Ireki menu nagusia

Cadel Evans (Katherine, Australia, 1977ko otsailaren 14) txirrindulari australiarra da. Errepideko txirrindularitzan profesionala da 2001a geroztik, baina profesionala izan aurretik MTBn korritzen zuen Volvo-Cannondale taldean.

Cadel Evans
Cadel Evans - Criterium du Dauphiné 2012 - 1ere étape (cropped).jpg
Bizitza
Jaiotza Katherine Itzuli1977ko otsailaren 14a (42 urte)
Herrialdea  Australia
Heriotza  (42 urte)
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Pisua 68 kilogramo
Altuera 174 zentimetro
Jasotako sariak
www.cadelevans.com.au/

2007 eta 2008an txapeldunorde gelditu ostean, 2011an azkenean txapelduna izan zen Frantziako Tourrean.

TaldeakAldatu

PalmaresaAldatu

2002 - Mapei (4 garaipen)

2004 - Team Telekom (2 garaipen)

2005 - Lotto (0 garaipen)


2006 - Lotto (2 garaipen)

2007 - Lotto (0 garaipen)

2008

2011

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014
  Italiako Giroa 14 5 3 8
  Frantziako Tourra 7 4 2 2 30 26 1 7 7 39
  Espainiako Vuelta UT 30 4 3
  Munduko Txapelketa 5 UT 1 17 UT UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Cadel Evans  
  Artikulu hau Ipar Lurraldeko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.