Sabin Foruria Oroimenezkoa

txirrindularitza lasterketa

Sabin Foruria Oroimenezkoa (edota "Sabin Foruria-Haitzasko Oroimenezkoa") urtero Maiatzan Markina-Xemeinen jokaturiko tzirrindularitza lasterketa da. Proba hau 23 urtetik beherako txirrindularientzat da eta Lehendakari Txapelketaren barruan dago.

Sabin Foruria Oroimenezkoa
2022ko Sabin Foruria Oroimenezkoa
Ezaugarriak
DataMaiatza inguruan
Eskualdea Bizkaia
ModalitateaErrepidea
TxapelketaAmateur
MotaEgun bateko lasterketa
AntolatzaileaMarkina Txirrindulari Elkartea
Historia
Edizio kopurua31 (2022)
Amaierako edizioaXabier Berasategi Euskal Herria

Palmaresa 1999tik aurreraAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1999   Ion Unamuno   José Iván Gutiérrez   Samuel Sánchez
2000   Israel Núñez   Unai Barazabal   Julen Urbano
2001   Alberto Rodríguez   Aitor Hernández   Koldo Fernandez de Larrea
2002   Aitor Hernández   Joseba Zumeta   Félix Vidal Celis
2003[1]   Iban Iriondo   Igor Anton   Iker Leonet
2004[2]   Andoni Lafuente   Daniel Sesma   Tomasz Marczyński
2005[3]   José Antonio Baños   Javier Etxarri   Beñat Intxausti
2006[4]   David Abal   Rubén Reig   Joseba Larralde
2007[5]   Jonathan Castroviejo   Gorka Izagirre   Gurutz Larrea
2008[6]   Markel Anton   Juan Sebastián Tamayo   Garikoitz Bravo
2009[7]   Ion Izagirre   Noel Martín   Ramón Domene
2010[8]   Peio Bilbao   Ibai Salas   Rubén Fernández Andújar
2011[9]   Sergio Ruiz Estévez   Haritz Orbe   Rubén Fernández Andújar
2012[10]   Fernando Grijalba   Jon Larrinaga   Antonio Pedrero
2013[11]   Ibai Daboz   Egoitz Fernández   Antonio Pedrero
2014[12]   Jonathan Lastra   Elías Vega   Ander Plazaola
2015[13]   Julen Amezketa   Alain Santamaría   Jonathan Lastra
2016[14]   Iker Azkarate   Isaac Cantón   David Civera
2017[15]   Mikel Alonso   Pablo Alonso   Óskar Malatsetxebarria
2018[16]   Dmitri Zhyhunov   Yacine Hamza   Marcos González
2019[17]   Iker Ballarin   Víctor Etxeberria   Unai Iribar
2020 ez zen jokatu COVID-19 pandemiaren ondorioz
2021[18]   Santiago Mesa   Mikel Retegi   Rodrigo Alvarez
2022[19]   Xabier Berasategi   Enekoitz Azparren   Unai Esparza

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu