Ireki menu nagusia

Bizkaiko Bertsolari Txapelketa bertsolaritzaren arloan probintziako ekimen nagusia da, bi urtetik behin antolatutakoa. Azken urteotan, eskualdeka kanporaketak egiten dituzte sailkapen prozesu moduan. Igor Elortza eta Jon Lopategi aldi gehienez txapeldun izan direnak ditugu, bost eta lau txapelekin hurrenez hurren.

Bizkaiko Bertsolari Txapelketa
Igor Elortza 2013ko Bertsolari Txapelketa Nagusian.jpg
Igor Elortzak bost txapelketa irabazi ditu.
Antolatzailea Euskal Herriko Bertsozale Elkartea
Lehen ekitaldia 1958
Txapel gehien Igor Elortza (5 txapel)
Azken txapelduna Onintza Enbeita (2018)

Bilbo izan da finalaren egoitza edizio gehien-gehienetan.

Eduki-taula

HistoriaAldatu

Euskaltzaindiak antolatu zuen lehenengo aldiz 1958an eta ardura hori hartu zuen zazpi urtez. 1966tik etenaldi luzea eduki zuen ekimenak 1987 arte, "Araba-Bizkaiko txapelketa" antolatu zutenean. Urte hartatik ere Bertsozale Elkartea sustatzaile nagusi bihurtu zen.

Azkenik, 2000. urtean probintzia bakoitzak bere bidea hartu zuen.

EskualdekaAldatu

Historian zehar, probintzia mailan egiteaz gain, txapelketak eskualdeka ere antolatu izan dituzte:

TxapeldunakAldatu

PalmaresaAldatu

Goiburu testua Goiburu testua Goiburu testua
Igor Elortza 5 1998, 2000, 2002, 2004, 2008
Jon Lopategi 4 1962, 1964, 1966, 1987
Balendin Enbeita 2 1958, 1959
Jon Enbeita 2 1990, 1992
Unai Iturriaga 2 1994, 1996
Arkaitz Estiballes 2 2010, 2012
Juan Mugartegi 1 1960
Jon Azpillaga 1 1961
Xabier Paya 1 2006
Fredi Paia 1 2014
Etxahun Lekue 1 2016
Onintza Enbeita 1 2018

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu