Ireki menu nagusia

Donostia Klasikoa, Euskal Herriko Donostia hirian eta inguruan urtero abuztuan ospatzen den txirrindularitza-lasterketa klasiko bat da. 1981an sortu zen, lehen ekitaldia Marino Lejarreta euskal txirrindulariak irabazi zuen eta bera da garaipen gehien lortu dituen txirrindularia, hiru aldiz irabazi baitu.

Donostia Klasikoa
2012ko Donostia Klasikoa
SDV2005podiumSanSebastian.jpg
Constantino Zaballa eta Joaquim Rodriguez
2005eko podiumean.
Data Abuztuan
Eskualdea Euskal Herria Donostia, Euskal Herria
Euskarazko izena Donostia Klasikoa
Modalitatea Errepidea
Txapelketa UCI World Tour
Mota Egun bateko lasterketa
Antolatzailea Diario Vasco
Lehenengo edizioa 1981
Edizio kopurua 36 (2016)
Lehenengo irabazlea Marino Lejarreta Euskal Herria
Garaipen gehien Marino Lejarreta Euskal Herria
(3 aldiz)
Amaierako edizioa Michał Kwiatkowski Polonia

1989tik 2004ra arte Txirrindularitzako Munduko Koparen barne zegoen, baina geroztik UCI ProTourreko bigarren mailako klasikoa da.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1981   Marino Lejarreta   Graham Jones   Faustino Rupérez
1982   Marino Lejarreta   Jesús Rodríguez Magro   Pedro Delgado
1983   Claude Criquelion   Antonio Coll   Raimund Dietzen
1984   Niki Ruttiman   Raimund Dietzen   Celestino Prieto
1985   Adrie van der Poel   Iñaki Gaston   Juan Fernández
1986   Iñaki Gaston   Marino Lejarreta   Juan Fernández
1987   Marino Lejarreta   Ángel Arroyo   Federico Etxabe
1988   Gert-Jan Theunisse   Enrique Aja   Steven Rooks
1989   Gerhard Zadrobilek   Francisco Antequera   Tony Rominger
1990   Miguel Indurain   Laurent Jalabert   Sean Kelly
1991   Gianni Bugno   Pedro Delgado   Maurizio Fondriest
1992   Raúl Alcalá   Claudio Chiappucci   Eddy Bowmans
1993   Claudio Chiappucci   Gianni Faresin   Alberto Volpi
1994   Armand de las Cuevas   Lance Armstrong   Stefano Della Santa
1995   Lance Armstrong   Stefano Della Santa   Johan Museeuw
1996   Udo Bölts   Stefano Cattai   Massimo Podenzana
1997   Davide Rebellin   Alexandre Gontchenkov   Stefano Colagè
1998   Francesco Casagrande   Axel Merckx   Leonardo Piepoli
1999   Francesco Casagrande   Rik Verbrugghe   Giuliano Figueras
2000   Erik Dekker   Andréi Chmil   Romāns Vainšteins
2001   Laurent Jalabert   Francesco Casagrande   Davide Rebellin
2002   Laurent Jalabert   Igor Astarloa   Gabriele Missaglia
2003   Paolo Bettini   Ivan Basso   Danilo Di Luca
2004   Miguel Ángel Martín Perdiguero   Paolo Bettini   Davide Rebellin
2005   Constantino Zaballa   Joaquim Rodríguez   Eddy Mazzoleni
2006   Xavier Florencio   Stefano Garzelli   Andréi Kashechkin
2007   Leonardo Bertagnolli   Juan Manuel Garate   Alejandro Valverde
2008   Alejandro Valverde   Aleksandr Kolobnev   Davide Rebellin
2009   Roman Kreuziger   Mickaël Delage   Peter Velits
2010   Luis León Sánchez   Aleksandr Vinokurov   Carlos Sastre
2011   Philippe Gilbert   Carlos Barredo   Greg Van Avermaet
2012   Luis León Sánchez   Simon Gerrans   Gianni Meersman
2013   Tony Gallopin   Alejandro Valverde   Roman Kreuziger
2014   Alejandro Valverde   Bauke Mollema   Joaquim Rodríguez
2015   Adam Yates   Philippe Gilbert   Alejandro Valverde
2016   Bauke Mollema   Tony Gallopin   Alejandro Valverde
2017   Michał Kwiatkowski   Tony Gallopin   Bauke Mollema
2018   Julian Alaphilippe   Bauke Mollema   Anthony Roux

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Donostia Klasikoa