Flandriako txapelketa

txirrindulari lasterketa
Flandriako txapelketa Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1908
Ekitaldi kopurua105 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Ira)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
HerrialdeaBEL Belgika
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaBEL Jasper Philipsen
Garaipen gehien lortu duenaBEL Niko Eeckhout
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Flandriako txapelketa (nederlanderaz: “Kampioenschap van Vlaanderen”) Belgikako Mendebaldeko Flandriako eskualdean jokatzen den egun bateko txirrindularitza lasterketa da.

Flandriako Txapelketa 1908an antolatu zen lehen aldiz eta urtero irailean ospatzen da. Bere ibilbidea Pittem eta Koolskamp (Ardooie) udalerrien aretan dagoen zirkuitu bat da, helmuga bertan duena.

2005etik, 1.1 kategoriako 'UCI Europe Tour' eko proba da.

PalmaresaAldatu

 
Briek Schotte 1941eko edizioan garaile.
 
2014ko Podiuma : Luka Mezgec (2.), Arnaud Démare (1.) eta Jonas Van Genechten (3.).
 
2015eko Podiuma : Nikolay Trusov (2.), Michał Gołaś (1.) eta Adrian Aas Stien (3.).
 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1908  Robert Wancour  Firmin Lambot  Louis Coolsaet
1909  Robert Wancour  Odile Defraye  Marcel Buysse
1910  Odile Defraye  Léon Buysse  Henri Van Lerberghe
1911  Léon Buysse  Aloïs Persijn  Alfons Brutin
1912  Abel De Vogelaere  Léon Buysse  Aloïs Persijn
1913  René Anno  Arthur Maertens  Achille Depauw
1914-1918
Ez zen jokatu Lehen Mundu Gerra zela eta
1919  Jules Van Hevel  Léon Devos  Alfons Van Hecke
1920  Jules Van Hevel  Henri Van Lerberghe  Florent Vandenberghe
1921  Pierre Van De Velde  Marcel Buysse  Karel Govaert
1922  Alfons Van Hecke  Florent Vandenberghe  Julien Volbrecht
1923  Julien Volbrecht  Pierre Van De Velde  Theophile Van Eetvelde
1924  Léon Devos  Jules Matton  Maurice De Waele
1925  Aimé Dossche  Maurice De Waele  Rémi Cant
1926  Henri De Jaegher  Gustaaf Van Slembrouck  Georges Ronsse
1927  Léopold-Albert Matton  Alfred Haemerlinck  Jan Meeuwis
1928  Aimé Dossche  Lucien Buysse  Hector Martin
1929  Maurice Raes  Aimé Dossche  Maurice De Waele
1930  Alfred Haemerlinck  Leander Ghyssels  Constant Dyzers
1931  Aimé Dossche  Frans Bonduel  Julien Vervaecke
1932  Gerard Desmet  Sylvère Maes  André Mortier
1933  Gerard Desmet  Michel Van Vlockhoven  André Mortier
1934  Jef Moerenhout  Albert Billiet  Jules Lowie
1935  Marcel Kint  Jan-Jozef Horemans  Albert Billiet
1936  Julien Heernaert  Emiel Vandepitte  Frans Bonduel
1937  Marcel Claeys  Gaston Denys  Jan Deman
1938  Sylvain Grysolle  Odiel Van Den Meersschaut  Albert Beirnaert
1939-1940
Ez zen jokatu Bigarren Mundu Gerra zela eta
1941  Briek Schotte  Frans Bonduel  Albert Sercu
1942  Robert Van Eenaeme  Roger Cnockaert  Albert Paepe
1943  Rik Van Steenbergen  Robert Van Eenaeme  Roger Cnockaert
1944
Ez zen jokatu Bigarren Mundu Gerra zela eta
1945  Sylvain Grysolle  André Pieters  Omer Huwel
1946  Achiel De Backer  Albert Sercu  Gustave Van Overloop
1947  Albert Paepe  Albert Anutchin  Maurice Meersman
1948  Emmanuel Thoma  Roger De Corte  Louis Brusselmans
1949  Emiel Van der Veken  Roger Decock  René Janssens
1950  Maurice Blomme  Arsène Rijckaert  André Pieters
1951  Roger Decock  Gerard Buyl  André Maelbrancke
1952  Arsène Rijckaert  Arthur Mommerency  Julien Plovie
1953  Leon De Lathouwer  Maurice Mollin  Arthur Mommerency
1954  Briek Schotte  André Rosseel  Karel De Baere
1955  Leon De Lathouwer  André Noyelle  René Mertens
1956  Leon Vandaele  André Rosseel  Wim van Est
