Donostia Klasikoa

Donostia Klasikoa Cycling (road) pictogram.svg
Koos Moerenhout sebastian.jpg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1981
Ekitaldi kopurua40 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Uzt)
MotaEgun bateko lasterketa
HerrialdeaESP Espainia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak1.PT (2005-2010)
1.UWT (2011-)
ZirkuituaUCI World Tour
Palmaresa
Azken garaileaUSA Neilson Powless
Garaipen gehien lortu duenaESP Marino Lejarreta
(3 garaipen)
Egungo ekitaldia
Crystal Clear app kworldclock.png
azken ekitaldia ikusteko:
2021eko Donostia Klasikoa
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Donostia Klasikoa, Euskal Herriko Donostia hirian eta inguruan urtero abuztuan ospatzen den txirrindularitza-lasterketa klasiko bat da. 1981an sortu zen, lehen ekitaldia Marino Lejarreta euskal txirrindulariak irabazi zuen eta bera da garaipen gehien lortu dituen txirrindularia, hiru aldiz irabazi baitu.

1989tik 2004ra arte Txirrindularitzako Munduko Koparen barne zegoen, baina geroztik UCI ProTourreko bigarren mailako klasikoa da.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1981  Marino Lejarreta  Graham Jones  Faustino Rupérez
1982  Marino Lejarreta  Jesús Rodríguez Magro  Pedro Delgado
1983  Claude Criquielion  Antonio Coll  Reimund Dietzen
1984  Niki Rüttimann  Reimund Dietzen  Celestino Prieto
1985  Adri van der Poel  Iñaki Gastón  Juan Fernández Martín
1986  Iñaki Gastón  Marino Lejarreta  Juan Fernández Martín
1987  Marino Lejarreta  Ángel Arroyo  Federico Etxabe
1988  Gert-Jan Theunisse  Enrique Aja  Steven Rooks
1989  Gerhard Zadrobilek  Francisco Antequera  Tony Rominger
1990  Miguel Indurain  Laurent Jalabert  Seán Kelly
1991  Gianni Bugno  Pedro Delgado  Maurizio Fondriest
1992  Raúl Alcalá  Claudio Chiappucci  Eddy Bouwmans
1993  Claudio Chiappucci  Gianni Faresin  Alberto Volpi
1994  Armand de Las Cuevas  Lance Armstrong  Stefano Della Santa
1995  Lance Armstrong  Stefano Della Santa  Johan Museeuw
1996  Udo Bölts  Stefano Cattai  Massimo Podenzana
1997  Davide Rebellin  Oleksandr Honchenkov  Stefano Colagè
1998  Francesco Casagrande  Axel Merckx  Leonardo Piepoli
1999  Francesco Casagrande  Rik Verbrugghe  Giuliano Figueras
2000  Erik Dekker  Andrei Txmil  Romāns Vainšteins
2001  Laurent Jalabert  Francesco Casagrande  Davide Rebellin
2002  Laurent Jalabert  Igor Astarloa  Gabriele Missaglia
2003  Paolo Bettini  Ivan Basso  Danilo Di Luca
2004  Miguel Ángel Martín Perdiguero  Paolo Bettini  Davide Rebellin
2005  Constantino Zaballa  Joaquim Rodríguez  Eddy Mazzoleni
2006  Xavier Florencio  Stefano Garzelli  Andrey Kashechkin
2007  Leonardo Bertagnolli  Juanma Garate  Alejandro Valverde
2008  Alejandro Valverde  Alexandr Kolobnev  Davide Rebellin
2009  Roman Kreuziger  Mickaël Delage  Peter Velits
2010  Luis León Sánchez  Alekszandr Vinokurov  Carlos Sastre
2011  Philippe Gilbert  Carlos Barredo  Greg Van Avermaet
2012  Luis León Sánchez  Simon Gerrans  Gianni Meersman
2013  Tony Gallopin  Alejandro Valverde  Roman Kreuziger
2014  Alejandro Valverde  Bauke Mollema  Joaquim Rodríguez
2015  Adam Yates  Philippe Gilbert  Alejandro Valverde
2016  Bauke Mollema  Tony Gallopin  Alejandro Valverde
2017  Michał Kwiatkowski  Tony Gallopin  Bauke Mollema
2018  Julian Alaphilippe  Bauke Mollema  Anthony Roux
2019  Remco Evenepoel  Greg Van Avermaet  Marc Hirschi
2020baliogabe
2021  Neilson Powless  Matej Mohorič  Mikkel Frølich Honoré
2022

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu