Urrezko Bizikleta

Urrezko Bizikleta (frantsesez: Vélo d'Or), urtero Veló Magazine frantziar aldizkariak kazetari batzuek urteko garrantzitsuena bezala aukeratu duten txirrindulariari ematen dion sari bat da.

Saria 1992an sortu zen. Bere lehen garailea Miguel Indurain izan zen. Garailea, aldizkariak berak aukeratutako hamazortzi kazetarik aukeratzen dute, munduko toki ezberdinetakoak direnak.

2009ko saria Alberto Contadorrentzat izan zen, hau, saria jasotzen zuen hirugarren aldia izan zelarik, eta hirugarrena jarraian.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1992   Miguel Indurain (EH)   Tony Rominger (SUI)   Claudio Chiappucci (ITA)
1993   Miguel Indurain (EH)   Maurizio Fondriest (ITA)   Tony Rominger (SUI)
1994   Tony Rominger (SUI)   Miguel Indurain (EH)   Eugeni Berzin (RUS)
1995   Laurent Jalabert (FRA)   Miguel Indurain (EH)   Abraham Olano (EH)
1996   Johan Museeuw (BEL)   Bjarne Riis (DEN)   Alex Zülle (SUI)
1997   Jan Ullrich (GER)   Laurent Jalabert (FRA)   Marco Pantani (ITA)
1998   Marco Pantani (ITA)   Michele Bartoli (ITA)   Lance Armstrong (USA)
1999   Lance Armstrong (USA)[1]   Jan Ullrich (GER)   Andrei Tchmil (BEL)
2000   Lance Armstrong (USA)[1]   Erik Zabel (GER)   Jan Ullrich (GER)
2001   Lance Armstrong (USA)[1]   Erik Zabel (GER)   Erik Dekker (NED)
2002   Mario Cipollini (ITA)   Lance Armstrong (USA)[1]   Paolo Bettini (ITA)
2003   Lance Armstrong (USA)[1]   Paolo Bettini (ITA)   Alexander Vinokourov (KAZ)
2004   Lance Armstrong (USA)[1]   Damiano Cunego (ITA)   Óscar Freire (ESP)
2005   Tom Boonen (BEL)   Lance Armstrong (USA)[1]   Danilo Di Luca (ITA)
2006   Paolo Bettini (ITA)   Alejandro Valverde (ESP)   Fabian Cancellara (SUI)
2007   Alberto Contador (ESP)   Fabian Cancellara (SUI)   Paolo Bettini (ITA)
2008   Alberto Contador (ESP)   Fabian Cancellara (SUI)   Carlos Sastre (ESP)
2009   Alberto Contador (ESP)   Mark Cavendish (GBR)   Fabian Cancellara (SUI)
2010   Fabian Cancellara (SUI)   Alberto Contador (ESP)   Andy Schleck (LUX)
2011   Philippe Gilbert (BEL)   Cadel Evans (AUS)   Mark Cavendish (GBR)
2012   Bradley Wiggins (GBR)   Tom Boonen (BEL)   Joaquim Rodríguez (ES-CT)
2013   Chris Froome (GBR)   Vincenzo Nibali (ITA)   Peter Sagan (SVK)
2014   Alberto Contador (ESP)   Vincenzo Nibali (ITA)   Alejandro Valverde (ESP)
2015   Chris Froome (GBR)   Peter Sagan (SVK)   Fabio Aru (ITA)
2016   Peter Sagan (SVK)   Chris Froome (GBR)   Nairo Quintana (COL)
2017   Chris Froome (GBR)   Tom Dumoulin (NED)   Peter Sagan (SVK)

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Espainia 6
  Erresuma Batua 4
  Italia 3
  Belgika 3
  Suitza 2
  Frantzia 1
  Alemania 1
  Kolonbia 0
  Eslovakia 1

Ikus, gaineraAldatu

ErreferentziakAldatu

  1. a b c d e f g Velo aldizkariak Armstrongen emaitzak kendu ditu

Kanpo estekakAldatu