballan
2007  Andreas Klöden  Kim Kirchen  Alekszandr Vinokurov
2008  Fabian Cancellara  Enrico Gasparotto  Thomas Lövkvist
2009  Michele Scarponi  Stefano Garzelli  Andreas Klöden
2010  Stefano Garzelli  Michele Scarponi  Cadel Evans
2011  Cadel Evans  Robert Gesink  Michele Scarponi
2012  Vincenzo Nibali  Christopher Horner  Roman Kreuziger
2013  Vincenzo Nibali  Chris Froome  Alberto Contador
2014  Alberto Contador  Nairo Quintana  Roman Kreuziger
2015  Nairo Quintana  Bauke Mollema  Rigoberto Urán
2016  Greg Van Avermaet  Peter Sagan  Bob Jungels
2017  Nairo Quintana  Rohan Dennis  Thibaut Pinot
2018  Michał Kwiatkowski  Damiano Caruso  Geraint Thomas
2019  Primož Roglič  Adam Yates  Jakob Fuglsang
2020  Simon Yates  Geraint Thomas  Rafał Majka
2021

Kanpo estekakAldatu