Alemaniako Itzulia

Alemaniako Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Deutschlandtour Fahrerfeld 2003 154-5461.jpg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1911
Ekitaldi kopurua36 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaEtapakako lasterketa
HerrialdeaGER Alemania
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak2.4 (1999-1999)
2.3 (2000-2001)
2.2 (2002-2004)
2.PT (2005-2008)
ZirkuituaUCI ProTour
Palmaresa
Azken garaileaGER Nils Politt
Garaipen gehien lortu duenaGER Jens Voigt
(2 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Alemaniako Itzulia (alemanez Deutschland-Tour) Alemaniako etapakako itzulirik handiena zen, eta UCI ProTourren egitarauan zegoen 2005etik. 2009tik 2017 arte ez zen ospatu, antolatzaileen arabera, txirrindularitzan gertatzen diren doping kasuengatik.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Quer durch Deutschland
1911  Hans Ludwig  Adolf Huschke  Hans Hartmann
1912-1921
ez zen jokatu
Großer Preis von Deutschland
1922  Adolf Huschke  Paul Kohl  Wilhelm Siewert
1923-1926
ez zen jokatu
Großer Opelpreis von Deutschland
1927  Rudolf Wolke  Eric Reim  Richard Rosch
1928-1929
ez zen jokatu
Deutschlandrundfahrt
1930  Hermann Buse  Kurt Stöpel  Oskar Tietz
Internationale Deutschland-Rundfahrt
1931  Erich Metze  Oskar Thierbach  Nicolas Frantz
1932-1936
ez zen jokatu
Internationale Deutschland-Rundfahrt
1937  Otto Weckerling  Ludwig Geyer  Fritz Diederichs
1938  Hermann Schild  Frans Bonduel  Otto Weckerling
Großdeutschlandfahrt
1939  Georg Umbenhauer  Robert Zimmermann  Fritz Scheller
1940-1946
ez zen jokatu
Grünes Band vom Rhein
1947  Erich Bautz  Fritz Diederichs  Richard Voigt
Grünes Band der IRA
1948  Philipp Hilbert  Erich Bautz  Fritz Scheller
1949  Harry Saager  Erich Bautz  Reinhold Steinhilb
Deutschland-Rundfahrt
1950  Roger Ghyselinck  Matthias Pfannenmüller  Otto Schenk
1951  Guido De Santi  Fritz Schär  Raymond Impanis
1952  Isidoor De Ryck  Marcel De Mulder  Raymond Impanis
1953-1954
ez zen jokatu
1955  Rudi Theissen  Franz Reitz  Hennes Junkermann
1956-1959
ez zen jokatu
Internationale Afri-Cola-Deutschland-Rundfahrt
1960  Albertus Geldermans  Jef Planckaert  Klaus Bugdahl
1961  Friedhelm Fischerkeller  Hennes Junkermann  Piet Rentmeester
1962  Peter Post  Lode Troonbeeckx  Roger Baens
1963-1978
ez zen jokatu
Internationale Vitamalz-Rundfahrt
1979  Dietrich Thurau  Aad van den Hoek  Francesco Moser
1980  Gregor Braun  Tommy Prim  Marino Lejarreta
1981  Silvano Contini  Theo de Rooij  Tommy Prim
1982  Theo de Rooij  Paul Haghedooren  Ludo Peeters
1983-1998
ez zen jokatu
Deutschland Tour
1999  Jens Heppner  Andreas Kappes  Christian Wegmann
2000  David Plaza  Andreas Klöden  Udo Bölts
2001  Alexander Vinokurov  Aitor Garmendia  Rolf Aldag
2002  Igor González de Galdeano  Aitor Garmendia  Tobias Steinhauser
2003  Michael Rogers  José Azevedo  Alexander Vinokurov
2004  Patrik Sinkewitz  Jens Voigt  Jan Hruška
2005  Levi Leipheimer  Jan Ullrich  Georg Totschnig
2006  Jens Voigt  Levi Leipheimer  Andrey Kashechkin
2007  Jens Voigt  Levi Leipheimer  David López García
2008  Linus Gerdemann  Thomas Lövkvist  Janez Brajkovič
2009-2017
ez zen jokatu
2018  Matej Mohorič  Nils Politt  Maximilian Schachmann
2019  Jasper Stuyven  Sonny Colbrelli  Yves Lampaert
2020baliogabe
2021  Nils Politt  Pascal Ackermann  Alexander Kristoff

Oharra: 2005ean Levi Leipheimer garailea izan zen, baina Lance Armstrongen dopin kasuan izandako zigorren ondorioz, Leipheimerren garaipen guztiak bi denbora tarteetan deuseztatuak izan ziren: alde batetik 1999ko urtarrilaren 1etik 2006ko uztailaren 30ra eta bestetik 2007ko uztailaren 7tik 2007ko uztailaren 27ra.

Kanpo estekakAldatu