1957  Leon Vandaele  Leon De Lathouwer  Firmin Bral
1958  Leon Vandaele  Roger De Corte  René Mertens
1959  Rik Van Looy  André Noyelle  Oswald Declercq
1960  Gilbert Desmet  Jozef Mariën  Michel Van Aerde
1961  Franz De Mulder  Karel Clerckx  Gustaaf De Smet
1962  André Messelis  Romain Van Wijnsberghe  Oswald Declercq
1963  Gustaaf Van Vaerenbergh  Jean-Baptiste Claes  Frans Melckenbeeck
1964  Gustaaf De Smet  Rik Van Looy  Gilbert Maes
1965  Palle Lykke  Arthur Decabooter  Gustaaf De Smet
1966  Eddy Merckx  Daniel Van Ryckeghem  Gustaaf De Smet
1967  Gerard Vianen  Eddy Van Audenaerde  Gustaaf De Smet
1968  Jos Huysmans  Eric Leman  Rik Van Looy
1969  Erik De Vlaeminck  Ronald De Witte  Jean-Pierre Monseré
1970  Noël Van Clooster  Jean-Pierre Monseré  Herman Vrijders
1971  Eric Leman  Rik Van Linden  Willy Planckaert
1972  Patrick Sercu  Eddy Merckx  Walter Godefroot
1973  Herman Vrijders  José Vanackere  Joseph Spruyt
1974  Freddy Maertens  Frans Verbeeck  Herman Vrijders
1975  Jos Huysmans  Hennie Kuiper  José Vanackere
1976  Freddy Maertens  Willy Planckaert  Serge Vandaele
1977  Frans Verhaegen  Gery Verlinden  Willy In 't Ven
1978  Daniel Willems  Gery Verlinden  Alain Desaever
1979  Alfons van Katwijk  Marc Renier  Lieven Malfait
1980  Theo de Rooij  Luc Colijn  Guido Van Sweevelt
1981  Patrick Versluys  Frank Hoste  Ronny Vanmarcke
1982  Gery Verlinden  Hendrik Caethoven  Jean-François Chaurin
1983  Patrick Devos  Adri van der Poel  Luc Meersman
1984  Rudy Matthijs  Dirk Heirweg  Frank Hoste
1985  Eddy Vanhaerens  Claude Criquielion  Pol Verschuere
1986  Frank Van De Vijver  Herman Frison  Allan Peiper
1987  Dirk Heirweg  Dirk Demol  Geert Decorte
1988  Marnix Lameire  Edwin Bafcop  Dirk Heirweg
1989  Etienne De Wilde  Luc Van De Vel  Herman Frison
1990  Hendrik Redant[1]  Wilfried Peeters  Dirk Demol
1991  Johan Museeuw  Peter Huyghe  Wiebren Veenstra
1992  Rik Van Slycke  Michel Vanhaecke  Hendrik Redant
1993  Sammie Moreels  Andrei Txmil  Johan Museeuw
1994  Jelle Nijdam  Hendrik Redant  Danny Nelissen
1995  Johan Museeuw  Hans De Clercq  Wilfried Peeters
1996  Niko Eeckhout  Johan Verstrepen  Peter Verbeken
1997  Peter Van Petegem  Tom Steels  Michael van der Wolf
1998  Niko Eeckhout  Hans De Clercq  Davy Delme
1999  Michel Vanhaecke  Arvis Piziks  Steven de Jongh
2000  Niko Eeckhout  John Talen  Chris Peers
2001  Paul Van Hyfte  Bjørnar Vestøl  Jean-Michel Tessier
2002  Jimmy Casper  Marc Streel  Andy Cappelle
2003  Baden Cooke  Jans Koerts  Robert Sassone
2004  Jimmy Casper  Nico Mattan  Ludovic Capelle
2005  Sergey Lagutin  Andy De Smet  Assan Bazayev
2006  Niko Eeckhout  Steven de Jongh  Danilo Hondo
2007  Baden Cooke  Andy Cappelle  Denis Flahaut
2008  André Greipel  Stefan van Dijk  Andreas Stauff
2009  Steven de Jongh  Sebastian Langeveld  Bobbie Traksel
2010  Leigh Howard  Aidis Kruopis  Tom Veelers
2011  Marcel Kittel  André Greipel  Michael Van Staeyen
2012  Ronan van Zandbeek  Christopher Juul-Jensen  Kurt Hovelijnck
2013  Jens Debusschere  Baptiste Planckaert  Michael Van Staeyen
2014  Arnaud Démare  Luka Mezgec  Jonas Van Genechten
2015  Michał Gołaś  Nikolay Trusov  Adrian Aas Stien
2016  Timothy Dupont  Fernando Gaviria  Raymond Kreder
2017  Fernando Gaviria  Dylan Groenewegen  Jasper De Buyst
2018  Dylan Groenewegen  John Degenkolb  Jasper Stuyven
2019  Jannik Steimle  Timo Roosen  Dylan Groenewegen
2021  Jasper Philipsen  Dylan Groenewegen  Martin Laas

ErreferentziakAldatu

  1. (fr) Championnat des Flandres 1990, les-sports.info.


Kanpo estekakAldatu