Norvegiako Tourra

Luanda errorea in Modulu:Cycling_race at line 1980:attempt to index field 'BasqueTown' (a nil value). Norvegiako Tourra (ofizialki Tour of Norway) Norvegian jokatzen den etapakako txirrindularitza lasterketa da. Lehenbiziko aroan, 1983tik 1992ra Norvegiako Tourra zuen izena. Geroago 7 urtez jokatu gabe pasa eta gero, Ringerike G.P. izenarekin berragertu zen.

2011tik aurrera, egungo izenarekin jokatzen da.

2019tik aurrera, Itzuli honek Fiordetako Tourrarekin bat egin zuen, sei etapako Itzulia osatuz, Norvegiako hegoaldeko herrialdeak zeharkatzen dituena.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Txapeldunordea Hirugarrena
Tour of Norway (1983-1992)
1983   Francesco Moser   Per Christiansson   Kjell Nilsson
1984   Dag Erik Pedersen   Atle Kvålsvoll   Sergei Jermachenko
1985   Henk Lubberding   Olaf Ludwig   Carl Erik Pedersen
1986-1989 ez zen jokatu
1990   Olaf Lurvik   Dag Erik Pedersen   Mario Hernig
1991   Dag Erik Pedersen   Bjørn Stenersen   Bo André Namtvedt
1992   Dag Otto Lauritzen   Bjørn Stenersen   Dag Erik Pedersen
1993-1998 ez zen jokatu
Ringerike G.P. (1999-2010)
1999   Thor Hushovd   Erlend Engelsvoll   Michael Andersson
2000   Arkaiusz Wojtas   Thor Hushovd   Chris Wherry
2001   Enrico Poitschke   Kazimierz Stafiej   Cedric Celarie
2002   Mads Kaggestad   Gabriel Rasch   Gustav Erik Larsson
2003   Jonas Holmkvist   Mads Kaggestad   Luke Roberts
2004   Kimmo Kananen   Simon Gerrans   Gabriel Rasch
2005   Are Andersen   James Lewis Perry   Gunnar Eidsheim
2006   Gabriel Rasch   Maint Berkenbosch   Fredrik Ericsson
2007   Edvald Boasson Hagen   Viktor Reneng   Gabriel Rasch
2008   Fredrik Ericsson   Sergey Firsanov   Johnny Hoogerland
2009   Sergey Firsanov   Joost Van Leijen   Fredrik Ericsson
2010   Christer Rake   Sergey Firsanov   Christoph Pfingsten
2011tik aurrera

Luanda errorea in Modulu:Cycling_race at line 1980:attempt to index field 'BasqueTown' (a nil value).

ElastikoakAldatu

  •   Elastiko laranja – Sailkapen orokorra.
  •   Elastiko urdina – Puntukako sailkapena.
  •   Puntu gorridun elastikoa – Mendiko sailkapena.
  •   Elastiko zuria – Gazteen sailkapena.

Kanpo estekakAldatu