Vendéeko Tourra

txirrindularitza lasterketa
Vendéeko Tourra Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1972
Ekitaldi kopurua41 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Urr)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaNED Bram Welten
Garaipen gehien lortu duenaEST Jaan Kirsipuu
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Vendéeko Tourra urtero, sortu zenetik, urriaren hasieran jokatzen den egun bakarreko frantziar txirrindularitza lasterketa profesional bat da.

1972an sortua Frantziako Txirrindularitza Kopako zati da, baita UCI Zirkuitu Kontinentaletakoa ere hauek 2005ean sortu ondoren, 2009 arte 1.1 mailakoa zelarik eta 2010etik aurrera 1.HC mailakoa.

Proba La Roche-sur-Yonen inguruan egiten den 200 kilometroko luzerako itzuli bat da.

Maurice Martineauk sortu zuen, eta gaur egun Bernard Martineau bere semeak zuzentzen du.

Kadete mailako txirrindularientzat ere egiten da proba bera profesionalen probaren aurretik.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1980  Jean-René Bernaudeau  Roger Legeay  Christian Seznec
1981  Bernard Bourreau  Maurice Le Guilloux  Marc Madiot
1982  Serge Beucherie  Bernard Becaas  Maurice Le Guilloux
1983  Pierre Bazzo  Håkan Jensen  Raymond Martin
1984  Claude Moreau  Alain Bondue  Sean Yates
1985  Michel Bibollet  Dominique Gaigne  Philippe Leleu
1986  Francis Castaing  Søren Lilholt  Éric Caritoux
1987  Jean-Claude Colotti  Philippe Louviot  Dirk De Wolf
1988  Alberto Leanizbarrutia  Pierangelo Bincoletto  Marnix Lameire
1989  Laurent Bezault  Atle Kvålsvoll  Johan Bruyneel
1990  François Lemarchand  Philippe Casado  Ronny Van Holen
1991  Fabrice Naessens  Edwin Bafcop  Thierry Marie
1992  Bruno Cornillet  Pascal Lance  Laurent Bezault
1993  Dimitri Zhdanov  Bruno Thibout  Bart Leysen
1994  Patrick Van Roosbroeck  Mario De Clercq  Peter Spaenhoven
1995  Mario De Clercq  Jo Planckaert  Laurent Davion
1996  Laurent Desbiens  Philippe Gaumont  Jacky Durand
1997  Jaan Kirsipuu  Gilles Maignan  Steve De Wolf
1998  Marco Antonio Di Renzo  Laurent Desbiens  Jaan Kirsipuu
1999  Jaan Kirsipuu  Lars Michaelsen  David Millar
2000  Jaan Kirsipuu  Jay Sweet  Ludovic Capelle
2001  Didier Rous  Benoît Salmon  Patrice Halgand
2002  Franck Bouyer  Walter Bénéteau  Geert Omloop
2003  Jaan Kirsipuu  Carlos Da Cruz  Jérôme Pineau
2004  Thor Hushovd  Jaan Kirsipuu  Sébastien Hinault
2005  Jonas Ljungblad  László Bodrogi  Stéphane Pétilleau
2006  Mikel Gaztañaga  Jimmy Casper  Sébastien Hinault
2007  Mikel Gaztañaga  Mark Renshaw  Mathieu Drujon
2008  Koldo Fernandez de Larrea  Kristof Goddaert  Anthony Geslin
2009  Pavel Brutt  Matthieu Ladagnous  Thomas Voeckler
2010  Koldo Fernandez de Larrea  Davide Appollonio  Jonathan Hivert
2011  Marco Marcato  Pello Bilbao  Maxime Bouet
2012  Wesley Kreder  Sébastien Hinault  Jonathan Hivert
2013  Nacer Bouhanni  Samuel Dumoulin  Steven Tronet
2014  Armindo Fonseca  Olivier Le Gac  Thomas Voeckler
2015  Christophe Laporte  Yauheni Hutarovich  Thomas Sprengers
2016  Nacer Bouhanni  Samuel Dumoulin  Bryan Coquard
2017  Christophe Laporte  Justin Jules  Fabian Lienhard
2018  Nico Denz  Lennert Teugels  Gian Friesecke
2019  Marc Sarreau  Christophe Laporte  Bryan Coquard
2020baliogabe
2021  Bram Welten  Eduard Prades  Sebastian Schönberger

Oharra: 1996ko ekitaldian, Laurent Desbiensek irabazi arren, dopina zela eta, hutsik geratu zen

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Frantzia 21
  Euskadi 5
  Estonia 4
  Belgika 3
  Italia 2
  Errusia 2
  Herbehereak 2
  Norvegia 1
  Suedia 1
  Alemania 1

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu