Norvegiako Tourra (ofizialki Tour of Norway) Norvegian jokatzen den etapakako txirrindularitza lasterketa da. Lehenbiziko aroan, 1983tik 1992ra Norvegiako Tourra zuen izena. Geroago 7 urtez jokatu gabe pasa eta gero, Ringerike G.P. izenarekin berragertu zen.

Norvegiako Tourra
Izen ofizialak
2011Tour of Norway
2012-2013Glava Tour of Norway
2014-Tour of Norway
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera2011
Ekitaldi kopurua13 (urtea: 2024)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaEtapakako lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundNOR Norvegia
AntolatzaileakInterspons (-2018)
Tour des Fjords AS (2019-)
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak2.2 (2011)
2.1 (2012-2013)
2.HC (2014-2019)
2.Pro (2020-)
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Garaipen gehien lortu duenaNOR Edvald Boasson Hagen
(3 garaipen)
Dokumentazioa

2011tik aurrera, egungo izenarekin jokatzen da.

2019tik aurrera, Itzuli honek Fiordetako Tourrarekin bat egin zuen, sei etapako Itzulia osatuz, Norvegiako hegoaldeko herrialdeak zeharkatzen dituena.

Palmaresa aldatu

Urtea Txapelduna Txapeldunordea Hirugarrena
Tour of Norway (1983-1992)
1983   Francesco Moser   Per Christiansson   Kjell Nilsson
1984   Dag Erik Pedersen   Atle Kvålsvoll   Sergei Jermachenko
1985   Henk Lubberding   Olaf Ludwig   Carl Erik Pedersen
1986-1989 ez zen jokatu
1990   Olaf Lurvik   Dag Erik Pedersen   Mario Hernig
1991   Dag Erik Pedersen   Bjørn Stenersen   Bo André Namtvedt
1992   Dag Otto Lauritzen   Bjørn Stenersen   Dag Erik Pedersen
1993-1998 ez zen jokatu
Ringerike G.P. (1999-2010)
1999   Thor Hushovd   Erlend Engelsvoll   Michael Andersson
2000   Arkaiusz Wojtas   Thor Hushovd   Chris Wherry
2001   Enrico Poitschke   Kazimierz Stafiej   Cedric Celarie
2002   Mads Kaggestad   Gabriel Rasch   Gustav Erik Larsson
2003   Jonas Holmkvist   Mads Kaggestad   Luke Roberts
2004   Kimmo Kananen   Simon Gerrans   Gabriel Rasch
2005   Are Andersen   James Lewis Perry   Gunnar Eidsheim
2006   Gabriel Rasch   Maint Berkenbosch   Fredrik Ericsson
2007   Edvald Boasson Hagen   Viktor Reneng   Gabriel Rasch
2008   Fredrik Ericsson   Sergey Firsanov   Johnny Hoogerland
2009   Sergey Firsanov   Joost Van Leijen   Fredrik Ericsson
2010   Christer Rake   Sergey Firsanov   Christoph Pfingsten
2011tik aurrera
 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
2011  Wilco Kelderman  Daniel Foder  Vegard Robinson Bugge
2012  Edvald Boasson Hagen  Simon Clarke  Lars Petter Nordhaug
2013  Edvald Boasson Hagen  Sérgio Paulinho  Sondre Holst Enger
2014  Maciej Paterski  Marc de Maar  Bauke Mollema
2015  Jesper Hansen  Edvald Boasson Hagen  David López García
2016  Pieter Weening  Edvald Boasson Hagen  Sondre Holst Enger
2017  Edvald Boasson Hagen  Simon Gerrans  Pieter Weening
2018  Eduard Prades  Alexander Kamp Egested  Edvald Boasson Hagen
2019  Alexander Kristoff  Kristoffer Halvorsen  Edvald Boasson Hagen
2020baliogabe
2021  Ethan Hayter  Ide Schelling  Mike Teunissen
2022  Remco Evenepoel  Jay Vine  Luke Plapp
2023  Ben Tulett  Magnus Sheffield  Thibau Nys
2024

Elastikoak aldatu

  •   Elastiko laranja – Sailkapen orokorra.
  •   Elastiko urdina – Puntukako sailkapena.
  •   Puntu gorridun elastikoa – Mendiko sailkapena.
  •   Elastiko zuria – Gazteen sailkapena.

Kanpo estekak aldatu