Beneluxeko Itzulia

Beneluxeko Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
ENECO Tour 2006-Popovych-Gilbert-Wesemann-Hincapie-Boonen.JPG
Izen ofizialak
2005-2016Eneco Tour
2017-2020BinckBank Tour
2021-Benelux Tour
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera2005
Ekitaldi kopurua17 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaEtapakako lasterketa
NED Herbehereak
BEL Belgika
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak2.PT (2005-2010)
2.UWT (2011-)
ZirkuituaUCI World Tour
Palmaresa
Azken garaileaITA Sonny Colbrelli
Garaipen gehien lortu duenaNOR Edvald Boasson Hagen
ESP José Iván Gutiérrez
BEL Tim Wellens
(2 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

BinckBank Tour bezala ezaguna (lehenago Eneco Tour izenekoa), Benelux erregioan (Belgika, Herbehereak eta Luxenburgon) ospatzen den etapakako txirrindularitza lasterketa da. 2005ean sortu zen UCI Pro Tour txapelketako lasterketa bat izateko. Herbeheretako Itzulia ordezkatu zuen.

José Iván Gutiérrez (erdian), David Millar (ezkerrean) eta Gustav Larsson (eskubian) 2007ko podiumean.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Eneco Tour
2005  Bobby Julich  Erik Dekker  Leif Hoste
2006  Stefan Schumacher  George Hincapie  Vincenzo Nibali
2007  José Iván Gutiérrez  David Millar  Gustav Larsson
2008  José Iván Gutiérrez  Sébastien Rosseler  Michael Rogers
2009  Edvald Boasson Hagen  Sylvain Chavanel  Sebastian Langeveld
2010  Tony Martin  Koos Moerenhout  Edvald Boasson Hagen
2011  Edvald Boasson Hagen  Philippe Gilbert  David Millar
2012  Lars Boom  Sylvain Chavanel  Niki Terpstra
2013  Zdeněk Štybar  Tom Dumoulin  Andriy Hryvko
2014  Tim Wellens  Lars Boom  Tom Dumoulin
2015  Tim Wellens  Greg Van Avermaet  Wilco Kelderman
2016  Niki Terpstra  Oliver Naesen  Peter Sagan
BinckBank Tour
2017  Tom Dumoulin  Tim Wellens  Jasper Stuyven
2018  Matej Mohorič  Michael Matthews  Tim Wellens
2019  Laurens De Plus  Oliver Naesen  Tim Wellens
2020  Mathieu van der Poel  Søren Kragh Andersen  Stefan Küng
2021  Sonny Colbrelli  Matej Mohorič  Victor Campenaerts

Herrialdekako sailkapenaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  4
  3
  2
  2
  2
  1
  1
  1

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu