Marcel Buysse

txirrindulari belgikarra

Marcel Buysse (Wontergem, 1889ko azaroaren 11 - Gante, 1939ko urriaren 3a), belgikar txirrindulari bat izan zen. 1909tik 1926ra lehiatu zen profesionaletan, eta Lehen Mundu Gerra bete betean harrapatu zuen. 1912an, bere lehen Tourrean, laugarren amaitu zuen eta 1913an Frantziako Tourreko podiuma zapaldu zuen eta sei etapa irabazi zituen.

Marcel Buysse
Marcel Buysse 1913.jpg
Bizitza
JaiotzaWontergem (en) Itzuli1889ko azaroaren 11
Herrialdea Belgika
HeriotzaGante1939ko urriaren 3a (49 urte)
Familia
Seme-alabak
Anai-arrebak
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia

TaldeakAldatu

  • La Française (1909-1910).
  • Peugeot-Wober (1912-1913).
  • Alcyon-Soli (1914).
  • Bianchi-Pirelli (1919-1920).
  • Bianchi-Dunlop (1921).
  • M. Buysse Cycles (1923-1925).
  • Meterore-Wolber (1926).

PalmaresaAldatu

1909

1910

1913

1914

1919

1920

  • Bruselako Sei Egunak.

1921

1922

  • Ganteko Sei Egunak.

1924

  • New Yorkeko Sei Egunak.

Kanpo estekakAldatu