À travers Lausanne

À travers Lausanne Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1940
Ekitaldi kopurua0 (urtea: 2022)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaTxirrindularitza-lasterketa
HerrialdeaSUI Suitza
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

À travers Lausanne urtero Suitzako Lausanne hiri inguruan ospatzen zen txirrindularitza lasterketa bat zen.

Lasterketa 1940an hasi zen ospatzen, eta 2001ean ospatu zen azken aldiz. Lasterketa honetan garaipen gehien dituena Joop Zoetemelk txirrindulari herbeheretarra da, bost garaipenekin.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1940   SUI Ferdinand Kübler   SUI Emile Vaucher   SUI Robert Lang
1941   SUI Ferdinand Kübler   SUI Ernest Kuhn   SUI Hans Knecht
1942   SUI Ferdinand Kübler   SUI Kurt Zaugg   SUI Alfred Vock
1943   SUI Hans Knecht   SUI Alfred Vock   SUI Ernest Kuhn
1944   ITA Louis Garzoli   SUI Gottfried Weilenmann   SUI Alberto Boffa
1945   SUI Ferdinand Kübler   SUI Gottfried Weilenmann   ITA Fermo Camellini
1946   ITA Fermo Camellini   FRA Paul Giacomini   FRA Jean de Gribaldy
1947   ITA Fausto Coppi   ITA Fermo Camellini   SUI Fritz Schär
1948   FRA Jean Robic   FRA Paul Giacomini   FRA Jean de Gribaldy
1949   SUI Fritz Schär   FRA Jean de Gribaldy   FRA Lucien Lazarides
1950-1966 Ez zen jokatu
1967   FRA Raymond Poulidor   BEL Eddy Merckx   ESP Julio Jiménez
1968   BEL Eddy Merckx   ITA Felice Gimondi   FRA Raymond Poulidor
1969   BEL Herman Van Springel   BEL Martin Vandenbossche   ITA Franco Bitossi
1970   BEL Eddy Merckx   FRA Raymond Poulidor   ITA Gianni Motta
1971   ESP Luis Ocaña   BEL Eddy Merckx   POR Joaquim Agostinho
1972   BEL Eddy Merckx   FRA Bernard Thévenet   NED Joop Zoetemelk
1973   BEL Eddy Merckx   ITA Felice Gimondi   FRA Raymond Poulidor
1974   ITA Giuseppe Perletto   ITA Felice Gimondi   ITA Wladimiro Panizza
1975   NED Joop Zoetemelk   BEL Eddy Merckx   ITA Giuseppe Perletto
1976   NED Joop Zoetemelk   FRA Bernard Thévenet   SUI Willi Lienhard
1977   NED Joop Zoetemelk   BEL Johan De Muynck   FRA Bernard Thévenet
1978   NED Joop Zoetemelk   FRA Bernard Hinault   ITA Giuseppe Perletto
1979   NED Joop Zoetemelk   SUI Gottfried Schmutz   FRA Bernard Hinault
1980   SUI Gottfried Schmutz   SUI Stefan Mutter   FRA Gilbert Duclos-Lassalle
1981-1995 Ez zen jokatu
1996   SUI Tony Rominger   SUI Oscar Camenzind   SUI Laurent Dufaux
1997   SUI Laurent Dufaux   ITA Marco Pantani   SUI Beat Zberg
1998   ITA Marco Pantani   USA Bobby Julich   FRA Pascal Richard
1999   SUI Alex Zülle   SUI Laurent Dufaux   ITA Stefano Garzelli
2000   SUI Daniel Schnider   SUI Oscar Camenzind   SUI Laurent Dufaux
2001   AUS Cadel Evans   ESP José Luis Rubiera   SUI Laurent Dufaux

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  11
  5
  5
  5
  2
  1
  1

Kanpo estekakAldatu