Murtziako Itzulia

Murtziako Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1981
Ekitaldi kopurua41 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
HerrialdeaESP Espainia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaESP Antonio Jesús Soto
Garaipen gehien lortu duenaESP Alejandro Valverde
(5 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Murtziako Itzulia (ofizialki Murtziako Eskualdeko Itzulia eta gaztelaniaz: Vuelta Ciclista a la Región de Murcia) etapakako txirrindularitza itzuli bat da, Murtziako Eskualdean ospatzen dena martxoaren hasieran.

1981ean sortutako amateur mailako lehiaketatzat. Lau urtez nazioartean ofizialak ez ziren maila nazionaletan eman ondoren, 1989an erabat profesionala izatera pasa zen nazioarteko egutegian.

Bere ibilbidean, ohikoa da Alto del Collado Bermejo izeneko mendatea sartzea, mendate honek diferentziak adierazten dituelarik. 2004tik, mendate hau Marco Pantani Tontorra deitzen da, 1999ko Murtziako Itzulia irabazi zuen italiar txirrindulariaren omenez.

Bere historian zehar zenbait izen izan ditu: Murtziako Itzulia-Kostalde Beroa edo Murtziako Eskualdeko Itzulia.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1981  Pedro Delgado
1982  José Salvador Sanchis
1983  Francisco Javier Cedena
1984  Ricardo Martínez Matey
1985  José Recio  Jesús Blanco Villar  Pedro Delgado
1986  Miguel Indurain  Peio Ruiz Cabestany  Jaime Vilamajó
1987  Peio Ruiz Cabestany  Carlos Hernández Bailo  Mariano Sánchez Martínez
1988  Carlos Hernández Bailo  William Palacio  Antonio Martínez Martínez
1989  Marino Alonso  Silvano Contini  Víctor Gonzalo
1990  Tom Cordes  Santos Hernández  Eduardo Chozas
1991  José Luis Villanueva Orihuela  Claudio Chiappucci  Julian Gorospe
1992  Álvaro Mejía  Antonio Martín  Melcior Mauri
1993  Carlos Galarreta  Laudelino Cubino  Eddy Bouwmans
1994  Melcior Mauri  Aitor Garmendia  Herminio Díaz Zabala
1995  Adriano Baffi  Erik Breukink  Maurizio Fondriest
1996  Melcior Mauri  Wladimir Belli  Rodolfo Massi
1997  Juan Carlos Domínguez  Ignacio García Camacho  Santos González
1998  Alberto Elli  Alexander Vinokurov  Marco Pantani
1999  Marco Pantani  Javier Pascual Rodríguez  Beat Zberg
2000  David Cañada  Javier Pascual Llorente  Alberto Martínez
2001  Aitor González Jiménez  Javier Pascual Llorente  Mikel Zarrabeitia
2002  Víctor Hugo Peña  Jan Hruška  Oscar Camenzind
2003  Javier Pascual Llorente  Jan Hruška  Haimar Zubeldia
2004  Alejandro Valverde  José Iván Gutiérrez  Cadel Evans
2005  Koldo Gil  Antonio Colom  Damiano Cunego
2006  José Iván Gutiérrez  David Bernabeu  Jan Hruška
2007  Alejandro Valverde  Ángel Vicioso  Manuel Lloret
2008  Alejandro Valverde  Stefano Garzelli  Alberto Contador
2009  Denis Menxov  Rubén Plaza  Pieter Weening
2010  František Raboň  Denis Menxov  Bradley Wiggins
2011  Jérôme Coppel  Denis Menxov  Wout Poels
2012  Nairo Quintana  Jonathan Tiernan-Locke  Wout Poels
2013  Daniel Navarro  Bauke Mollema  Alejandro Valverde
2014  Alejandro Valverde  Tiago Machado  Davide Rebellin
2015  Rein Taaramäe  Bauke Mollema  Zdeněk Štybar
2016  Philippe Gilbert  Alejandro Valverde  Ilnur Zakarin
2017  Alejandro Valverde  Jhonatan Restrepo  Patrick Konrad
2018  Luis León Sánchez  Alejandro Valverde  Philippe Gilbert
2019  Luis León Sánchez  Alejandro Valverde  Pello Bilbao
2020  Xandro Meurisse  Josef Černý  Lennard Kämna
2021  Antonio Jesús Soto  Ángel Madrazo  Gonzalo Serrano

Kanpo estekakAldatu