Ireki menu nagusia

Friuliko Giroa Italiako txirrindularitza lasterketa profesional bat da, egun bakarrekoa, Friulin ospatzen dena martxoan. 1974an sortua, 2005 eta 2008 artean ez zen ospatu, txirrindularitzako egutegian 2009an berragertuz UCI Europe Tourreko 1.1 mailan.

1991n Friuliko Giroak, Italiako errepide txirrindularitzako txapelketa ospatzeko balio izan zuen, eta garailea Gianni Bugno izan zen.

Lasterketa honetan garaipen gehien lortu dituen txirrindularia Guido Bontempi da, hiru aldiz lortu duena, horietatik bi jarraian.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1974   Italia Luciano Borgognoni   Italia Luigi Castelletti   Italia Davide Boifava
1975   Italia Roberto Poggiali   Italia Gianbattista Baronchelli   Italia Giovanni Battaglin
1976   Italia Franco Bitossi   Italia Enrico Paolini   Italia Francesco Moser
1977   Italia Giuseppe Saronni   Italia Walter Riccomi   Italia Angelo Tosoni
1978   Belgika Roger De Vlaeminck   Italia Giuseppe Saronni   Italia Valerio Lualdi
1979   Italia Francesco Moser   Belgika Roger De Vlaeminck   Italia Pierino Gavazzi
1980   Italia Claudio Corti   Italia Luciano Loro   Norvegia Geir Digerund
1981   Italia Wladimiro Panizza   Italia Marino Amadori   Italia Giuseppe Saronni
1982   Italia Guido Bontempi   Italia Giuseppe Saronni   Italia Luigi Ferreri
1983   Italia Francesco Moser   Italia Giovanni Battaglin   Italia Bruno Leali
1984   Italia Claudio Corti   Italia Giuseppe Passuello   Italia Ennio Salvador
1985   Italia Franco Chioccioli   Italia Francesco Moser   Herbehereak Johan van der Velde
1986   Italia Gianni Bugno   Italia Claudio Corti   Austria Harald Maier
1987   Italia Guido Bontempi   Italia Bruno Leali   Italia Roberto Pagnin
1988   Italia Guido Bontempi   Italia Davide Cassani   Italia Stefano Colagé
1989   Polonia Lech Piasecki   Italia Maurizio Fondriest   Italia Roberto Gusmeroli
1990   Venezuela Leonardo Sierra   Suitza Urs Zimmermann   Italia Claudio Chiappucci
1991[1]   Italia Gianni Bugno   Italia Franco Chioccioli   Italia Claudio Chiappucci
1992   Italia Alessandro Giannelli   Italia Marco Lietti   Belgika Luc Roosen
1993   LAT Piotr Ugrumov   Italia Claudio Chiappucci   Italia Moreno Argentin
1994   Ukraina Vladimir Poulnikov   DEN Rolf Sørensen   Italia Mario Chiesa
1995   Errusia Dimitri Konyshev   Italia Francesco Frattini   Italia Rodolfo Massi
1996   Kazakhstan Andrei Teteriouk   Kazakhstan Alexandr Shefer   Italia Marco Zen
1997 Ez zen ospatu
1998   Italia Francesco Arazzi   Italia Endrio Leoni   Italia Giancarlo Raimondi
1999   Italia Davide Rebellin   Italia Ivan Basso   Italia Danilo Di Luca
2000 Ez zen ospatu
2001   Italia Denis Lunghi   Italia Guido Trentin   Italia Ellis Rastelli
2002   Italia Franco Pellizotti   Italia Davide Rebellin   Italia Gilberto Simoni
2003   Espainia Joseba Albizu   Italia Leonardo Scarselli   Italia Sergio Barbero
2004   Italia Michele Gobbi   Italia Franco Pellizotti   Italia Andrea Moletta
2005-2008 Ez zen ospatu
2009   Italia Mirco Lorenzetto   SLO Grega Bole   Italia Manuel Belletti
2010   Italia Roberto Ferrari   Italia Jacopo Guarnieri   Italia Enrico Rossi
2011   Kolonbia José Serpa   Errusia Pavel Brutt   DEN Nicki Sörensen

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  23
  1
  1
  1
Txantiloi:LET 1
  1
  1
  1
  1
  1

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu