San Roman Saria

txirrindularitza lasterketa

San Roman Saria urtero, abuztuaren 9an, Muxikako San Roman auzoan jokatzen den txirrindularitza lasterketa da, Amorebieta Txirrindulari Elkarteak antolaturik.

San Roman Saria
2023ko San Roman Saria
Ezaugarriak
DataAbuztuaren 9a
Eskualdea Bizkaia
Euskarazko izenaSan Roman Saria
ModalitateaErrepidea
TxapelketaNazionala
MotaEgun bateko lasterketa
AntolatzaileaAmorebieta Txirrindulari Elkartea
Historia
Edizio kopurua46 (2023)
Amaierako edizioaEuskal Herria Unai Aznar

Palmaresa 1996tik aurrera

aldatu
Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1997 ?
1998   Carlos Pindado   Unai Yus   Juan Antonio Flecha
1999 ?
2000   Koldo Gil   Unai Barazabal   Roger Lucía
2001   Peio Arreitunandia   Antonio Alcañiz   Iñigo Urretxua
2002 ?
2003   Joseba Agirrezabala   Alexander Juanikorena   Julen Urbano
2004   Beñat Albizuri   Javier Mejías   Gustavo Toledo
2005   Mikel Elgezabal   Joseba Agirrezabala   Miguel Silvestre
2006   Francisco Torrella   Juan Pablo Uriarte   Vicent Perales
2007   Juan Luis Negueruela   Jon Mariñelarena   Aitor Regillaga
2008   Joseba Larralde   Jorge Baskones   Adrián Legasa
2009   Jagoba Arberas   Jon Aberasturi   Aitor Ocampos
2010[1]   Aleksandr Riabkin   Peio Bilbao   Marcos Miguel
2011   Mario González Salas   Jesús Ezquerra   Eduardo Sepúlveda
2012   Jon Ander Insausti   Johann van Zyl   Rafael Márquez
2013[2]   Beñat Txoperena   Marcos Jurado   Antonio Pedrero
2014[3]   Miguel Ángel Benito   Iván García   Piotr Brożyna
2015 bertan behera utzia[4]
2016[5]   Juan Antonio López-Cózar   Cyril Barthe   Odei Juango
2017[6]   Jokin Aranburu   Mauricio Moreira   Mikel Alonso
2018[7]   Oier Lazkano   David González López   Francisco Galván
2019[8]   Oier Ibarguren   Iker Ballarin   Iñigo Elosegi
2020 bertan behera utzia COVID-19 pandemia zela eta
2021[9],[10]   Xabier Isasa   Calum Johnston   Unai Aznar
2022[11]   Rodrigo Álvarez   Mikel Retegi   Javier Ibáñez
2023[12]   Unai Aznar   Ander Ganzabal   Aritz Urra

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu