Valentziako Erkidegoko Itzulia

Valentziako Erkidegoko Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Izen ofizialak
1929-1978Volta a Llevant
1979-1979Volta a la Regió de València
1980-1983Volta de les Tres Províncies
1984-Volta a la Comunitat Valenciana
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1929
Ekitaldi kopurua72 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Api)
MotaEtapakako lasterketa
HerrialdeaESP Espainia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Azken garaileaSUI Stefan Küng
Garaipen gehien lortu duenaESP Alejandro Valverde
(3 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Valentziako Erkidegoko Itzulia (valentzieraz eta ofizialki: Volta a la Comunitat Valenciana) Valentziako Erkidegoan egiten duten txirrindularitza lasterketa da. Lehendabizikoz 1929an egin zutenetik hainbat izen ezberdin izan ditu: Levanteko Itzulia, Valentziako Itzulia edo Hiru Probintzietako Itzulia.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Levanteko Itzulia
1929  Salvador Cardona  Valeriano Riera Franco  Joan Mateu Ribé
1930  Mariano Cañardo  Josep Maria Sans Ciurana  Joan Mateu Ribé
1931  Federico Ezkerra  Valeriano Riera Franco  Mariano Cañardo
1932  Ricardo Montero  Mariano Cañardo  Antonio Escuriet
1933  Antonio Escuriet  Emiliano Álvarez  Federico Ezkerra
1934-1939
ez zuten egin
1940  Federico Ezkerra  Diego Chafer  Antonio Escuriet
1941
ez zuten egin
1942  Julián Berrendero  Fermo Camellini  Diego Chafer
1943  Francisco Antonio Andrés  Julián Berrendero  Isidro Bejarano
1944  Antonio Martín Egia  Vicente Miró  Delio Rodríguez
1945-1946
ez zuten egin
1947  Joaquim Olmos  Agustí Miró i Caballé  Juan Gimeno
1948  Emilio Rodríguez  Ricardo Ferrándiz  Juan Gimeno
1949  Joaquim Filba Pascual  Matías Alemany Enseñat  Antonio Sánchez Belando
1950-1953
ez zuten egin
1954  Salvador Botella  Vicenç Iturat  Bernardo Ruiz
1955  Francesc Massip  Mariano Corrales Lausín  José Segú
1956  René Marigil  Antonio Bertrán  José Escolano Sánchez
1957  Bernardo Ruiz  Salvador Botella  Andrés Trobat
1958  Hilaire Couvreur  Joan Escolà  Julio San Emeterio
1959  Rik Van Looy  Edgard Sorgeloos  Gilbert Desmet
1960  Fernando Manzaneque  Francisco Moreno Martínez  Jesús Galdeano
1961  Salvador Botella  Joaquín Barceló Santonja  Gabriel Mas
1962  Fernando Manzaneque  Antonio Bertrán  Martín Colmenarejo
1963  Martín Colmenarejo  Raúl Rey Fomosel  Esteban Martín Jiménez
1964  Antonio Gómez del Moral  Anton Barrutia  Eusebio Vélez
1965  José Pérez-Francés  José Suria  Sebastian Elortza
1966  Angelino Soler  José Antonio Momeñe  José Suria
1967  José Pérez-Francés  Angelino Soler  Eugenio Lisarde
1968  Mariano Díaz  Andrés Gandarias Albizu  Daniel Varela
1969  Eddy Merckx  José Manuel López  Gabriel Mascaró Febrer
1970  Ventura Díaz  Jesús Manzaneque  Joaquim Galera
1971  José Manuel López  Luis Ocaña  Juan Santiago Zurano Jerez
1972  Txomin Perurena  Santiago Lazkano  Tino Tabak
1973  José Antonio González Linares  José Manuel Fuente  José Luis Abilleira
1974  Marcello Bergamo  José Luis Abilleira  Pedro Torres
1975  Vicente López Carril  Santiago Lazkano  Nemesio Jiménez
1976  Gonzalo Aja  Jose Luis Viejo  Joaquim Agostinho
1977  Bernt Johansson  René Leuenberger  Custodio Mazuela
1978
ez zuten egin
Valentziako Eskualdeko Itzulia
1979  Vicente Belda  Bernardo Alfonsel  Eulalio García
Hiru Probintzietako Itzulia
1980  Klaus-Peter Thaler  Eduardo Chozas  Jordi Fortià Martí
1981  Alberto Fernández Blanco  Pedro Muñoz Machín Rodríguez  Antonio Coll
1982  Pedro Muñoz Machín Rodríguez  Faustino Rupérez  Bernardo Alfonsel
1983  Reimund Dietzen  Stefan Mutter  Julian Gorospe
Valentziako Erkidegoko Itzulia
1984  Bruno Cornillet  Peio Ruiz Cabestany  Ángel Camarillo
1985  Jesús Blanco Villar  Frits Pirard  Seán Kelly
1986  Bernard Hinault  Jesús Blanco Villar  Jörg Müller
1987  Stephen Roche  Jesús Blanco Villar  Julian Gorospe
1988  Erich Maechler  Julian Gorospe  Jesús Blanco Villar
1989  Peio Ruiz Cabestany  Remig Stumpf  Charly Mottet
1990  Tom Cordes  Erich Maechler  Rolf Gölz
1991  Melcior Mauri  Steven Rooks  Peter Hilse
1992  Melcior Mauri  Erik Breukink  Andrea Chiurato
1993  Julian Gorospe  Stefano Della Santa  Miguel Indurain
1994  Viatcheslav Ekimov  Miguel Indurain  Tony Rominger
1995  Alex Zülle  Laurent Jalabert  Abraham Olano
1996  Laurent Jalabert  Íñigo Cuesta  Mariano Rojas
1997  Juan Carlos Domínguez  Armand de Las Cuevas  Christophe Moreau
1998  Pascal Chanteur  Bo Hamburger  Santos González
1999  Alexander Vinokurov  Wladimir Belli  Javier Pascual Rodríguez
2000  Abraham Olano  Juan Carlos Domínguez  Alberto Martínez
2001  Fabian Jeker  Michael Boogerd  Alexander Vinokurov
2002  Alex Zülle  Ivan Basso  Claus Michael Møller
2003  Dario Frigo  David Bernabeu  Javier Pascual Llorente
2004  Alejandro Valverde  Antonio Colom  David Blanco
2005  Alessandro Petacchi  Aitor Pérez Arrieta  Antonio Colom
2006  Antonio Colom  Ricardo Serrano  David Bernabeu
2007  Alejandro Valverde  Tadej Valjavec  Fränk Schleck
2008  Rubén Plaza  Manuel Vázquez Hueso  Xavier Florencio
2009-2015
ez zuten egin
2016  Wout Poels  Luis León Sánchez  Beñat Intxausti
2017  Nairo Quintana  Ben Hermans  Manuel Senni
2018  Alejandro Valverde  Luis León Sánchez  Jakob Fuglsang
2019  Ion Izagirre  Alejandro Valverde  Pello Bilbao
2020  Tadej Pogačar  Jack Haig  Tao Geoghegan Hart
2021  Stefan Küng  Nélson Oliveira  Enric Mas

Kanpo estekakAldatu