Down Under Tour

Tour Down Under Cycling (road) pictogram.svg
Tour Down Under UCI World Tour logo.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1999
Ekitaldi kopurua22 (urtea: 2020)
Aldizkotasunaurterokoa (Urt)
MotaEtapakako lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundAUS Australia
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak2.HC (2005-2007)
2.PT (2008-2010)
2.UWT (2011-)
ZirkuituaUCI World Tour
Palmaresa
Azken garaileaAUS Richie Porte
Garaipen gehien lortu duenaAUS Simon Gerrans
(4 garaipen)
Commons-logo.svgDokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Down Under Tourra, Australiako hegoaldean, Adelaide inguruan, jokatzen den txirrindularitzako etapakako lasterketa profesional bat da. Urtarrileko hirugarren astean jokatzen da eta UCI WorldTour egutegiaren barruan dago, lasterketa profesionaletako mailarik gorena. 2008tik UCI ProTourreko zati da, eta, gaur egun, UCI World Tourreko egutegia irekitzen duen proba da.

Lasterketaren historiaAldatu

1999an sortua, Down Under Tourra urtarrileko bigarren erdian ospatzen da, Europako talde askori parte hartzeko aukera ematen diena, hilabete beranduago hasiko den Europako denboraldiari begira ondo prestatzeko. Australiako txirrindularientzat aukera ezin hobea da euren herrialdean lehiatzeko. Simon Gerransek du lasterketa honetako errekorra, lau garaipenekin. 2005 eta 2007 artean Down Under Tourra “UCI Oceania Tour”raren zati izan zen 2.HC mailan 2008an Down Under Tourra Europatik kanpo zegoen lehen UCI ProTour lasterketa izan zen.

PalmaresaAldatu

 
Patrick Jonker 2004ko garaipena ospatzen.
 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1999  Stuart O'Grady  Jesper Skibby  Magnus Bäckstedt
2000  Gilles Maignan  Stuart O'Grady  Steffen Wesemann
2001  Stuart O'Grady  Kai Hundertmarck  Fabio Sacchi
2002  Michael Rogers  Alexander Bocharov  Patrick Jonker
2003  Mikel Astarloza  Lennie Kristensen  Stuart O'Grady
2004  Patrick Jonker  Robbie McEwen  Baden Cooke
2005  Luis León Sánchez  Allan Davis  Stuart O'Grady
2006  Simon Gerrans  Luis León Sánchez  Robbie McEwen
2007  Martin Elmiger  Karl Menzies  Lars Bak
2008  André Greipel  Allan Davis  José Joaquín Rojas
2009  Allan Davis  Stuart O'Grady  José Joaquín Rojas
2010  André Greipel  Luis León Sánchez  Greg Henderson
2011  Cameron Meyer  Matthew Goss  Ben Swift
2012  Simon Gerrans  Alejandro Valverde  Tiago Machado
2013  Tom-Jelte Slagter  Javier Moreno  Geraint Thomas
2014  Simon Gerrans  Cadel Evans  Diego Ulissi
2015  Rohan Dennis  Richie Porte  Cadel Evans
2016  Simon Gerrans  Richie Porte  Sergio Henao
2017  Richie Porte  Esteban Chaves  Jay McCarthy
2018  Daryl Impey  Richie Porte  Tom-Jelte Slagter
2019  Daryl Impey[1]  Richie Porte  Wout Poels
2020  Richie Porte  Diego Ulissi  Simon Geschke
2021baliogabe
2022baliogabe

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu