Herbehereetako Itzulia

Herbehereetako Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1948
Desagertzea2004
Ekitaldi kopurua44 (urtea: 2003)
Aldizkotasunaurterokoa (Aza)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
HerrialdeaNED Herbehereak
Palmaresa
Azken garaileaNED Erik Dekker
Garaipen gehien lortu duenaNED Gerrie Knetemann
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Herbehereetako Itzulia 1948tik urtero Herbehereetan ospatzen zen txirrindularitza lasterketa bat zen.

Sei etapa zituen, horietako bat erlojupekoa. Landgraaf zen ohiko helmuga. 2004an UCI ProTourra iritsi ondoren, proba hau Beneluxeko Tourragatik aldatua izan zen.

Proba honetan garaipen gehien lortu dituena Gerrie Knetemann da, proba lau aldiz irabaziz.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1948  Emiel Rogiers  Jean Goldschmit  Arie Vooren
1949  Gerrit Schulte  Désiré Keteleer  Bouk Schellingerhoudt
1950  Henk Lakeman  Jules Depoorter  Norbert Callens
1951  Jean Bogaerts  Joseph Van Staeyen  Jozef De Feyter
1952  Wim van Est  Wout Wagtmans  Gerrit Voorting
1953
ez zen jokatu
1954  Wim van Est  Gerrit Schulte  Gerrit Voorting
1955  Piet Haan  Wim van Est  Hein van Breenen
1956  Rik Van Looy  Guido Carlesi  Wim van Est
1957  Rik Van Looy  Wim van Est  Piet van den Brekel
1958  Piet van Est  Peter Post  Léo van den Brand
1959
ez zen jokatu
1960  Peter Post  Roger Baens  Coen Niesten
1961  Dick Enthoven  Huub Zilverberg  Joop Captein
1962
ez zen jokatu
1963  Lex van Kreuningen  Lambert van de Ven  Theo Nys
1964
ez zen jokatu
1965  Jan Janssen  Bas Maliepaard  Jos Huysmans
1966-1974
ez zen jokatu
1975  Joop Zoetemelk  Frans Verbeeck  Gerard Vianen
1976  Gerrie Knetemann  Ludo Peeters  Jos Jacobs
1977  Bert Pronk  Seán Kelly  Rudy Pevenage
1978  Johan van der Velde  Etienne Van der Helst  Rudy Pevenage
1979  Jan Raas  Gerrie Knetemann  Daniel Willems
1980  Gerrie Knetemann  Ludo Delcroix  Gery Verlinden
1981  Gerrie Knetemann  Hennie Kuiper  René Martens
1982  Bert Oosterbosch  Jan Raas  Gerrie Knetemann
1983  Adri van Houwelingen  Johnny Broers  Herman Frison
1984  Johan Lammerts  Jos Lammertink  Gert-Jan Theunisse
1985  Eric Vanderaerden  Theo de Rooij  Adri van Houwelingen
1986  Gerrie Knetemann  Gerrit Solleveld  Peter Pieters
1987  Teun van Vliet  Marc Sergeant  Adri van der Poel
1988  Thierry Marie  Erik Breukink  Peter Stevenhaagen
1989  Laurent Fignon  Thierry Marie  Eddy Schurer
1990  Jelle Nijdam  Erik Breukink  Thierry Marie
1991  Frans Maassen  Olaf Ludwig  Eddy Schurer
1992  Jelle Nijdam  Thierry Marie  Laurent Bezault
1993  Erik Breukink  Jelle Nijdam  Olaf Ludwig
1994  Jesper Skibby  Djamolidine Abdoujaparov  Dario Bottaro
1995  Jelle Nijdam  Viatcheslav Ekimov  Flavio Vanzella
1996  Rolf Sørensen  Lance Armstrong  Viatcheslav Ekimov
1997  Erik Dekker  Peter Meinert Nielsen  Jan Ullrich
1998  Rolf Sørensen  Viatcheslav Ekimov  Peter Van Petegem
1999  Serhiy Honchar  Erik Dekker  Dylan Casey
2000  Erik Dekker  Robert Hunter  Servais Knaven
2001  Léon van Bon  Erik Dekker  Serhiy Honchar
2002  Kim Kirchen  Erik Dekker  Víctor Hugo Peña
2003  Viatcheslav Ekimov  Bradley McGee  Serhiy Honchar
2004  Erik Dekker  Viatcheslav Ekimov  Marc Wauters

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu