Ireki menu nagusia

Campaniako Giroa edo Campaniako Tourra Italiako Campania eskualdean ospatzen zen txirrindularitza itzuli bat zen.

1911n sortua, bere lehen bi edizioetan etapakako itzuli bat izan zen, hurrengoetan egun bakarreko lasterketa izatera pasatuz, 1929, 1931 eta 1938ko edizioetan izan ezik.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1911[1]   Italia Emanuele Garda   Italia Angelo Gremo   Italia Mario Bonalanza
1912 ez zen ospatu
1913[2]   ItaliaGiseppe Pifferi   Italia Ezio Cortesia   Italia Umberto Romano
1914-20 ez zen ospatu
1921   Italia Angelo Gremo   Italia Giuseppe Santhià   Italia Giacchino Tatta
1922   Italia Italiano Lugli   Italia Angiolo Marchi   Italia Antonio Tecchio
1923-25 ez zen ospatu
1926   Italia Leonida Frascarelli   Italia Battista Giuntelli   Italia Raffaele Perna
1927   Italia Alberto Temponi   Italia Colombo Neri   Italia Settimo Innocenti
1928 ez zen ospatu
1929[3]   Italia Leonida Frascarelli   Italia Battista Giuntelli   Italia Raffaele Di Paco
1930 ez zen ospatu
1931[4]   Italia Luigi Barral   Italia Francesco Camusso   Italia Enrico Eboli
1932   Italia Learco Guerra   Italia Alfredo Binda   Italia Michele Mara
1933 ez zen ospatu
1934   Italia Learco Guerra   Italia Mario Cipriani   Italia Joseph Soffietti
1935   Italia Learco Guerra   Italia Giuseppe Olmo   Italia Giuseppe Martano
1936-37 ez zen ospatu
1938[5]   Italia Giuseppe Olmo   Italia Vasco Bergamaschi   Italia Learco Guerra
1939   Italia Cino Cinelli   Italia Gino Bartali   Italia Pietro Rimoldi
1940   Italia Gino Bartali   Italia Pietro Rimoldi   Italia Osvaldo Bailo
1941   Italia Olimpio Bizzi   Italia Mario De Benedetti   Italia Osvaldo Bailo
1942   Italia Pierino Favalli   Italia Antonio Bevilacqua   Italia Vasco Bergamaschi
1943-44 ez zen ospatu
1945   Italia Gino Bartali   Italia Primo Volpi   Italia Quirino Toccacelli
1946-47 ez zen ospatu
1948   Italia Luciano Maggini   Italia Vito Ortelli   Italia Severino Canavesi
1949-51 ez zen ospatu
1952   Italia Giuseppe Minardi   Italia Nino Defilippis   Italia Luciano Frosini
1953   Italia Adolfo Grosso   Italia Loretto Petrucci   Italia Fiorenzo Magni
1954   Italia Fausto Coppi   Italia Michele Gismondi   Frantzia Bernard Gauthier
1955   Italia Fausto Coppi   Italia Fiorenzo Magni   Italia Giancarlo Astrua
1956   Italia Angelo Conterno   Italia Giancarlo Astrua   Italia Gastone Nencini
1957   Italia Giorgio Albani   Italia Michele Gismondi   Italia Gastone Nencini
1958   Italia Alfredo Sabbadin   Italia Nello Fabbri   Italia Guido Carlesi
1959   Italia Rino Benedetti   Italia Bruno Monti   Italia Pierino Baffi
1960   Italia Dino Liviero   Italia Gastone Nencini   Italia Pierino Baffi
1961   Italia Livio Trappè   Italia Noè Conti   Italia Pierino Baffi
1962   Italia Silvano Ciampi   Belgika Jos Hoevenaers   Italia Vincenzo Meco
1963   Italia Adriano Durante   Italia Pierino Baffi   Italia Vittorio Casati
1964   Italia Vito Taccone   Italia Italo Zilioli   Italia Michele Dancelli
1965   Italia Michele Dancelli   Italia Roberto Poggiali   Italia Gianni Motta
1966   Italia Guido De Rosso   Frantzia Jacques Anquetil   Italia Luciano Sambi
1967   Italia Dino Zandegù   Italia Vittorio Adorni   Alemania Rudi Altig
1968   Italia Italo Zilioli   Italia Franco Bitossi   Italia Ugo Colombo
1969   Italia Marino Basso   Italia Flaviano Vicentini   Italia Wladimiro Panizza
1970   Italia Franco Bitossi   Italia Gianfranco Bianchin   Italia Giancarlo Polidori
1971   Italia Claudio Michelotto   Belgika Patrick Sercu   Italia Marino Basso
1972   Italia Franco Bitossi   Italia Italo Zilioli   Italia Marcello Bergamo
1973 Bertan behera utzia
1974   Italia Marcello Bergamo   Italia Wladimiro Panizza   Italia Enrico Paolini
1975   Italia Giancarlo Bellini   Italia Wladimiro Panizza   Italia Constantino Conti
1976   Belgika Rik Van Linden   Italia Marino Basso   Belgika Roger De Vlaeminck
1977[6]   Italia Enrico Paolini   Italia Marcello Bergamo   Italia Francesco Moser
1978   Italia Giuseppe Saronni   Italia Wladimiro Panizza   Italia Vittorio Algeri
1979   Italia Piermattia Gavazzi   Italia Giuseppe Saronni   Italia Francesco Moser
1980   Italia Giuseppe Saronni   Italia Pierino Gavazzi   Italia Silvano Contini
1981   Italia Leonardo Mazzantini   Italia Giovanni Mantovani   Italia Francesco Moser
1982   Italia Francesco Moser   Italia Vittorio Algeri   Italia Wladimiro Panizza
1983   Italia Francesco Moser   Italia Gianbattista Baronchelli   Italia Mario Noris
1984   Belgika Roger De Vlaeminck   Norvegia Dag-Erik Pedersen   Suitza Jurg Burggmann
1985   Italia Daniele Caroli   Italia Moreno Argentin   Italia Silvestro Milani
1986   Alemania Rolf Gölz   Italia Roberto Visentini   Italia Pierino Gavazzi
1987   Italia Giuseppe Petito   Italia Maurizio Rossi   Italia Alessandro Paganessi
1988   Italia Adriano Baffi   Italia Angelo Canzonieri   Italia Maurizio Fondriest
1989   Italia Luciano Rabbottini   Italia Franco Ballerini   Italia Alberto Volpi
1990   Italia Franco Ballerini   Italia Stefano Colagè   Italia Antonio Fanelli
1991   Italia Dario Nicoletti   Italia Danilo Gioia   Italia Dario Mariuzzo
1992   Italia Davide Cassani   Italia Franco Ballerini   Italia Maurizio Fondriest
1993   Italia Stefano Della Santa   Venezuela Leonardo Sierra   Moldavia Andrei Tchmil
1994-99 ez zen ospatu
2000   Italia Dario Frigo   Italia Oscar Cavagnis   Italia Rodolfo Massi
2001   Errusia Dmitri Konyshev   Italia Biagio Conte   Italia Alberto Ongarato

ErreferentziakAldatu

  1. 2 etapatan ospatutako edizioa.
  2. 3 etapatan ospatutako edizioa.
  3. 4 etapatan ospatutako edizioa.
  4. Aipuaren errorea: Konpondu beharreko erreferentzia kodea dago orri honetan: ez da testurik eman 4 etapa izeneko erreferentziarako
  5. Aipuaren errorea: Konpondu beharreko erreferentzia kodea dago orri honetan: ez da testurik eman 2 etapa izeneko erreferentziarako
  6. Urte horretako Italiako errepide txirrindularitzako txapelketaren proba bera.