Lucho Herrera

txirrindulari kolonbiarra
Luis Herrera» orritik birbideratua)

Luis Alberto "Lucho" Herrera Herrera (Fusagasugá, Kolonbia, 1961eko maiatzaren 4a), kolonbiar txirrindulari bat da.

Lucho Herrera

(2009)
Bizitza
JaiotzaFusagasugá (en) Itzuli1961eko maiatzaren 4a (63 urte)
Herrialdea Kolonbia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Café de Colombia (cycling team) (en) Itzuli 1985-1990
Postobón (en) Itzuli 1991-1992
 
Altuera168 zentimetro

1985-1992 artean txirrindulari profesionala izan zen, horietan 30 garaipen lortuz, gainera kolonbiar txirrindularitza Europan ezagutzera ematen aintzindaria izan zen. Eskalatzaile bikaina zen, Itzuli handietan etapa ugari irabaziz. 1987ko Espainiako Itzulia irabazi zuen.

Palmaresa aldatu

1980

1981

1982

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1991

1992

Sailkapen orokorra Itzuli handietan aldatu

Itzulia 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992
Italiako Giroa 18. 8.
Frantziako Tourra 27. 7. 22. 5. 6. 19. 31.
Espainiako Vuelta UT 1. 20. 12. 13. UT
  Munduko txapelketa UT UT

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu